Managed Services

Managed services afnemen ofwel IT-beheer uitbesteden? Steeds meer bedrijven stellen zichzelf deze vraag. Het kan zijn omdat je graag meer en beter inzicht wilt hebben in de kosten voor IT of omdat je niet meer alleen afhankelijk wilt zijn van je eigen IT-afdeling. Of ben je opzoek naar nog meer stabiliteit van je Cloud platform?

Als Managed Service Provider kun je jouw IT-beheer bij InternetToday uitbesteden precies op de manier waarop jij dat graag wilt. Wil je volledig ontzorgt worden en geen omkijken meer hebben naar het beheer of wil je bepaalde zaken nog zelf doen? Het kan allemaal bij InternetToday! Ben je benieuwd hoe jij gebruik kunt maken van onze managed service dienstverlening? Neem dan contact op met een van onze specialist!

Bespreek de mogelijkheden van uitbesteding van IT-beheer

Neem contact op met een van onze Managed Services specialisten om de mogelijkheden van het uitbesteden van IT-beheer te bespreken.

Plan een gesprek

Managed services; het uitbesteden van IT-beheer

Managed services zijn IT-diensten die door een externe partij geleverd worden en beheerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de monitoring en het beheer van je IT-infrastructuur, netwerkbeheer, databasemanagement, software-updates, cyberbeveiliging, cloudbeheer en back-up en herstel. Het zijn activiteiten die nodig zijn om jouw bedrijf draaiende te houden. Als je het beheer van deze zaken wilt uitbesteden is dat dus een belangrijke beslissing waar veel van afhangt. Bovendien is het een beslissing die je neemt voor een langere periode.

Voordelen van Managed services

Vandaag de dag zijn technologie en IT-infrastructuur essentieel voor het succes van jouw bedrijf. Je hebt toegang nodig tot de juiste tools en technologie om je doelen te bereiken, de concurrentie voor te blijven en verder te groeien. Waarom kiezen bedrijven voor Managed services?

Focus op core business
Een van de meest gehoorde argumenten van opdrachtgevers die bij ons de managed service dienstverlening afnemen is dat zij zich weer willen focussen op de eigen kernactiviteiten en bedrijfsprocessen. Managed services stelt je in staat om je weer volledig te concentreren op je core business zonder dat je je druk hoeft te maken over het beheer van je infrastructuur. Dit heb je immers uitbesteed bij InternetToday! De resources die je beschikbaar hebt, richten zich weer op hun eigen kerntaken wat weer een verbeterde productiviteit en efficiëntie tot gevolg heeft.

Kosteneffectiviteit
Met managed services besteed je het beheer van je IT-diensten uit bij externe provider. Je hebt hierdoor meer grip op de kosten die je kwijt bent aan het extern beheer in plaats van dat je het beheer intern houdt. Je kunt hierdoor effectiever en efficiënter omgaan met de inzet van je interne resources en de kosten die dit met zich mee brengen.

Meer expertise binnen handbereik
Als Managed services provider hebben we de expertise in huis als het gaat om IT-infrastructuur, software en netwerkbeheer. Door je IT-beheer uit te besteden heb je die expertise binnen handbereik en kun je hier optimaal van profiteren.

Prestaties en beveiliging
Met Managed services heb je de beschikking over 24/7 monitoring en onderhoud van jouw IT-omgeving. Hierdoor ben je verzekerd van hogere prestaties, heb je minder (kans op) downtime en heb je betere resultaten. Daarnaast doen wij alles om je te beschermen tegen cyber- en/of data-aanvallen.

Wil je de mogelijkheden bespreken met onze sales manager?

Plan een gesprek

Managed services bij InternetToday;
een simpel recept..

Managed services bij InternetToday betekent; beheer vanuit pure passie voor techniek, stabiliteit en klanttevredenheid. Wij weten als geen ander wat het belang is van adequaat beheer, constante stabiliteit en de prioriteit van beveiliging. We werken dan ook met een team van mensen met een zeer hoge betrokkenheid en die zich volledig inzetten om incidenten te verhelpen, wijzigingen door te voeren en die signalen analyseren waardoor problemen voorkomen kunnen worden. Bovendien houden we van het maken van heldere afspraken en vinden we dat jij de managed services moet kunnen inrichten op een manier waar jij je het prettigst bij voelt. Je kunt op drie manieren de Managed services dienstverlening van InternetToday afnemen:

Laten doen

Wij zijn verantwoordelijk voor het beheren van de infrastructuur, de beschikbaarheid, snelheid, kwaliteit, en rapporteren hier op periodieke wijze op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je bent volledig ontzorgt en focust op jouw core business en de tevredenheid van jouw klanten.

Samen doen

Wij beheren samen de infrastructuur, waarbij wij bijvoorbeeld de 24/7 monitoring onder onze verantwoordelijkheid hebben, de back-up omgeving leveren en bij incidenten of afwijkingen jouw beheerteam(s) op de hoogte brengen, waarna we je desgewenst kunnen ondersteunen.

Zelf doen

Wij leveren je de infrastructuur, beheren de onderliggende netwerk omgeving(en) en het hardware park. Jij beheert de infrastructuur, operating systemen en kritische processen. Natuurlijk kun je ons altijd om advies vragen en kunnen wij je bij calamiteiten bijstaan.

Netwerk
Hardware
Software onderhoud
Software beveiliging
Systeem configuratie
Performance monitoring
Webapplicatie
Managed
Laten doen
Zelf doen
Co-managed
Laten doen
Samen doen
Zelf doen
Unmanaged
Laten doen
Zelf doen

Managed services door InternetToday

Met ruim 20 jaar ervaring, ruim 10.000 klanten en ruim 75.000 gehoste websites zijn we uitgegroeid tot een van de grootste managed servicesproviders (MSP's) van Nederland. Naast onze passie voor techniek ligt onze kracht in het meedenken met onze klanten. Bovendien willen we altijd snel schakelen en zoeken we altijd naar de beste oplossing!

Bij het inrichten van het IT-beheer passeren een aantal onderdelen de revue waarmee je verzekerd bent van de beste managed service dienstverlening. Heb je vragen over een van onderstaande onderdelen of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen als het gaat om het uitbesteden van IT-beheer? Neem dan contact op met een van onze specialisten!

Wil je de mogelijkheden bespreken met onze sales manager?

Plan een gesprek

Veel gestelde vragen over Managed services

Wil je gebruik maken van de managed services dienstverlening van InternetToday en heb je nog een vraag hierover? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Wat zijn managed services?

Managed services zijn IT-diensten die worden geleverd door een Managed Service partner (een MSP) om de infrastructuur en applicaties van een bedrijf te beheren en te onderhouden. Denk hierbij aan hardware-, software-, netwerk- en databasebeheer.

Wat zijn de voordelen van Managed Services?

Als je bedrijf profiteer je van de volgende voordelen van Managed Services:

  • Er is één aanspreekpunt voor jou en je technische toeleveranciers voor cloud beheer
  • Je krijgt de beschikking over 24/7 technische supportdienst  
  • Je krijgt uptime garantie van 99,99%
  • Je maakt heldere afspraken over bovenstaande zaken en legt deze vast in een SLA (Service Level Agreement). Zo weet je precies waar je als bedrijf aan toe bent. 
  • Je breidt als het ware je eigen IT-afdeling uit met veel extra kennis en ervaring
  • Door deze kennis en ervaring verbeter je de stabiliteit en performance van je cloud platform
  • In veel gevallen is het uitbesteden van cloud beheer financieel aantrekkelijker dan een of meer beheerder(s) in dienst nemen
  • Je creëert een flexibele schil rondom jouw IT afdeling waardoor er snel opgeschaald kan worden bij calamiteiten. 

Zijn er ook nadelen aan Managed Services?

Ja, er zijn ook nadelen aan Managed Services en die kunnen voor ieder bedrijf verschillend zijn. Het kostenaspect kan als een nadeel ervaren worden door bedrijven. Dit komt doordat het uurtarief van een MSP vaak hoger ligt in vergelijking met het intern uitzetten van het IT-beheer. Daarnaast is er ook een zeker mate van afhankelijkheid van een MSP en dan met name als het gaat om het oplossen van eventuele incidenten. Wij maken hierover heldere afspraken in een Service Level Agreement, zodat we van beide kanten weten waar we aan toe zijn.

Ik wil het IT-beheer volledig uitbesteden. Heb ik nu helemaal geen omkijken meer?

Een van de grootste valkuilen voor bedrijven als het gaat om managed services is de organisatie van de communicatie met de MSP. Wij willen het uitbesteden van IT-beheer zo efficient mogelijk regelen en dat vereist wel dat er aan jouw kant een (of meerdere) gesprekspartner(s) aangewezen worden.

Deze efficiëntie bieden we ook de andere kant op met een SPOC en een SMD. InternetToday verzorgt Managed Services op platformen zoals CloudStack, Amazon (AWS), Azure, Virtuozzo of op dedicated servers. In veel gevallen hebben we te maken met meerdere leveranciers waardoor communicatie van cruciaal belang is. Daarom bieden we de beste klantervaring aan met onze Single Point of Contact (SPOC) en Service Delivery Management (SMD). Met deze service nemen we de centrale leiding in de ondersteuning en order delivery en zijn wij de spil in je platform.