Snel en goedkoop je domeinnaam registreren

Snel, eenvoudig en goedkoop jouw eigen domeinnaam registreren doe je via InternetToday. Hieronder kun je gelijk controleren of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Bij InternetToday zie je direct of de domeinnaam die je graag wilt vastleggen beschikbaar is. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk om dezelfde domeinnaam met een andere extensie te registreren. Naast .NL kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een .COM of .EU of één van de talloze andere domeinnaam-extensies. Bijna alles is mogelijk. Welke domeinnaam wil je registreren?

Tips om een goede domeinnaam te registreren

Een goede domeinnaam registreren is eigenlijk heel gemakkelijk. Wel is het handig om op een paar zaken te letten. Net als je bedrijfsnaam moet de domeinnaam aansluiten op de producten en/of diensten die je als bedrijf zijnde aanbiedt. Daarnaast moet de domeinnaam herkenbaar zijn voor de doelgroep. Daarvoor is het belangrijk dat de domeinnaam niet te lang is en eenvoudig te onthouden voor je bezoekers. Is jouw website gericht op lokale bezoekers? Dan is het handig om de plaatsnaam in jouw domeinnaam te vermelden.

Weet je nog niet zeker welke domeinnaam het beste past bij je bedrijf? Of wil je je bedrijf beschermen tegen concurrentie? Registreer dan meerdere domeinnamen. Hiermee reserveer je jouw plekjes op het internet.

Bij InternetToday kun je meer dan 1.100 verschillende domeinnaam-extensies registreren. Om je te inspireren zullen we hieronder een aantal suggesties doen.

Domeinnaam registreren met plaatsnaam

Is jouw business gericht op lokale bezoekers? Dan kan het handig zijn om een plaatsnaam in je domeinnaam te vermelden. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos: .AMSTERDAM, .PARIS, .ISTANBUL, .LONDON, .BRUSSELS, .GENT, of .NYC

.SHOP domeinnaam registreren

Summer/Spring/Autumn/Winter sale, Sinterklaas, Black Friday en laten we Kerst vooral niet vergeten. Het zijn periodes waar de advertenties je om de oren vliegen om vooral bij die ene webshop je geld te besteden aan dat ene cadeau of dat speciale outfit! Als website-eigenaar lift je waarschijnlijk mee op een of meer van deze actieperiodes. En wellicht heb je wel een webshop waar je jouw producten aanbiedt. Heb je er in dat geval wel eens aan gedacht om een .SHOP domeinnaam te registreren? Het vastleggen van een .SHOP-domein is uiteraard aantrekkelijk voor jou als eigenaar van een webwinkel of fysieke winkel.

Business gerelatereede domeinnaam registreren

Je kunt ook een domeinnaam registreren die gerelateerd is aan de business waar je je in bevindt. Op deze manier is het voor bezoekers nog herkenbaarder wat je precies doet. Een aantal voorbeelden: .LAWYER, .DENTIST, .CLEANING, .ACCOUNTANT of .TECHNOLOGY.

Domeinnaam registreren rondom bepaalde events

De laatste tip die we je kunnen geven is om een domeinnaam te registreren rondom bepaalde events. Zo is de extensie .EVENTS natuurlijk voor de handliggend voor evenementorganisatoren. Maar organiseer je een evenement rondom Kerst dan kun je een domeinnaam registreren met de extensie .CHRISTMAS. Tenslotte willen we je wijzen op de domeinnaam .MEMORIAL als je iets wilt gedenken.

Bij InternetToday kun je kiezen uit ruim 1.100 extensies voor het registreren van je domeinnaam.

Registreer jouw ideale domeinnaam vandaag nog

Heb je de ideale domeinnaam gevonden? Dan hoef je deze alleen nog te registreren. Domeinnamen vastleggen is via InternetToday binnen enkele minuten geregeld.

Kom je er niet uit of wil je een bestaande domeinnaam verhuizen naar InternetToday? Neem dan contact op met onze support en specialisten helpen je verder.

Meest verkochte extensies

Extensie Land Periode Registreren Verhuizen Verlengen
.NL Nederland 1 jaar € 0,48 € 0,00 € 9,99 Bestellen
.EU Europa 1 jaar € 0,89 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.COM Internationaal 1 jaar € 8,49 € 13,99 € 13,99 Bestellen
.BE België 1 jaar € 0,89 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.DE Duitsland 1 jaar € 9,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.LIVE 1 jaar € 30,51 € 33,36 € 30,51 Bestellen
.NET Internationaal 1 jaar € 9,99 € 14,99 € 14,99 Bestellen
.NU Niue 1 jaar € 9,99 € 0,00 € 25,99 Bestellen
.ORG Internationaal 1 jaar € 9,99 € 14,99 € 14,99 Bestellen
.INFO Internationaal 1 jaar € 11,99 € 19,95 € 19,95 Bestellen
.FR Frankrijk 1 jaar € 6,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.CO.UK Verenigd Koninkrijk 1 jaar € 4,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.IT Italie 1 jaar € 4,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.ES Spanje 1 jaar € 4,99 € 9,99 € 9,99 Bestellen
.SHOP 1 jaar € 1,49 € 29,95 € 29,95 Bestellen
Bekijk alle domeinnaam-extensies

Vragen over domeinnaam registreren?

Heb je vragen over het registreren van een domeinnaam? Kijk dan in de 'Veel gestelde vragen'-sectie onderaan deze pagina. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen over een domeinnaam registreren

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een naam om een website te identificeren op het internet en is altijd uniek. Een domeinnaam bestaat uit een naam internettoday en een extensie .NL. Naast .NL zijn er nog duizenden andere extenties waarmee een domeinnaam samengesteld en geregistreerd kan worden.

Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Een domeinnaam registreren doe je bij een domeinregistratiebedrijf, ook wel domeinprovider of registrar genoemd. Bij InternetToday ben je dus aan het juiste adres om een domeinnaam te registreren.

Wat zijn de kosten om een domeinnaam te registreren?

De kosten voor het registreren van een domeinnaam zijn sterk afhankelijk van de domeinprovider en de extentie die je kiest. Vaak geldt hier: hoe exotischer de domeinnaam hoe hoger de jaarlijkse kosten zijn. Bij InternetToday variëren de registratiekosten voor extensies € 0,89 (actietarief) tot ruim € 2300,00 voor een .AUTO domeinnaam-extensie. Naast de kosten voor het registreren van een domeinnaam is het goed om rekening te houden met de kosten voor het verlengen van je domeinnaam. Ook worden er kosten gerekend voor het verhuizen van een domeinnaam.

Hoe lang duurt het om een domeinnaam te registreren?

Het registratieproces van een domein is afhankelijk van de domeinprovider en de extensie die je kiest. Bij populaire domeinnaam-extensies zoals .NL of .COM is een domeinnaam registreren binnen enkele minuten gedaan. Kies je voor een exotische domeinnaam-extensie dan kan dit proces langer duren.

Ik wil een domeinnaam registreren. Hoe controleer ik de beschikbaarheid?

Via de controletool hieronder kun jij de beschikbaarheid van een domeinnaam heel gemakkelijk controleren.

Voor hoe lang kan ik een domeinnaam registreren?

Je kunt een domeinnaam registreren tot maximaal 10 jaar. Na deze periode moet de domeinnaam opnieuw worden geregistreerd om te voorkomen dat deze beschikbaar wordt gesteld aan anderen.

Wat gebeurt er als mijn domeinnaam verloopt?

Als je jouw domeinnaam niet opnieuw registreert, komt deze weer beschikbaar voor iedereen die graag een domeinnaam wil registreren. Dit kan leiden tot het verlies van jouw domeinnaam en de bijbehorende website en e-mailadressen. Zorg er dus voor dat je jouw domeinnaam op tijd verlengt.