Bel ons vrijblijvend: 088-7507000
Inhoud: 0 artikelen € 0,00

Welk hostingpakket?

De keuze voor een hostingpakket is veel eenvoudiger dan veel mensen denken. Er bestaan veel misverstanden en fabels over de specifieke voor- en nadelen van verschillende serverplatforms en pakketconfiguraties, die vooral gebaseerd zijn op de belangen van het immense aantal aanbieders dat onze branche rijk is. Bij Internet Today gaan we uit van universele en onberispelijke kwaliteit van alle verschillende hostingdiensten die we ontwikkelen en leveren, waardoor u altijd met een gerust hart kunt kiezen voor een pakket dat aansluit op uw wensen en de eisen die de techniek op en achter uw website van de webserver en alles daar omheen vraagt.

Linux of Windows?

De keuze tussen Linux en Windows als platform, dat is de fundamentele keuze waarover zoveel misverstanden bestaan, gaat nooit om kwaliteit en betrouwbaarheid. Het enige dat wij belangrijk vinden is dat u kiest voor een abonnement dat bij u past. Niet alleen om zeker te weten dat u over voldoende capaciteit beschikt, veel vaker willen we er zeker van zijn dat u niet te veel capaciteit koopt wanneer uw behoeften beperkt zijn.

Over een aantal zaken kunnen wij, als professionele ontwikkelaar en levranciers van hostingdiensten, heel duidelijk zijn:

Windows besturingssysteem, dus Windows hosting?

De keuze voor Linux of Windows hosting staat volledig los van het besturingssysteem op uw computers. Het zijn twee verschillende webspecifieke besturingssystemen voor servers waarop websites draaien. De keuze voor een platform hangt dus alleen samen met de techniek op uw website en niet met de hard- en software waarmee u werkt of de server benadert.

Misverstand: Windows is veiliger dan Linux

Linux en Windows zijn aangetoond even betrouwbaar en veilig. Internet Today heeft zowel Linux als Windows servers in dezelfde beheeromgeving ondergebracht, waarvan de kwaliteit en configuratie uiteindelijk bepalend is voor de stabiliteit en veiligheid van de servers en de prestaties van onze infrastructuur. Verschillen in prestaties vloeien meestal voort uit verschillen in complexiteit tussen de gebruikte webtechnieken op de verschillende platforms.

De keuze voor Linux of Windows heeft geen invloed op de mogelijkheden ten aanzien van het beheer van uw server en uw e-mail. Snelheid, beheeromgeving, pakketconfiguratie en overige faciliteiten zijn voor Linux en Windows hostingpakketten gelijkwaardig.

Opensource vs. licenties

Windows is duurder dan Linuxhosting vanwege de licentiekosten die Microsoft berekent. Het niveau van de prestaties en de flexibiliteit van beide serverplatforms is gelijkwaardig, en beide besturingssystemen bieden specifieke mogelijkheden ten aanzien van te gebruiken webtechniek. Alleen Linux is een open source besturingssysteem waardoor providers geen licentiekosten hoeven af te dragen per geregistreerde account of geinstalleerde server.

.NET en ASP, dan zeker Windows

De keuze voor Linux of Windows wordt bepaald door het al dan niet gebruik van de ASP.NET technologie van Microsoft door de ontwikkelaar van de website. Het merendeel van alle hostingaccounts van Internet Today draait op Linux servers en wanneer er geen .NET technologie en taal wordt gebruikt in een website, is Linux het platform waar elke website optimaal op presteert. Eigenlijk is dit de enige en belangrijkste reden om te twijfelen tussen Linux of Windowshosting. Onder voorbehoud van een uitgesproken voorkeur voor het vertrouwde Windows uiteraard.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2020 Internet Today is een handelsnaam van Today Concepts B.V. | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy