Snelle en veilige WooCommerce hosting

Is een webwinkel in elkaar zetten ingewikkeld? Met WooCommerce van WordPress heb je geen technische kennis nodig. WooCommerce is in een razend tempo uitgegroeid tot een van de meest populaire webwinkelsystemen ter wereld. Het is gebruiksvriendelijk, heeft talloze functies en is kosteloos te gebruiken. Je kunt je webwinkel bovendien volledig naar jouw wensen aanpassen.

WooCommerce hosting is een specifieke hostingservice om jouw webwinkel te laten draaien op de WooCommerce-plug-in van WordPress. Heb je een vraag over WooCommerce hostig of wil je graag jouw webshop verhuizen naar InternetToday? Neem dan contact met ons op!

IT Easy


€ 0,49 per maand

Snelheid

 • 1 GB SSD webruimte
 • 15 GB dataverkeer
 • Onbeperkt domeinen
 • 1 cores
 • 1 GB RAM geheugen
 • Standaard spamfilter
 • DDoS beveiliging
 • Installatron
 • Malware / virusscanner
 • Gitlab koppeling
 • Verhuisservice

IT Professional


€ 7,49 per maand

Snelheid

 • 50 GB SSD webruimte
 • Fair use dataverkeer
 • 25 domeinen
 • 6 cores
 • 8 GB RAM geheugen
 • Standaard spamfilter
 • DDoS beveiliging
 • Installatron
 • Malware / virusscanner
 • Gitlab koppeling
 • Verhuisservice

Vragen over onze WooCommerce hosting pakketten?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

WooCommerce geoptimaliseerde hosting?

Back-up van jouw WooCommerce hosting

Het maken van back-ups met R1soft is standaard bij al onze WooCommerce hosting. Plaats zelf eenvoudig een back-up terug.

Caching van jouw WooCommerce hosting

Maak WooCommerce nog sneller met Redis cache. Je webshop wordt nog sneller!

Patching van jouw WooCommerce hosting

Wij houden onze webhosting up-to-date. Hou jij WooCommerce ook up-to-date? Samen naar een veiliger internet.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plugin voor WordPress en draait dus alleen op WordPress websites. De basisplugin is gratis, maar voor een grote webwinkel is het aan te raden de betaalde premiumversie aan te schaffen. Omdat WooCommerce, net als WordPress, open source software is (en iedere ontwikkelaar er opties en functies voor kan ontwikkelen), heeft het ontelbaar veel mogelijkheiden.

Wat is WooCommerce hosting?

Als je een WordPress hostingpakket hebt en een WordPress website bouwt, kun je de WooCommerce plugin installeren en eenvoudig een webwinkel in elkaar zetten. Als je webwinkel het belangrijkste onderdeel van de website wordt, is het echter verstandig een specifiek WooCommerce hostingpakket aan te schaffen. Een WooCommerce webwinkel vereist namelijk meer capaciteit van de server dan een normale WordPress website.

Snelle server

Een webwinkel communiceert veel intensiever met de server waarop de website gehost wordt dan een normale website. Alle productgegevens worden op deze server opgeslagen en die informatie moet continu opnieuw worden opgeroepen als een klant je webwinkel bezoekt. Het is dan ook met name van belang dat WooCommerce hosting snel is en over voldoende opslagruimte beschikt. Een snelle laadtijd is niet alleen prettig voor je klanten, maar verhoogt ook de ranking van je webwinkel in Google.

SSL-certificaat

Een andere technische eis waar WooCommerce hosting aan moet voldoen is dat de server de mogelijkheid moet bieden een SSL-certificaat te installeren. Dit certificaat zorgt ervoor dat de gegevens van je klanten versleuteld verstuurd worden en dus beschermd zijn. Deze beveiliging is zichtbaar in de url van je webwinkel: websites die beginnen met ‘https’ zijn gecertificeerd. De toevoeging ‘s’ staat voor ‘secure’. Het is niet alleen wettelijk noodzakelijk je webwinkel op deze manier te beveiligen, het geeft ook een betrouwbare en professionele indruk.

Caching

Veel providers zetten meerdere websites op één server en besparen dan ruimte en vermogen door middel van caching. De websites onthouden dan bepaalde gegevens, zodat die gegevens niet elke keer opnieuw van de server opgevraagd hoeven te worden. Hierdoor raakt de server niet overbelast. Bij een webwinkel kan dit echter voor problemen in het bestelproces zorgen. Bepaalde gegevens mogen daarom bij webwinkels niet gecached worden. Goede WooCommerce hosting houdt hier rekening mee.

Support

Tijd is geld, en als ondernemer ben je gebaat bij een goed werkende stabiele webwinkel. InternetToday heeft veel ervaring met WordPress en WooCommerce en biedt bovendien snelle en persoonlijke service. Gaat er iets mis, dan kan onze klantenservice je helpen om je webwinkel zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Bij InternetToday heb je de keuze uit verschillende WooCommerce hostingpakketten, waarin met al deze voorwaarden rekening gehouden wordt. Onze WooCommerce hosting is snel, veilig, betrouwbaar en we staan bovendien altijd voor je klaar als je onze hulp nodig hebt.

WooCommerce hosting van InternetToday

De voordelen van WooCommerce hosting

Zoals hierboven al aangegeven is WooCommerce een van de meeste gebruikte oplossingen voor het opzetten van een webshop. Dit komt doordat het een plug-in is van WordPress en WordPress is op haar beurt weer een van de meest gebruikte content management systemen ter wereld. Maar WooCommerce heeft natuurlijk een aantal voordelen waarom het zo vaak gebruikt wordt:

Geoptimaliseerd voor WooCommerce
Dit klinkt misschien als een open deur, maar toch willen we dit benoemen. Onze WooCommerce hostingpakketten zijn speciaal geoptimaliseerd voor het opzetten van WooCommerce webwinkel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan specifieke configuraties op de server waarmee de snelheid en prestaties van jouw webshop worden gegarandeerd.

Schaalbaarheid
Onze WooCommerce hostingpakketten zijn schaalbaar. Hierdoor kunnen we jouw hostingpakket met jouw webshop laten meegroeien naarmate jouw webshop en het verkeer op jouw webshop verder groeit.

Beveiliging
Wellicht heb je de specificaties van onze WooCommerce hostingpakketten al bekijken. We bieden speciale beveiligingsfuncties aan om jouw webshop te beschermen tegen DDoS-aanvallen en we beschermen jouw e-mail tegen spam. Vanaf het IT Starter hostingpakket controleren we jouw hostingpakket op kwaadaardige code met onze malware- en virusscanner.

Zijn er ook nadelen aan WooCommerce hosting?

In de eerste plaats ben je met WooCommerce afhankelijk van WordPress. Omdat WooCommerce een plug-in is van WordPress heb je niet de vrijheid om voor een ander CMS te kiezen. Maar WordPress is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld, dus waarom zou je voor een ander systeem kiezen. Daarnaast is er enige vorm van beperking. WooCommerce hosting biedt vooraf geïnstalleerde plug-ins en thema's. Dit is natuurlijk erg fijn werken, maar het kan je ook beperken als je thema's wilt kunnen aanpassen.

Meer weten over WooCommerce hosting

Heb je een vraag over WooCommerce hosting? Of heb je hulp nodig bij de installatie van WooCommerce hosting? Bekijk de veel gestelde vragen hieronder of neem contact op met een van onze customer service medewerkers.

Meer weten over WooCommerce hosting

Veel gestelde vragen over WooCommerce hosting

Wil je overstappen naar WooCommerce hosting? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Wat is WooCommerce hosting?

WooCommerce hosting is speciaal ontworpen voor WordPress websites die zijn gebouwd op basis van de WooCommerce plug-in. WooCommerce is een e-commerce platform waarmee je snel en veilig een webshop kunt optzetten.

Wat zijn de voordelen van WooCommerce hosting?

Als je kiest voor WooCommerce hosting profiteer je van tal van voordelen van dit pakket. In de eerste plaats biedt WooCommerce jou geoptimaliseerde serverconfiguraties waarmee je de prestaties van jouw webshop verbetert. Ook profiteer je van verbeterde beveiligingsopties en snellere laadtijden.

Kan ik WooCommerce installeren op iedere hostingprovider?

Ja, WooCommerce is een gratis WordPress-plugin die kan worden geïnstalleerd op bijna elke hostingprovider die WordPress ondersteunt. Het is echter belangrijk om te zorgen voor de juiste serverconfiguraties en beveiligingsfuncties om de prestaties en veiligheid van je webwinkel te optimaliseren.

Moet ik een SSL-certificaat hebben voor mijn WooCommerce webshop?

Ja. Vanuit het oogpunt van veiligheid is het aan te raden om voor iedere website een SSL-certificaat te installeren. Op deze manier is de beveiliging van jouw website en de gegevens die jouw klanten op de webshop achterlaten gewaarborgd. Een SSL-certificaat zorgt er namelijk voor dat gegevens die verzonden worden tussen jou en jouw klanten versleuteld zijn.