Dedicated Servers

Heeft jouw website veel bezoekers of heb je een webshop met een groot productaanbod? Dan is hosting op een dedicated server iets voor jou. Een eigen server zorgt voor meer capaciteit, biedt de mogelijkheid voor serverinstellingen op maat en resulteert in een snel en goed functionerende website. En dat merkt je bezoeker ook.

Intel XEON E-5504

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 4 cores 2.0GHz
CPU #2 Optioneel
Geheugen 2x 4GB
HDD #1 500GB SATA (RAID1)
HDD #2 500GB SATA (RAID1)
HDD #3 Optioneel

€ 267,75 per maand

Intel XEON Silver 4210

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 10 cores 2.2GHz
CPU #2 Optioneel
Geheugen 1 x 16GB (1 CPU)
HDD #1 Verplicht
HDD #2 Optioneel
HDD #3 Optioneel

€ 269,80 per maand

Intel XEON E-5620 2CPU

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 4 cores 2.4GHz
CPU #2 4 cores 2.4GHz
Geheugen 2x 4GB
HDD #1 500GB SATA (RAID1)
HDD #2 500GB SATA (RAID1)
HDD #3 Optioneel

€ 307,70 per maand

Intel XEON E-5620

Chassis Supermicro Twin2
CPU #1 4 cores 2.4GHz
CPU #2 Optioneel
Geheugen 2x 8GB
HDD #1 1000GB SATA (RAID1)
HDD #2 1000GB SATA (RAID1)
HDD #3 Optioneel

€ 303,70 per maand

Verschil tussen dedicated server en VPS

Hosting op een zogenaamde dedicated server gaat nog even een stukje verder dan hosting op een Virtual Private Server (VPS). Bij VPS-hosting staat je website op een virtueel afgeschermd stukje van een fysieke server. Host je je website op een dedicated server dan staat die hele fysieke server volledig ter beschikking van jouw website(s). Je deelt de server dus niet met andere websites en de server is volledig beschikbaar voor jou! Alle rekenkracht, geheugen en opslag is voor en van jou.

Voordelen dedicated server

Kies je voor een dedicated server dan is de server helemaal van jou en kun je deze server helemaal indelen zoals jij dat wilt. Zo heb je bijvoorbeeld geen last van algemene instellingen die normaliter voor alle gebruikers gelden en niet gewijzigd kunnen worden. Afhankelijk van jouw wensen kun je onze dedicated servers configureren met meer werkgeheugen, meer opslagruimte of een snellere processor.

Ook bepaal je zelf met welk controlepaneel je werkt (zoals cPanel, SATserver, DirectAdmin of Plesk), hoeveel geheugen je wilt hebben (je kunt dit bij InternetToday opschalen tot wel 512 GB) en welk type opslag je gebruikt (SSD of SATA).

De mogelijkheden van een dedicated server zorgen ervoor dat je website optimaal functioneert. Dit geeft websitebezoekers of webshopklanten een prettige ervaring, en dat kan bijdragen aan meer bezoeken of een hogere conversie.

Nadelen dedicated server

Zeggen bovenstaande termen je niets? Wees gerust, je bent niet de enige. Een nadeel van hosting op een dedicated server is namelijk dat je wel wat verstand van zaken moet hebben. Je betaalt bovendien ook meer voor een eigen server dan voor een VPS en moet meer aandacht besteden aan het onderhoud van je server.

Service Level Agreement

Verwacht je hulp nodig te hebben met je dedicated server? En wil je die hulp ook zo snel mogelijk ontvangen, zodat je website altijd online is? Sluit in dit geval een Service Level Agreement (SLA) met ons af. Met een SLA heb je wat betreft support voorrang op andere klanten. Wij garanderen dat we je altijd binnen een bepaalde tijd helpen met supportkwesties, ook buiten reguliere kantoortijden. Aan de hand van verschillende SLA-niveaus bieden wij verschillende aantallen supporturen per maand. Zo kun je de support op jouw behoefte afstemmen.

Dedicated server, shared hosting of een cloudoplossing?

Er is nogal wat te kiezen als je jouw applicatie(s) wilt hosten. Maar waarom kies je voor een bepaalde oplossing? Er zijn in ieder geval twee belangrijke factoren waarom je een dedicated server boven een cloudoplossing verkiest. Het eerste argument hebben we hierboven al benoemd; bij een dedicated server ligt het beheer volledig bij jou. En dat gaat van configuratie tot de data die er daadwerkelijk op de server staat. Ook zorgt een dedicated server ervoor dat je totale vrijheid hebt als beheerder.

De tweede belangrijke factor om een dedicated server te kiezen boven een cloudoplossing is het prestatieniveau. Bij en cloudoplossing is er een virtualisatielaag die ruimte 'verbruikt' op de server. Bij dedicated servers ben je verzekerd van volledig gebruik van die fysieke bronnen!

Wil je meer weten over een cloudoplossing? Bekijk dan de speciale cloud-pagina.

En dan is er nog shared hosting, natuurlijk! Wij weten als geen ander dat het kiezen van het juiste hostingpakket erg afhankelijk is van het type website en de eventuele toekomstplannen. Wij bieden shared hostingpakketten voor veel verschillende doeleinden vanaf € 0,49 per maand.

Meer weten over onze dedicated servers?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.