Bel ons vrijblijvend: 088-7507000
Inhoud: 0 artikelen € 0,00

Veelgestelde vragen over Domeinnamen

Op deze pagina treft u antwoorden op veelgestelde vragen omtrent domeinnaam registraties bij Internet Today.

Staat uw vraag en/of antwoord niet op deze pagina?

Voor een compleet overzicht van al onze artikelen gaat u naar help.internettoday.nl. Hier vindt u meer artikelen verdeeld in verschillende overzichtelijke categoriën. Wanneer uw vraag hier niet bij staat kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze telefonische support op 088-7507000 of stuur een e-mail naar support@internettoday.nl.

Hoe ziet een domeinnaam eruit?

Een domeinnaam kan bestaan uit letters, cijfers en koppeltekens. Een voorbeeld van een domeinnaam is bijvoorbeeld www.internettoday.nl.

Een domein bestaat uit 3 delen,

  • eventuele subdomeinnamen zoals "www"
  • de naam van het domein zoals "internettoday"
  • en de extensie van het domein zoals "nl"

De delen worden gescheiden door punten.

Wat is een extensie?

Aan het einde van een domeinnaam vindt u de exensie. Deze extensie kan algemeen zijn zoals .com of .net, maar kan ook een afkorting van een land zijn zoals .NL(Nederland), .BE (België) of .FR (Frankrijk).

Een extensie wordt ook wel een TLD genoemd.

Wat is een TLD?

TLD is een afkorting voor Top Level Domain en is een ander woordt voor "extensie".

Kan ik zomaar een domeinnaam registreren?

Er zijn regels opgesteld door de verschillende registries ook wel NIC's (Network Information Centers) genoemd. met betrekking tot domeinregistraties.

Sommige organisaties of gebruikers zijn uitgesloten voor bepaalde extensies en soms mogen bepaalde extensies enkel geregistreerd worden door een inwoner van dat land. De beherende NIC mag de regels zelf bepalen en kan bepaalde domeinnamen weigeren. Soms worden bepaalde esthetische zaken niet geaccepteerd: een domeinnaam als www.commit-suicide.xx kan niet in elke extensie geregistreerd worden. Tevens kan de beherende NIC een domeinnaam weigeren als deze teveel weg heeft van een bestaand merk.

Wanneer u twijfelt kunt u altijd contact met onze support opnemen door een e-mail te sturen naar support@internettoday.nl.

Klik hier om een domein aan te vragen!

Hoeveel kost een domeinnaam?

De kosten voor een domeinnaam zijn per extensie verschillend. Deze prijslijst vindt u op onze website.

Wat is een subdomein?

Een subdomein is onderdeel van een hoofddomein en staat altijd gescheiden door een punt voor het hoofddomein. U kunt een subdomein laten verwijzen naar een onderdeel van uw website of laten verwijzen naar een externe bron.


Voorbeeld
Hoofddomein: satserver.nl
Subdomein: webmail.satserver.nl (dit subdomein verwijst naar de SATserver webmail)

Wordt een domeinnaam op mijn naam geregistreerd?

Ja, wanneer u een domeinnaam registreert is Internet Today net zoals alle andere registrars (providers) verplicht het domein op uw naam te registreren.

Wat is een NIC / registry?

Een NIC (Network Information Center) ook wel registry genoemd is de beheerder van het domeinnamen register. De registry verzorgt het beheer van de domeinnamendatabase en de zone bestanden welke domeinnamen naar IP-adressen verzamelen. Een registry heeft het beheer over een top level domain. SIDN is de registry van het .NL top level domain.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2020 Internet Today is een handelsnaam van Today Concepts B.V. | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy