Cloud Services

InternetToday levert cloud services aan organisaties in de publieke, financiële, retail, e-commerce en commerciële sector. Wij beveiligen en onderhouden jouw servers zodat jij je volledig kunt richten op jouw business!

Steeds meer bedrijven zien grote voordelen van het werken in de cloud. Het is immers erg handig dat jij en jouw medewerkers altijd gemakkelijk bij bepaalde gegevens, software, applicaties en bestanden kunnen. De grootste meerwaarde van het werken in de cloud zijn ongetwijfeld: performance, flexibiliteit, kostenvoordeel en security. Toch kampen veel bedrijven met uitdagingen als het gaat om hun kritische applicaties in de cloud te draaien. De beveiliging van deze applicaties in de cloud is een absolute vereiste.

Ons eigen Virtuozzo platform
AWS Cloud (Amazon Web Services)
Azure (Microsoft Azure)
CloudStack
Servers

Wil je de mogelijkheden bespreken met onze sales manager?

Plan een gesprek

Wat zijn cloud services?

Cloud services zijn diensten die via het internet worden geleverd. Het is een technologie die bedrijven, organisaties en particulieren in staat stelt om toegang te krijgen tot software, opslagruimte en rekenkracht zodat de absolute noodzaak van fysieke hardware. Inmiddels heeft deze technologie geleid tot grote veranderingen in de manier waarop deze zaken gebruiken en zien we bijvoorbeeld dat er op grote schaal kosten bespaard kunnen worden door cloud services goed in te richten en te gebruiken.

Cloud services kun je eigenlijk onderverdelen in drie soorten services: Software as a Service (SaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS).

Software as a Service (SaaS)
Software as a Service is een van de meest populaire cloud services. Het is een softwaretoepassing waarbij de te gebruiken software gehost wordt op een server van de aanbieder. Voordeel van SaaS is dat je de software niet op je eigen device hoeft te installeren. Bekende SaaS cloud services zijn: Microsoft Office 365, Google Workspace en Salesforce.

Infrastructure as a Service (SaaS)
Een andere populaire cloud services is Infrastructure as a Service, waarbij je door een online verbinding toegang krijgt tot een infrastructuur die gehost wordt door de aanbieder. Ook bij deze cloud service hoef je geen fysieke hardware aan te schaffen, maar krijg je wel toegang tot virtuele machines (VM's), opslag en netwerkdiensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AWS Cloud (Amazon Web Services) of Azure (Microsoft Azure).

Infrastructure as a Service (SaaS)
Met PaaS krijg je toegang tot een platform waarmee je softwaretoepassingen kunt ontwikkelen, testen en implementeren. Doordat PaaS wordt gehost op de servers van de aanbieder krijg je toegang tot de nodige infrastructuur en softwaretools. Azure (Microsoft Azure) is een populaire PaaS oplossing.

Veilig in de cloud

Hoe veilig is de cloud en waar staat mijn data? Dat zijn vragen die wij vaak gesteld krijgen en die wij je serieus kunnen beantwoorden. InternetToday is een cloud serviceprovider met ruim 20 jaar ervaring in het leveren van infrastructuur- en platformdiensten (IaaS/PaaS). Wij helpen bedrijven hun kritische applicaties in de cloud onder te brengen. Daarbij geven we gericht en gepast advies op maat, ook qua veiligheid en data.

Cloud voor iedereen en overal

InternetToday levert hosting- en cloud-oplossingen aan organisaties in de publieke, financiële, retail, e-commerce en commerciële sector. Organisaties voor wie gegarandeerde beveiliging, compliance en performance van essentieel belang is. Wij opereren vanuit drie verschillende datacenters en zijn in staat om zowel regionaal als wereldwijd, innovatieve en beveiligde IaaS en PaaS oplossingen te leveren. Bij ons is een directe B2B samenwerking mogelijk maar ook een samenwerking via key-partnership ISV’s en global system integrators behoort tot de mogelijkheden.

Virtuozzo, Amazon Web Services en Microsoft Azure

We hebben verregaande ervaring en partnerships met de meest toonaangevende (cloud) leveranciers op drie platformen:

Advies over Cloud

InternetToday adviseert, ontwerpt, implementeert en beheert verschillende cloud-infrastructuren door gebruik te maken van diverse workloads, functies, mogelijkheden en financiële modellen op basis van jouw behoeften. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Of wil je advies over de cloud services van InternetToday? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen over Cloud services

Wat zijn cloud services?

Cloud services zijn diensten die worden aangeboden via het internet en waarmee bedrijven en individuen toegang hebben tot opslag, computing power en andere IT-diensten die voorheen alleen beschikbaar waren via lokale infrastructuren.

Wat zijn de voordelen van cloud services?

Cloud services bieden tal van voordelen:

  • Kostenbesparing
    Omdat je je cloud diensten uitbesteed hoef je als bedrijf zijnde niet te investeren in dure hardware en infrastructuur.
  • Veiligheid
    Cloudproviders, de partij die je cloud services aanbiedt, bieden over het algemeen zeer geavanceerde beveiligingsfuncties. Denk bijvoorbeeld aan firewalls, toegangscontroles en versleuteling.
  • Schaalbaarheid
    Heb je snel veel meer capaciteit nodig voor jouw applicatie? Dan is cloud services voor jou de oplossing. Cloud services zijn namelijk zeer schaalbaar waardoor je snel een eenvoudig capaciteit kunt toevoegen.

Andere voordelen van cloud services zijn: toegankelijkheid, innovatie, continuïteit van de bedrijfsvoering en automatisering.

Welke soorten cloud services zijn er?

Er zijn drie soorten cloud services: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS).

Zijn cloud services veilig?

Cloud serviceproviders bieden geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder versleuteling, firewalls en toegangscontrole. Toch blijft er een risico op beveiligingsincidenten zoals datalekken, hacking en phishing. Het is belangrijk om extra beveiligingsmaatregelen en -protocollen te implementeren om deze risico's te minimaliseren.

Zijn cloud services kosteneffectief?

Cloud services kunnen kosteneffectiever zijn dan het opzetten en onderhouden van een eigen infrastructuur, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. Toch kunnen de kosten aanzienlijk zijn, vooral als er veel gebruikers zijn of als er grote hoeveelheden gegevens worden verwerkt en opgeslagen. Het is belangrijk om de kosten van verschillende providers te vergelijken en de prijzen regelmatig te controleren om onverwachte kosten te vermijden.

Hoe kan ik migreren naar de cloud?

Migreren naar de cloud vereist zorgvuldige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat alle gegevens en toepassingen correct worden verhuisd. Het is belangrijk om een gedetailleerd migratieplan op te stellen. Wij gaan met jou in gesprek om dit migratieplan op te stellen zodat we de overgang naar cloud services van InternetToday zo soepel als mogelijk kunnen laten verlopen!