Bel ons vrijblijvend: 088-7507000
Inhoud: 0 artikelen € 0,00

Update regelmatig uw CMS

Update regelmatig uw CMS-software

Steeds vaker komen er berichten in de media over veiligheidslekken in CMS-software. De gevolgen van deze lekken kunnen desastreus zijn voor websites en webwinkels. Hackers en kwaadwillenden kunnen via een lek binnendringen op uw systeem met alle risico’s van dien. Belangrijke persoons- en financiële gegevens van klanten liggen op straat, hackers kunnen in uw database en wijzigingen uitvoeren op uw website of webshop en vanuit uw naam spam versturen. Dit kan u veel geld kosten, maar ook uw goede naam op het spel zetten. Om de risico’s op deze ontwikkelingen zoveel mogelijk te beperken, is het van belang dat u altijd uw CMS updatet zodra er nieuwe updates zijn.

WordPress, Joomla!, Drupal en Magento regelmatig updaten

Maakt u gebruik van een CMS voor uw website of webwinkel? Bekende CMS’en zijn onder andere WordPress, Joomla, Drupal of Magento en deze moeten regelmatig worden geüpdatet. Als u inlogt op uw CMS ziet u gelijk of er updates beschikbaar zijn. Sommige updates zijn ter aanvulling of verbetering van het CMS en andere updates betreffen het dichten van kritieke veiligheidslekken. Het enige wat u hoeft te doen, is aangeven dat u de updates wilt uitvoeren. Indien u niet zo vaak op het dashboard van uw CMS inlogt, behoort het ook tot de mogelijkheden om een e-mailalert in te stellen. U ontvangt dan een e-mail zodra er een update beschikbaar is. Daarnaast raden wij u aan om ook plugins die u gebruikt op uw CMS te updaten.

Wat doen wij voor u?

Natuurlijk ligt er ook een grote verantwoordelijkheid bij de webhostingpartij. Zo zorgen wij ervoor dat op onze servers regelmatig updates plaatsvinden, zoals de installatie van de laatste PHP-versie en andere belangrijke serversoftware. Dit is echter op serverniveau, wij kunnen niet uw CMS-software updaten. Dat is de verantwoordelijkheid van uzelf of uw webbouwer. Naast dat u updates uitvoert om beveiligingslekken te dichten, hebben de updates nog een andere functie. Het is namelijk mogelijk dat bij het uitblijven van updates uw software helemaal niet of deels niet meer functioneert. De combinatie van het updaten van uw CMS-software met de updates die wij als hostingpartij uitvoeren, moeten ervoor zorgen dat uw website of webwinkel de minste risico loopt op een aanval van buitenaf.

Ander nieuws

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2020 Internet Today is een handelsnaam van Today Concepts B.V. | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy