Bel ons vrijblijvend: 088-7507000
Inhoud: 0 artikelen € 0,00

KPN wijzigt uitgaande mailservers

KPN heeft klanten afgelopen maanden een brief gestuurd naar aanleiding van een voorgenomen wijziging aan de uitgaande mailservers. De datum waarop deze wijziging zou plaats vinden is reeds een paar keer verschoven, omdat deze wijzigingen voor veel klanten hinderlijk zijn.

Om te kunnen blijven mailen is het noodzakelijk uw eigen uitgaande mailserver bij InternetToday te gebruiken. Hiervoor zijn enkele kleine aanpassingen in uw instellingen noodzakelijk. Hieronder vind u de informatie die nodig is om uw uitgaande server in te stellen. Uiteraard is een wijziging enkel nodig als uw KPN uw internet provider is.

Klanten van KPN ontvingen het afgelopen half jaar de volgende brief:
U krijgt deze e-mail omdat u gebruik maakt van het KPN SMTP Relay systeem om e-mail te versturen en/of te ontvangen. Wij hebben dit systeem als service aangeboden aan klanten met een eigen mailserver, die geen e-mail konden versturen en ontvangen door de blokkade van poort 25 in verband met veiligheidsproblemen. Deze problemen hebben wij gelukkig opgelost.

Poort 25 blokkade opgeheven
Vanaf nu kunt u poort 25 weer gebruiken voor uw uitgaande en binnenkomende e-mail. Het KPN SMTP Relay systeem gaat daarom offline. U moet daarvoor wel uw e-mailinstellingen aanpassen.

Wat moet ik wijzigen aan mijn uitgaande mailinstellingen?

Outlook 2007/2010/2013
Maakt u gebruik van Outlook 2007/2010? Maak dan gebruik van onze handleiding vanaf stap 4. De uitgaande server moet worden aangepast naar mail.uwdomeinnaam.nl. De huidige uitgaande poort moet worden aangepast naar poort 825 in plaats van poort 25. Ook is verificatie vereist voor de uitgaande mailserver.

Mail op de Mac
Bij gebruik van het programma Mail op een Mac computer, dan dient u enkele aanpassingen te doen aan uw huidige uitgaande server.

Ga hiervoor in het menu naar: Mail-> Accounts – Server voor uitgaande e-mail.  Klik deze optie aan en kies de optie “Wijzig SMTP serverlijst”

De volgende gegevens moet u veranderen:
  • Servernaam/uitgaande server moet veranderd worden naar mail.uwdomeinnaam.nl
  • Poort 825
  • Identiteitscontrole: Wachtwoord
  • Gebruik SSL uit.
  • Gebruikersnaam uw gebruikersnaam van het betreffende email account.
  • Wachtwoord uw wachtwoord van het betreffende email account.

Let op: mocht u meerdere email adressen hebben op hetzelfde domeinnaam, dan moet er per email adres een uitgaande server worden aangemaakt.

Ander nieuws

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2020 Internet Today is een handelsnaam van Today Concepts B.V. | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy