Bel ons vrijblijvend: 088-7507000
Inhoud: 0 artikelen € 0,00

Technische specificaties

Nodes
Het Virtuozzo-platform van Internet Today bestaat momenteel uit 6 nodes (een verbinding of knooppunt in een netwerk). Elke node uitgerust met 2 high end Intel XEON processoren met 6 cores. Daarnaast zijn de nodes voorzien van grote hoeveelheden geheugen, snelle 6-core Intel Xeon processors en betrouwbare datacenter edition harddisks van Western Digital.

Het hart van het virtualisatieplatform bestaat uit 3 onderdelen: Meta Data Servers (MDS), Storage en Virtual Machine nodes.

  • Meta Data Servers (MDS)
    Meta Data Servers bevatten de index van het platform, zodat iedere node te allen tijde weet waar welke data staat. Standaard is het platform voorzien van 1 masternode. Deze functie wordt bij calamiteiten naadloos overgenomen door een van de andere nodes. De beslissing welke server dit wordt, gaat automatisch door een ‘stemming’ tussen de over gebleven nodes. Hierdoor is een oneven aantal MDS-nodes noodzakelijk. Anders zou het kunnen zijn dat bij een ‘stemming’ de nodes evenveel voorkeurstemmen krijgen.

  • Storage
    De storage van het Virtuozzo-platform bestaat uit 1 volume die wordt verspreid over alle nodes. Iedere node heeft 3 losse disks die los in het volume zijn opgenomen. De SSD-harddisk die in iedere node aanwezig is, wordt gebruikt als cache, waardoor data razendsnel kan worden geserveerd.

  • Virtual Machine
    Alle nodes zijn ingericht als VM-nodes. Dit betekent dat nieuwe VM’s, afhankelijk van de load, worden verdeeld over de nodes.

Redundantie
Iedere node is uitgerust met een dubbele voeding die wordt gevoed door 2 aparte publieke stroomnetwerken. Nodes worden redundant voorzien van internet door 2 aparte uplinks. De configuratie van het platform is slim ingericht waardoor bij downtime van een node VM’s en containers automatisch worden verspreid over de diverse nodes. Door deze configuratie bevat het platform altijd 3 kopieën van uw data. Deze zijn te allen tijde verspreid over ten minste 3 nodes. Het is uitgesloten dat 2 kopieën van uw data zich op de disks bevinden binnen dezelfde node.


Toekomst
Iedere node is momenteel uitgerust met 64GB geheugen. Dit is in de toekomst uit te breiden naar 512GB. Daarnaast kan het platform op ieder moment worden aangevuld met meerdere nodes tot aan honderden aan toe. Onze oplossing is hierdoor bijzonder schaalbaar en geheel klaar voor de toekomst.


Netwerk
De nodes zijn met elkaar verbonden met zowel 1GB UTP als met 10GB Infiniband. De UTP wordt gebruikt voor extern dataverkeer en de Infiniband voor intern verkeer, zoals storage synchronisatie.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2019 Internet Today is een handelsnaam van Today Concepts B.V. | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy