Virtuele servers

Raakt jouw website vaak overbelast of laden de pagina’s traag? Dan is het goed mogelijk dat je website zodanig is gegroeid dat je meer capaciteit nodig hebt. Hosting op een Virtual Private Server (VPS) biedt in dat geval de oplossing.

Start met het samenstellen van je VPS

Verschil VPS en shared hosting

Als je ooit klein met je kleine website begonnen bent, heb je waarschijnlijk gebruikgemaakt van shared hosting. Bij shared hosting deelt jouw website een server met andere websites. Heeft een van die websites ineens veel capaciteit nodig, dan lijdt jouw website daar ook onder. Je deelt de capaciteit van de server immers met anderen.

Groeit je website of stijgen de bezoekersaantallen? Dan voldoet shared hosting vaak niet meer. De oplossing hiervoor is een virtuele server. Dit is een afgebakende, virtuele omgeving op een fysieke server. De fysieke server wordt dus wel in meerdere virtuele servers opgedeeld, maar het stukje ruimte dat voor jouw website is afgebakend, kan niet aangetast worden. Je bent hierdoor zeker van de hoeveelheid rekenkracht die jouw website kan gebruiken.

Voordelen VPS

VPS-hosting geeft grotere websites meer capaciteit, wat ervoor zorgt dat je website niet ineens overbelast raakt. Doordat je website de beschikking over een eigen stukje server heeft, heb je bovendien meer controle over je hosting dan bij shared hosting. Je kunt meer serverinstellingen aanpassen en je hostingpakket eenvoudiger aanpassen. VPS-hosting biedt daarmee enkele voordelen die hosting op een dedicated server ook biedt, maar dan tegen een lager tarief.

Nadelen VPS

Het spreekt voor zich dat VPS-hosting prijziger is dan shared hosting. Ook heeft een VPS-server wat meer onderhoud nodig en is enkele technische kennis vereist voor het wijzigen van serverinstellingen. InternetToday biedt je op dit vlak graag de nodige ondersteuning.

Waarom kiezen voor ons?

  • Virtuozzo biedt zowel containers als virtuele machines (VM’s).
  • Onze Virtuozzo platformen zijn Redundant, dus zeer High Available.
  • Wij beheren het platform, maar indien gewenst ook uw VM.
  • Specificaties van VM’s zijn in een paar seconden te wijzigen.
Start met het samenstellen van je VPS