Beveilig je website met een SSL-certificaat

Heb jij een webshop? Of vraag je om een andere reden persoonlijke gegevens van websitebezoekers? Dan ben je volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht de gegevens van je bezoekers te beschermen. Dit doe je eenvoudig door middel van een SSL-certificaat.

 • Meer omzet
 • Gegarandeerde veiligheid
 • Hogere Google ranking
 • Beperk financieel risico
 • Garantie van 10.000euro
Favoriet

Sectigo PositiveSSL Wildcard


Prijs 1 jaar: € 74,99

 • enkele minuten levertijd
 • 256 bit encryptie
 • DV type
 • Wildcard
 • Groene adresbalk
 • Multidomein

Sectigo PositiveSSL Multi Domain


Prijs 1 jaar: € 240,00

 • 5 a 10 werkdagen levertijd
 • 256 bit encryptie
 • EV type
 • Wildcard
 • Groene adresbalk
 • Multidomein

Wat is een SSL-certificaat

Beveilig je website met een SSL-certificaat van InternetTodaySSL is een afkorting van Secure Sockets Layer. Het is een encryptieprotocol dat de verbinding tussen de internetbrowser en de server waar je website op staat beveiligt. Deze beveiliging zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens versleuteld bewaard en verstuurd worden. Zo kunnen ze niet worden gestolen. Een website met SSL-certificaat herken je aan de toevoeging van de letter s in de url (https://www...) en het slotje in de adresbalk.

Identiteitskaart

De eigenaar van een website, een persoon of bedrijf, moet bij het aanvragen van een SSL-certificaat de eigen gegevens laten registreren. Deze gegevens zijn voor de websitebezoeker opvraagbaar. Het certificaat functioneert daardoor ook als een soort identiteitskaart van de website. Je kan als bezoeker verifieren wie de eigenaar van de website is.

Voordelen van een SSL-certificaat

Het belangrijkste voordeel van een SSL-certifcaat is natuurlijk dat je je hiermee aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens houdt. Het zorgt ervoor dat klanten veilig online kunnen winkelen, omdat het certificaat voorkomt dat betaal-, contact- of identiteitsgegevens gestolen worden. Ook voorkomt een beveiligde verbinding dat er misbruik gemaakt wordt van inloggegevens. Dit is niet alleen een prettige zekerheid voor de klant, maar ook voor jou als website-eigenaar. Eventuele schade, die zonder beveiliging kan ontstaan, kan namelijk op jou verhaald worden en kan boetes opleveren. En dan hebben we het nog niet over de imagoschade van je bedrijf gehad.

 • Meer omzet - Consumenten op het internet zijn zich steeds bewuster van de online veiligheidsrisico's en kiezen voor aangetoonde betrouwbaarheid. Een SSL-certificaat toont website bezoekers dat u veiligheid en integriteit serieus neemt.
 • Gegarandeerde veiligheid - Met de SSL-certificaten bent u er zeker van de dat de gegevens die er tussen uw website en uw bezoekers worden uitgewisseld niet kunnen worden afgeluisterd en misbruikt. Belangrijk voor u, van cruciaal belang voor uw klanten.
 • Eenvoudig en snel - Het installeren van een SSL-certificaat kost u geen enkele moeite. Na uw bestelling installeert InternetToday het certificaat voor u en u bent vanaf dat moment direct beveiligd en gecertificeerd. InternetToday handelt uw bestelling snel af en biedt professionele ondersteuning bij het selecteren en configureren van het juiste product voor uw website.
 • Beperk financiële risico - Een SSL-certificaat voorkomt veel onverwachte kosten als gevolg van schade die u zelf of, nog erger, uw klanten oplopen door onbeveiligde en onbetrouwbare interactie en verbindingen. Naast de schade waar u zelf voor opdraait, kunt u ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade die u uw klanten berokkend. Daarnaast kunt u in sommige gevallen beboet worden wanneer u op cruciale momenten niet in kunt staan voor de veiligheid van de gegevens of de privacy van uw klanten.

Bestel nu jouw SSL certificaat

Hogere ranking in Google

Een SSL-certificaat zorgt voor een betrouwbare en professionele reputatie. Dit geeft bezoekers een veilig gevoel. Google heeft betrouwbaarheid en veiligheid bovendien ook hoog in het vaandel staan en geeft in de zoekresultaten daarom de voorkeur aan websites met een SSL-certificaat. Een website met certificaat is daardoor beter vindbaar dan een website zonder.

Soorten SSL-certificaten

Er bestaan verschillende soorten SSL-certificaten. Welke soort je kiest, is afhankelijk van je wensen en de grootte van je website.

 • Single domain SSL-certificaat: dit is een certificaat dat enkel voor het hoofddomein geldt (bijvoorbeeld wwww.internettoday.nl en niet voor eventuele subdomeinen (bijvoorbeeld wwww.subdomein.internettoday.nl). Dit certificaat is daarom niet geschikt voor websites waarbij klanten een eigen account aan kunnen maken.
 • Wildcard SSL-certificaat: bij dit certificaat zijn alle subdomeinen wel beveiligd.
 • Multi domain SSL-certificaat: hiermee kun je verschillende domeinen met een certificaat beveiligen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een bedrijf hebt dat in verschillende landen websites met verschillende domeinnamen heeft.
 • Extended validation SSL-certificaat: dit certificaat beveiligt je website op dezelfde manier als alle andere certificaten, maar zorgt ervoor dat de adresbalk groen wordt en extra bedrijfsinformatie weergeeft. Voor dit type moet de certificaatautoriteit die het certificaat uitgeeft een bedrijfscheck uitvoeren. Hierbij worden de bedrijfsgegevens gecheckt en wordt ter verificatie een telefonisch gesprek met de aanvrager gevoerd.

Hoe werkt het aanvragen van een SSL-certificaat?

Heel gemakkelijk! Een SSL-certificaat vraag je aan bij een certificaatautoriteit, zoals Comodo. Bij InternetToday regelen wij dit eenvoudig en snel voor je. Ook installeren we het certificaat meteen. Zo is je website in de kortst mogelijke tijd beveiligd en gecertificeerd. Een certificaat is een minimaal een jaar geldig. Elk jaar kan je het opnieuw verlengen.

Beveilig je website vandaag nog door een SSL-certificaat te installeren!

Beveilig je website nu met een SSL certificaat

Gratis vs. Betaalde SSL-certificaten

Inmiddels heb je informatie kunnen lezen over de verschillende soorten certificaten, de voordelen van een SSL-certificaat en hoe je een certificaat kunt aanschaffen. Maar een ander belangrijk aspect van SSL-certificaten hebben we nog niet genoemd: gratis vs. betaald. Bovenaan deze pagina hebben we een overzicht geplaatst van de bij InternetToday meest verkochte SSL-certificaten. Maar als we kijken naar het SSL-certificaat dat het meest wordt aangeboden in de wereld dan is dat het gratis certificaat van Let's Encrypt. Wereldwijd zijn er meer dan 1 miljard certificaten van deze partij uitgegeven. Naast gratis aanbieders zijn er bedrijven zoals Sectigo, Thawte, GeoTrust en RapidSSL die betaalde SSL-certificaten verkopen. Betaalde SSL-certificaten zijn al beschikbaar vanaf 10 euro tot ver boven de duizend. De hoge prijs voor sommige certificaten wordt bepaalt door de verzekering die erbij hoort. Schade is dan gedekt tot hogere bedragen. Maar waarom kies je voor een gratis certificaat boven een betaalde variant. We zetten enkele voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen van gratis SSL-certificaten

 • Ze kosten niets.
 • Let's Encrypt is de bekendste leverancier van SSL-certificaten.
 • Gratis SSL-certificaten zijn beschikbaar voor iedereen en kunnen daardoor gemakkelijk verkregen en geïnstalleerd worden.

Nadelen van gratis SSL-certificaten

 • Geen garantie en/of verzekering, de laagste zekerheid.
 • Geen live ondersteuning van een supportafdeling.
 • Worden steeds vaker gebruikt door cybercriminelen.
 • Beperktere authenticatie van de website-eigenaar.
 • Er is een beperkt aanbod.

Voordelen van betaalde SSL-certificaten

 • Bij sommige type certificaten authenticatie van de eigenaar.
 • Live ondersteuning van een supportteam
 • Meer consumentenvertrouwen.
 • Geautomatiseerd certificaatbeheer.
 • Meer garantie en zekerheid.

Het meest voor de hand liggende nadeel van betaalde SSL certificaten is dat ze geld kosten.

SSL-certificaten bestellen, instellen en verlengen is vaak een gedoe, enige technische kennis is gewenst. Dit komt echter bij ieder SSL-certificaat kijken, ongeacht prijs. Een supportafdeling waar je live contact mee kan hebben is dan een groot pluspunt.

Vragen over onze SSL-certificaten?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen

Helpt een SSL-certificaat bij het voorkomen van een gehackte website?

Het antwoord hierop is: Nee. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat data die verstuurd wordt naar de server gecodeerd is, zodat deze niet (tussentijds) uitgelezen kan worden. Echter vindt het hacken van een website plaats via een andere manier, bijvoorbeeld door een plugin dat misbruikt wordt. Een SSL-certificaat heeft hier geen invloed op.

Hoe werkt het aan vragen van een SSL-certificaat?

Heel gemakkelijk! Een SSL-certificaat vraag je aan bij een certificaatautoriteit, zoals Sectigo (voorheen: Comodo). Bij InternetToday regelen wij dit eenvoudig en snel voor je. Ook installeren we het certificaat meteen. Zo is je website in de kortst mogelijke tijd beveiligd en gecertificeerd. Een certificaat is een minimaal een jaar geldig. Elk jaar kan je het opnieuw verlengen.

Wat is 256 bit encryptie?

256 bit encryptie is een bestandscoderingstechniek die een 256 bit sleutel gebruikt om gegevens of bestanden te coderen en decoderen. 256 bit encryptie is een van de veiligste coderingsmethoden.

Wat is het verschil tussen DV en EV type?

Een DV SSL (Domeinvalidatie)is het simpelste SSL, hierbij wordt alleen het hangslotje in de adresbalk van de browser weergegeven.

Bij een EV SSL (Uitgebreide validatie) wordt er meer dan alleen het hangslotje weergegeven. Ook geeft het de gegevens van het bedrijf in het veld ‘onderwerp van het tabblad ‘Details’ van het certificaat aan. Daarnaast toont het ook je bedrijfsnaam in de browersbalk.

Tot wanneer is mijn SSL-certificaat nog geldig?

Het is handig om terug te zien hoe lang je certificaat nog geldig is, bijvoorbeeld zodat je weet wanneer je het certificaat moet vernieuwen voordat deze verloopt. Dit kan op 2 manieren, je kan kijken in de portal waar deze is besteld of je kan dit via de browser inzien. Via het artikel in onze Helpdesk-omgeving helpen we je graag verder.