Virtuozzo

De ontwikkelingen in virtualisatie volgen elkaar ongekend snel op. Daarom heeft InternetToday sinds jaar en dag de betrouwbaarste en meest technisch vooraanstaande virtualisatiesoftware in huis: Virtuozzo. Naast software gebruiken we uitsluitend high-end datacenter hardware van bijvoorbeeld het merk Supermicro en Samsung.

Snelheid en performance

InternetToday biedt de beste performance voor je container of VM door het gebruik van de beste XEON-processoren en een gescheiden SSD en NVMe storage en VM platform. Wij nemen geen genoegen met goede performance, enkel de beste en dus extreme performance is het doel. Wil je deze snelheid eerst ervaren? Neem contact op of plan een afspraak met onze adviseur.

High Availability

Het hart van het virtualisatieplatform bestaat uit drie onderdelen: Meta Data Servers (MDS), Storage en Virtual Machine-nodes. Alle onderdelen zijn tenminste driedubbel redundant uitgerust oplopend tot vijfvoudig redundant. Alle servers in het platform zijn voorzien van tenminste twee voedingen met stroom uit twee verschillende publieke netwerken. Dit geldt uiteraard ook voor de netwerk aansluitingen welke tot drievoudig redundant zijn uitgerust. Onze oplossing is hierdoor bijzonder schaalbaar en geheel klaar voor de toekomst. Als je op zoek bent naar extreme stabiliteit en continuïteit is Virtuozzo en InternetToday de beste oplossing.

Hoe werkt de techniek van Virtuozzo?

Meta Data Servers (MDS)

Meta Data Servers bevatten de index van het platform, zodat iedere node te allen tijde weet waar welke data staat. Standaard is het platform voorzien van één masternode. Deze functie wordt bij calamiteiten naadloos overgenomen door één van de andere nodes. De beslissing welke server dit wordt, gaat automatisch door een ‘stemming’ tussen de overgebleven nodes. Onze MDS is vijfvoudig redundant.

Storage

De storage van het Virtuozzo-platform bestaat uit één enorm storagevolume die wordt verspreid over alle nodes. Iedere storagenode heeft een grote reeks losse disks die los in het volume zijn opgenomen. De SSD en NVMe-harddisks die in iedere node aanwezig zijn worden op dezelfde manier tot één volume verwerkt. NVMe wordt ook gebruikt als cache, waardoor data razendsnel voor je virtuele server beschikbaar is. Door deze configuratie bevat het platform altijd drie kopieën van je data.

Virtual Machine

De zogenaamde workernodes zijn specifiek ingericht op de taak om virtuele servers te hosten. Door deze specifieke taak is het mogelijk om de snelste performance te behalen. De configuratie van het platform is slim ingericht waardoor bij downtime van een node VM’s en containers automatisch worden verspreid over de diverse nodes.

Netwerk

Virtuozzo nodes zijn met elkaar verbonden met 3x 10Gbit netwerk, specifiek voor datasynchronisatie en interne communicatie. Onze oplossing is hierdoor bijzonder schaalbaar en geheel klaar voor de toekomst.

Start met het samenstellen van je VPS