AutoRenew; laat je domeinnamen nooit meer verlopen!

Geplaatst op 27-06-2023 - gewijzigd op 27-06-2023

Als website-eigenaar of reseller van domeinnamen weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je domeinnamen up-to-date te houden. Niemand wil immers dat de door jou geliefde domeinnaam onbedoeld in de vergetelheid raakt. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat jouw domeinnaam in quarantaine raakt als je deze niet of niet op tijd verlengd. Tijd om een van de meest handige functies als het gaat om domeinnamen nader aan je voor te stellen: Auto Renew.

Schakel de Auto Renew functionaliteit direct in

De Auto Renew functionaliteit doet eigenlijk precies wat je van deze functionaliteit zou verwachten als je de naam leest. De functie zorgt ervoor dat je domeinnamen automatisch worden verlengd voordat deze verlopen. Geen stressvolle momenten meer waarop je in paniek naar je kalender kijkt, je afvragend of je die cruciale verlengingsdatum niet bent vergeten. Met Auto Renew blijf je altijd in controle!

Maar waarom zou je precies gebruik (moeten) maken van deze functionaliteit? We lopen de voordelen van de Auto Renew functionaliteit langs:

Gemoedsrust
Met Auto Renew ingeschakeld hoef je je absoluut geen zorgen meer te maken dat je onverhoopt je domeinnaam of domeinnamen vergeet te verlengen. Je kunt dus rustig achteroverleunen in de wetenschap dat alles automatisch voor je wordt geregeld. En met de zomerperiode in aantocht (voor sommige is deze al in volle gang) is die Auto Renew een verfrissende functionaliteit!

Bescherming tegen diefstal
Er zijn daar buiten partijen die jouw domeinnaam of domeinnamen graag willen hebben. Hier biedt de Auto Renew functionaliteit uitkomst. Als deze functionaliteit is geactiveerd, behoud je je waardevolle domeinnaam of domeinnamen zonder ook maar een kans te geven aan de aasgieren die het op jouw domeinnaam hebben gemunt. De autorenew biedt bescherming!

Tijdsbesparing
Stel je voor dat je iedere keer handmatig je domeinnaam of domeinnamen moet verlengen. Met enkele domeinnamen ben je nog niet eens heel veel tijd kwijt. Maar als reseller van domeinnamen heb je honderden domeinen of misschien wel meer onder jouw beheer. En dan kan het al snel een dagtaak zijn om de verlengdatum in de gaten te moeten houden. Met Auto Renew heb je geen omkijken meer naar het verlengen van je domeinnnamen en houd je tijd over voor andere zaken: je website updaten bijvoorbeeld, een blog schrijven over een interessant onderwerp of werken aan de verdere ontwikkeling van jouw bedrijf!

Continuïteit van je online aanwezigheid
Je bent website-eigenaar of domeinnaamreseller; we hoeven je dus niets te vertellen over hoe essentieel een domeinnaam is voor merkidentiteit. Door gebruik te maken van Auto Renew blijft je website of die van jouw klanten altijd bereikbaar voor bezoekers. Je voorkomt dat je onnodig klanten of volgers verliest omdat een domeinnaam (tijdelijk) niet beschikbaar is.

Een betere gemoedsrust, een veilig gevoel, tijd over en continuïteit. Het zijn de effecten van het inschakelen van de Auto Renew functionaliteit bij jouw domeinnaam of domeinnamen. Daarmee is deze functionaliteit een must have voor iedere website-eigenaar of domeinnaamreseller. Wij durven eigenlijk wel te stellen dat deze functionaliteit een ware game-changer is!

Wil je de Auto Renew inschakelen?

De Auto Renew functionaliteit is met enkele klikken ingeschakeld in jouw mijn.internettoday omgeving:

  1. Log in in jouw mijn.internettoday omgeving
  2. Navigeer in het menu aan de linkerkant van de pagina naar 'Domeinnamen'
  3. Als het goed is, zie je nu een overzicht van jouw domeinnamen. In de kolom 'Auto renew' kun je zien bij welke van jouw domeinnamen de Auto Renew functionaliteit al is ingeschakeld. Is dat bij een domeinnaam nog niet het geval dan klik je op het tandwiel-icoon.
  4. In het Configuratiescherm dat verschijnt, kies je bij 'Verlengen bij afloop' voor 'Aan' en klik op de groene button om je wijziging op te slaan.
  5. De Auto Renew functionaliteit is nu ingeschakeld!

Zo, dat is gedaan! Je kunt met een gerust hart op vakantie. Jouw domeinnamen worden vanaf nu automatisch verlengd.

Heb je een vraag over de Auto Renew functionaliteit? Neem dan contact op met een van onze customer service medewerkers.

Neem contact met ons op!