Acht pro's van Installatron

Geplaatst op 10-03-2023 - gewijzigd op 10-03-2023

“Met Installatron is je serverbeheer een fluitje van een cent!” Bold claim, isn’t it?! Wij bieden Installatron al jaren aan bij onze klanten en we doen dat niet voor niets. Met Installatron installeer en beheer je tal van softwareapplicaties op jouw server. We vertellen je graag alles over Installatron; wat het is, hoe je het kunt gebruiken en wat de voordelen zijn.

Wat is Installatron?

Installatron is een zogenaamd one-click installatieprogramma voor het installeren van diverse webapplicaties. Het is de eenvoudigste manier om de beste webapplicaties direct te installeren en moeiteloos te beheren. Als website- of webapplicatie-eigenaar moet dit als muziek in de oren klinken, toch? Zo installeer je heel eenvoudig content management systemen (CMS) zoals WordPress en Joomla en webshops als Magento en PrestaShop. Maar ook fora en blogs. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of Installatron heeft de webapplicatie of het programma beschikbaar.

Wat maakt Installatron zo interessant?

Als website- of webapplicatie-eigenaar weet je als geen ander dat het beheer van je software-applicaties tijdrovend en complex kan zijn, maar dat dit tegelijkertijd ontzettend belangrijk is. Een beetje hulp kan dan dus geen kwaad, zeker als je weinig of geen technische kennis hebt. Dit is precies waar Installatron je bij kan helpen. Wat maakt Installatron zo interessant?

 • Veelzijdigheid
  We gaven het al even aan: Installatron biedt je de mogelijkheid om de meest uiteenlopende applicaties binnen enkele klikken te installeren in je control panel. Wil je een overzicht van de te installeren applicaties via Installatron, kijk dan op de website
 • Auto update
  Misschien wel de meest gewaardeerde functionaliteit van Installatron is de automatische update functie. Zodra er een update beschikbaar is van de geïnstalleerde software-applicatie maakt Installatron een back-up van jouw oorspronkelijke applicatie en voert de automatische update uit. Hierdoor kun je het periodieke updaterondje uit je agenda halen en houd je tijd over om je bezig te houden met je business.
 • Auto back-up
  Binnen Installatron heb je de mogelijkheid om automatische back-ups te maken van de geïnstalleerde software, zodat je de gegevens kunt herstellen als er een probleem is. 
 • In control
  Nog een voordeel van Installatron in het kader van haar veelzijdigheid is dat het beschikbaar is op veel gebruikte control panels als DirectAdmin, Plesk en cPanel. 
 • Veiligheid
  Bij Installatron staat veiligheid hoog in het vaandel. Zodra er een beveiligingsupdate voor een van jouw webapplicaties wordt uitgebracht, wordt deze direct toegevoegd aan Installatron. Beveiligingsrisico’s zijn verleden tijd met Installatron. 
 • Internationaal georiënteerd
  Dat Installatron een populaire tool is, blijkt wel uit het feit dat de tool wereldwijd wordt gebruikt. De Installatron user-interface is beschikbaar is 28 verschillende talen, waaronder: Nederlands, Frans, Duits, Chinees, Deens, Fins, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Zweeds en Turks. 
 • Best of the best
  Installatron biedt de meest volwassen webapplicaties van de hoogste kwaliteit. 
 • Rotsvaste betrouwbaarheid
  Installatron-plug-in is ontworpen om de compatibiliteit te maximaliseren en tegelijkertijd het onderhoud en de vereisten te minimaliseren. Alle serverconfiguraties die door een control panel worden ondersteund, worden ook ondersteund door Installatron. 

Installatron is een uitgebreid en efficiënt platform voor het beheren van software-applicaties op een server. Of je nu een ervaren beheerder van servers bent of een website-eigenaar die net start. Ben je benieuwd naar Installatron en wil je hier graag gebruik van maken? Kies voor een van de webhostingoplossingen van InternetToday. Installatron is namelijk standaard inbegrepen in al onze hostingpakketten.

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om je website te beheren? Dan is Installatron iets voor jou! Neem contact op met een van onze customer service medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op over Installatron