Domeinnaam verhuizen? Simpel en snel geregeld

Een domeinnaam, website, webwinkel of blog heb je al, maar nu wil je alles graag naar InternetToday verhuizen. Dat kan! Wij helpen je graag met de verhuizing en zorgen ervoor dat je website al die tijd gewoon online blijft. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over een domeinnaam verhuizen.

Domeinnaam en hosting

Elke website bestaat uit de registratie van een domeinnaam en een hostingpakket. De domeinnaam en extensie vormen samen de url van je website, zoals ‘internettoday .nl’. De hosting is de plek waar de bestanden van je website opgeslagen zijn. Meestal registreer je zowel de domeinnaam als de hosting bij dezelfde provider.

Domeinnaam verhuizen

De verhuizing van je gehele website van je huidige provider naar InternetToday gebeurt in twee delen. Allereerst configureer je de domeinnaam bij ons. Een domeinnaam verhuizen gaat meestal door middel van een verhuiscode. Deze verhuiscode kun je opvragen bij je huidige provider. In veel gevallen moet je huidige provider ook toestemming voor de verhuizing geven.

Verhuisservice InternetToday

Een verhuizing klinkt misschien ingewikkeld, maar met onze verhuisservice is de overstap zo geregeld. Met ons meest uitgebreide hostingpakket profiteer jij bovendien gratis van onze verhuisservice. Hierbij zorgen wij ervoor dat jouw bestaande website van je huidige provider naar InternetToday wordt verhuisd. Dit is mogelijk met vrijwel alle extensies.

Waarom overstappen naar InternetToday?

WordPress en Joomla worden wereldwijd het meest gebruikt om websites mee te bouwen. De systemen zijn eenvoudig in gebruik, bieden talloze mogelijkheden, zijn snel en betrouwbaar. WordPress hosting en Joomla hosting zijn onze specialiteit. Wij bieden flexibele WordPress en Joomla hostingpakketten aan, waardoor ook jij eenvoudig een website bouwt of beheert. Als je ergens hulp bij nodig hebt, bieden we je persoonlijke ondersteuning.

Haal meer uit je website en kies vandaag nog voor hosting bij InternetToday. Onze specialisten verhuizen je domeinnaam en website graag. Website en domeinnaam verhuizen? Het is simpel en snel geregeld bij InternetToday.

Meest verkochte extensies

Extensie Land Periode Registreren Verhuizen Verlengen
.NL Nederland 1 jaar € 0,48 € 0,00 € 9,99 Bestellen
.EU Europa 1 jaar € 0,89 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.COM Internationaal 1 jaar € 8,49 € 13,99 € 13,99 Bestellen
.BE België 1 jaar € 0,89 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.DE Duitsland 1 jaar € 9,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.LIVE 1 jaar € 30,51 € 33,36 € 30,51 Bestellen
.NET Internationaal 1 jaar € 9,99 € 14,99 € 14,99 Bestellen
.NU Niue 1 jaar € 9,99 € 0,00 € 25,99 Bestellen
.ORG Internationaal 1 jaar € 9,99 € 14,99 € 14,99 Bestellen
.INFO Internationaal 1 jaar € 11,99 € 19,95 € 19,95 Bestellen
.FR Frankrijk 1 jaar € 6,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.CO.UK Verenigd Koninkrijk 1 jaar € 4,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.IT Italie 1 jaar € 4,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.ES Spanje 1 jaar € 4,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.SHOP 1 jaar € 1,49 € 29,95 € 29,95 Bestellen
Bekijk alle domeinnaam-extensies

Veel gestelde vragen

Wil je een of meerdere domeinnamen verhuizen? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Hoe verhuis ik een domeinnaam?

Wil je een domeinnaam verhuizen? Dat is eenvoudger en sneller geregeld dan je denkt. Bij de meeste domeinnaam-extensies heb je een verhuiscode (of verhuistoken) nodig om de domeinnaam te verhuizen. Deze code (of token) kun je opvragen bij de huidige leverancies van het domein.

Ik wil in één keer een groot aantal domeinnamen verhuizen. Kan dat?

Ja, bij InternetToday is het mogelijk om grote aantallen domeinnamen in één keer te verhuizen. Dit kan met de speciale bulkbestellingfunctionaliteit in je InternetToday portal. Het verhuizen van domeinnamen werkt bijna op eenzelfde manier als het registreren van domeinnamen. Je vult een domeinnaam in met daarachter ook de verhuiscode (of verhuistoken). Dit doe je door het domeinnaam en de code te scheiden met een komma en een spatie. Let op: dit geldt alleen voor .NL-domeinnamen. Lees ook het artikel over het in bulkaantal verhuizen van domeinnamen in onze Helpdesk-omgeving.

Hoelang duurt het om een domeinnaam te verhuizen?

Een domeinnaam verhuizen hoeft in de basis niet heel lang te duren. Zeker een .NL-domeinnaam kan binnen een paar uur geregeld zijn. Voor internationale domeinnamen kan het verhuizen langer duren.

Hoe verhuis ik een .RU domeinnaam?

Als je een .RU domeinnaam wilt verhuizen kun je tegen een aantal beperkingen aanlopen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een verhuiscode op te vragen. Wil je je .RU domeinnaam verhuizen? Bekijk dan ons artikel in onze Helpdesk-omgeving.

Wat betekent de status clientTransferProhibited?

Zodra je domeinnaam gaat verhuizen kun je bij bepaalde domeinnaam-extensies de status 'clientTransferProhibited' zien staan. Alle generieke tld's (.COM, .SHOP, .INFO, .BIZ etc) hebben een lock-mogelijkheid. Deze lock-mogelijkheid is een extra beveiliging in het verhuisproces. Mocht het zo zijn dat iemand de verhuiscode van een domeinnaam heeft die dit niet zou mogen hebben, dan zorgt deze beveiliging ervoor dat het domeinnaam niet verhuist kan worden. Deze lock kun je overigens zelf beheren. Lees meer over de status 'clientTransferProhibited' in onze helpdesk-omgeving.

Vragen over het verhuizen van een domein?

Heb je een andere vraag over het verhuizen van een domeinnaam? Neem dan contact met ons op.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.