Virtuele servers

Raakt jouw website soms overbelast of laden de webpages traag? Dan is het goed mogelijk dat je website zodanig is gegroeid dat je meer capaciteit nodig hebt. Hosting op een Virtuele server, ofwel een Virtual Private Server (VPS) biedt in dit geval de oplossing.

Start met het samenstellen van je virtuele server (VPS)

Verschil tussen Virtuele server en shared hosting

Als je ooit klein met je website begonnen bent, heb je waarschijnlijk gebruik gemaakt van shared hosting. Bij shared hosting deelt jouw website een server met andere websites. Heeft één van die websites plots veel capaciteit nodig, dan lijdt jouw website daar onder. Je deelt de capaciteit van de server namelijk met anderen.

Groeit je website of stijgen de bezoekersaantallen? Dan voldoet shared hosting vaak niet meer. De oplossing hiervoor is een virtuele server. Dit is een afgebakende, virtuele omgeving op een fysieke server. De fysieke server wordt dus wel in meerdere virtuele servers opgedeeld, maar het stukje ruimte dat voor jouw website is afgebakend, kan niet aangetast worden. Je bent hierdoor zeker van de hoeveelheid rekenkracht die jouw website kan gebruiken.

Voordelen virtuele servers

VPS-hosting, ofwel hosting via virtuele servers, geeft grotere websites meer capaciteit, wat ervoor zorgt dat je website niet ineens overbelast raakt. Doordat je website de beschikking over een eigen stukje server heeft, heb je bovendien meer controle over je hosting dan bij shared hosting. Je kunt meer serverinstellingen aanpassen en je hostingpakket eenvoudiger aanpassen. VPS-hosting biedt daarmee enkele voordelen die hosting op een dedicated server ook biedt, maar dan tegen een lager tarief.

Nadelen virtuele servers

Het spreekt voor zich dat VPS-hosting prijziger is dan shared hosting. Ook heeft een virtuele server wat meer onderhoud nodig en is enige technische kennis vereist voor het wijzigen van serverinstellingen. InternetToday biedt je op dit vlak graag ondersteuning in de vorm van Managed VPS.

Waarom kiezen voor InternetToday?

  • Virtuozzo biedt zowel containers als virtuele machines (VM’s).
  • Onze Virtuozzo platformen zijn redundant, dus zeer High Available.
  • Wij beheren het platform, maar indien gewenst ook jouw VM.
  • Specificaties van VM’s zijn in een paar seconden te wijzigen.
Start met het samenstellen van je virtuele server (VPS)

Meer weten over onze virtuele servers?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.