Beveilig je website met een SSL-certificaat

Heb jij een webshop? Of vraag je om een andere reden persoonlijke gegevens van websitebezoekers? Dan ben je volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht de gegevens van je bezoekers te beschermen. Dit doe je eenvoudig door middel van een SSL-certificaat.

Sectigo Positive SSL


Prijs 1 jaar: € 14,95

 • enkele minuten levertijd
 • 256 bit encryptie
 • DV type
 • Wildcard
 • Groene adresbalk
 • Multidomein

Sectigo Multi Domain SSL


Prijs 1 jaar: € 240,00

 • 5 a 10 werkdagen levertijd
 • 256 bit encryptie
 • EV type
 • Wildcard
 • Groene adresbalk
 • Multidomein

Vragen over onze SSL-certificaten?

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:30.

Wat is een SSL-certificaat

SSL is een afkorting van Secure Sockets Layer. Het is een encryptieprotocol dat de verbinding tussen de internetbrowser en de server waar je website op staat beveiligt. Deze beveiliging zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens versleuteld bewaard en verstuurd worden. Zo kunnen ze niet worden gestolen. Een website met SSL-certificaat herken je aan de toevoeging van de letter ‘s’ in de url (‘https://www...’) en het slotje in de adresbalk.

Identiteitskaart

De eigenaar van een website, een persoon of bedrijf, moet bij het aanvragen van een SSL-certificaat de eigen gegevens laten registreren. Deze gegevens zijn voor de websitebezoeker opvraagbaar. Het certificaat functioneert daardoor ook als een soort identiteitskaart van de website. Je kan als bezoeker verifiëren wie de eigenaar van de website is.

Voordelen van een SSL-certificaat

Het belangrijkste voordeel van een SSL-certifcaat is natuurlijk dat je je hiermee aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens houdt. Het zorgt ervoor dat klanten veilig online kunnen winkelen, omdat het certificaat voorkomt dat betaal-, contact- of identiteitsgegevens gestolen worden. Ook voorkomt een beveiligde verbinding dat er misbruik gemaakt wordt van inloggegevens. Dit is niet alleen een prettige zekerheid voor de klant, maar ook voor jou als website-eigenaar. Eventuele schade, die zonder beveiliging kan ontstaan, kan namelijk op jou verhaald worden en kan boetes opleveren. En dan hebben we het nog niet over de imagoschade van je bedrijf gehad.

 • Meer omzet - Consumenten op het internet zijn zich steeds bewuster van de online veiligheidsrisico's en kiezen voor aangetoonde betrouwbaarheid. Een SSL-certificaat toont website bezoekers dat u veiligheid en integriteit serieus neemt.
 • Gegarandeerde veiligheid - Met de SSL-certificaten bent u er zeker van de dat de gegevens die er tussen uw website en uw bezoekers worden uitgewisseld niet kunnen worden afgeluisterd en misbruikt. Belangrijk voor u, van cruciaal belang voor uw klanten.
 • Eenvoudig en snel - Het installeren van een SSL-certificaat kost u geen enkele moeite. Na uw bestelling installeert InternetToday het certificaat voor u en u bent vanaf dat moment direct beveiligd en gecertificeerd. InternetToday handelt uw bestelling snel af en biedt professionele ondersteuning bij het selecteren en configureren van het juiste product voor uw website.
 • Beperk financiële risico - Een SSL-certificaat voorkomt veel onverwachte kosten als gevolg van schade die u zelf of, nog erger, uw klanten oplopen door onbeveiligde en onbetrouwbare interactie en verbindingen. Naast de schade waar u zelf voor opdraait, kunt u ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade die u uw klanten berokkend. Daarnaast kunt u in sommige gevallen beboet worden wanneer u op cruciale momenten niet in kunt staan voor de veiligheid van de gegevens of de privacy van uw klanten.

Hogere ranking in Google

Een SSL-certificaat zorgt voor een betrouwbare en professionele reputatie. Dit geeft bezoekers een veilig gevoel. Google heeft betrouwbaarheid en veiligheid bovendien ook hoog in het vaandel staan en geeft in de zoekresultaten daarom de voorkeur aan websites met een SSL-certificaat. Een website met certificaat is daardoor beter vindbaar dan een website zonder.

Soorten SSL-certificaten

Er bestaan verschillende soorten SSL-certificaten. Welke soort je kiest, is afhankelijk van je wensen en de grootte van je website.

 • Single domain SSL-certificaat: dit is een certificaat dat enkel voor het hoofddomein geldt (bijvoorbeeld ‘www.internettoday.nl’) en niet voor eventuele subdomeinen (bijvoorbeeld ‘www.subdomein.internettoday.nl’). Dit certificaat is daarom niet geschikt voor websites waarbij klanten een eigen account aan kunnen maken.
 • Wildcard SSL-certificaat: bij dit certificaat zijn alle subdomeinen wel beveiligd.
 • Multi domain SSL-certificaat: hiermee kun je verschillende domeinen met één certificaat beveiligen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een bedrijf hebt dat in verschillende landen websites met verschillende domeinnamen heeft.
 • Extended validation SSL-certificaat: dit certificaat beveiligt je website op dezelfde manier als alle andere certificaten, maar zorgt ervoor dat de adresbalk groen wordt en extra bedrijfsinformatie weergeeft. Voor dit type moet de certificaatautoriteit die het certificaat uitgeeft een bedrijfscheck uitvoeren. Hierbij worden de bedrijfsgegevens gecheckt en wordt ter verificatie een telefonisch gesprek met de aanvrager gevoerd.

Hoe werkt het aanvragen van een SSL-certificaat?

Heel gemakkelijk! Een SSL-certificaat vraag je aan bij een certificaatautoriteit, zoals Comodo. Bij InternetToday regelen wij dit eenvoudig en snel voor je. Ook installeren we het certificaat meteen. Zo is je website in de kortst mogelijke tijd beveiligd en gecertificeerd. Een certificaat is een minimaal een jaar geldig. Elk jaar kan je het opnieuw verlengen.

Beveilig je website vandaag nog door een SSL-certificaat te installeren!