Bel ons vrijblijvend: 088-7507000
Inhoud: 0 artikelen € 0,00

Spijkenisser hosting provider blikt terug op 10 jaar vooruit kijken

Internet Today viert 10 jarig jubileum als professionele ondernemer in dienst van ondernemers op internet

SPIJKENISSE – Op 28 mei is hostingprovider Internet Today uit Spijkenisse precies tien jaar lang professioneel actief als dienstverlener op en rond het internet. En niet geheel zonder succes, want sinds de oprichting in 2001 groeide het bedrijf uit tot één van de grootste hostingproviders van Nederland, verantwoordelijk voor het beheer en de bereikbaarheid van tienduizenden nationale en internationale websites. Voor de twee oprichters en directeuren van het bedrijf, Daniël Verboeket en Robin Waarts, reden genoeg om eens stil te staan bij hetgeen ze opgebouwd hebben en een mooie aanleiding voor een jubileumfeest op vrijdag 13 mei met vrienden, familie en vooral veel belangrijke relaties.

Het verhaal achter het ontstaan en de ontwikkeling van webhosting provider Internet Today begint zoals dat van veel jonge en ambitieuze ICT bedrijven tijdens de afgelopen twintig jaar. Twee vrienden op een zolderkamer in Abbenbroek hadden wilde plannen op het gebied van de ontwikkeling van websites en startten hun bedrijf precies op het moment dat de internetbubbel op het punt van klappen staat. Ogenschijnlijk geen goed moment om de oververhitte ICT markt te betreden, maar niets bleek minder waar, want juist op dat moment bleek de vraag naar dienstverleners die wél oog voor de klanten hadden in plaats van de aandelenkoers uitzonderlijk groot. Wat voor veel ondernemers op internet een catastrofe leek te gaan worden, beschouwden Verboeket en Waarts als een buitenkans om te bewijzen dat het verkopen van innovatieve webhosting op grote schaal weldegelijk gepaard kan gaan met professionele service, en dus commercieel succes. Zij het op een wat langere termijn dan de IT sector eigen was.

Dat de bedrijfsnaam niet iedereen even bekend voorkomt, ook niet in thuisstad Spijkenisse, is inherent van de rol achter de schermen die de webhosting provider is toebedeeld. Toch is de kans groot dat iedereen wel eens website heeft bezocht die draait op één van de honderden webservers van Internet Today. Iedereen die de website van Dynabyte of Dixons heeft bezocht, iedereen die houdt van de muziek van Armin van Buuren of één van de andere artiesten van Armada Music, alle mensen die iPhoned.nl bezoeken voor tips en trucs omtrent de nieuwste iPhones hebben zonder het te beseffen contact gehad met de servers van het bedrijf uit Spijkenisse. Internet Today verzorgt de registraties van de domeinnamen, het inrichten en beheren van de web- en downloadservers, de live streams en het mailverkeer. Niet alleen voor deze grote opdrachtgevers, waaronder het bedrijf ook KPN mag scharen, maar ook voor alle 6500 andere grote en kleinere klanten.

Dat Internet Today in tien jaar is uitgegroeid tot een serieuze organisatie blijkt niet alleen uit de gerenommeerde klanten die op de diensten van het Spijkenisser bedrijf vertrouwen. Inmiddels werken er meer dan vijftien medewerkers bij het bedrijf, is het vierentwintig uur per dag bereikbaar voor haar klanten en staat het in de Top 20 van de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) waar het de registratie van de .nl domeinnamen betreft. Daarnaast is Internet Today één van de slechts acht Nederlandse bedrijven met een ICANN accreditatie, wat het bedrijf in staat stelt om nagenoeg alle domeinnamen te registreren die er wereldwijd te verkrijgen zijn.

Alhoewel Internet Today van huis uit een échte provider is van hoogwaardige webhosting en domeinnaamregistraties, beschikt het bedrijf over een breed assortiment aan internet gerelateerde producten en diensten. De ontwikkeling hiervan is door de jaren heen vooral ingegeven door de constatering dat ondernemende klanten graag ICT oplossingen afnemen van ondernemende leveranciers die altijd op zoek zijn naar nieuwe kansen en oplossingen voor hun klanten. Het structurele uitkijken naar nieuwe innovatieve diensten of producten heeft geleid tot een dienstenpakket dat onder meer bestaat uit Online Back-up pakketten, de verhuur van gedeelde of volledig toegewijde servers, Hosted Exchange oplossingen, SSL certificaten voor de beveiliging van websites en geavanceerde maatwerkoplossingen. Uniek aan de producten en diensten van Internet Today is overigens het feit dat ze nagenoeg allemaal ook geleverd worden aan wederverkopers van het bedrijf. Zo zijn er honderden zakelijke afnemers van de hostingdiensten van Internet To
day die op hun beurt weer voor hun klanten opereren als hostingprovider zonder dat hun klanten weten dat de hostingpakketten en domeinnaamregistraties op de webservers van Internet Today draaien. Deze zogenaamde resellerdiensten kunnen op deze manier worden aangeboden omdat alle servers, beheersoftware en infrastructuur in eigen beheer zijn ontwikkeld.  

Al met al is er in de afgelopen tien jaar een organisatie en een prestatie neergezet waar het team van Internet Today niet alleen vol trots op terug kijkt, maar waaraan het ook vertrouwen en ambitie voor de komende tien jaar durft te ontlenen. Het belangrijkste agendapunt op dit moment is weliswaar het organiseren en het genieten van het tienjarig jubileumfeest, maar daarna richt het team van Internet Today zich weer gewoon volledig op de jaren die er komen gaan. Want naast hard werken en gedegen ondernemerschap heeft Internet Today haar bestaansrecht vooral te danken aan het structureel ontwikkelen en ontdekken van producten en diensten waar ondernemers op internet niet alleen vandaag wat hebben, maar vooral waar ze morgen niet zonder kunnen.

Ander nieuws

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2020 Internet Today is een handelsnaam van Today Concepts B.V. | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy