Beveilig nu je website met een SSL-certificaat

Geplaatst op 03-05-2023 - gewijzigd op 03-05-2023

Als website-eigenaar weet je als geen ander dat een SSL-certificaat onmisbaar is voor jouw website. Je wilt de bezoekers van jouw website immers de garantie bieden dat de gegevensoverdracht op een veilige manier gebeurt. Vandaag de dag is het aanbod SSL-certificaten enorm; je hebt de keus uit honderden verschillende varianten van tientallen verschillende leveranciers. Naast betaalde SSL-certificaten zijn er ook leveranciers die een gratis variant aanbieden. Een gratis variant hoeft niet tot grote problemen te leiden. Toch heeft een betaald SSL-certificaat voordelen boven een gratis certificaat. In deze blogpost vertellen we je er graag over.

InternetToday tip 1: tijdelijk hebben we de aanschafprijs van ons meest verkochte SSL-certificaat verlaagd van € 14,95 naar € 7,97 per jaar.  
InternetToday tip 2: bovendien betaal je tijdelijk ook geen installatiekosten (t.w.v. € 49,95) voor dit SSL-certificaat.

Bestel direct jouw SSL-certificaat

SSL-certificaat: betaald vs. gratis

Het belangrijkste voordeel van een SSL-certificaat is natuurlijk dat je je hiermee aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens houdt. Het zorgt ervoor dat jouw klanten veilig online kunnen winkelen, omdat het certificaat voorkomt dat betaal-, contact- of identiteitsgegevens gesloten worden. In de basis kun je dus stellen dat je met een gratis SSL-certificaat het belangrijkste voordeel te pakken hebt. Waarom kun je dan toch beter kiezen voor een betaald SSL-certificaat?

Betere beveiliging

"Veiligheid boven alles!" Betaalde SSL-certificaten bieden over het algemeen een hoger niveau als het gaat om beveiliging in vergelijking met gratis SSL-certificaten. Dit komt omdat betaalde SSL-certificaten worden uitgegeven door gerenommeerde certificaatautoriteiten die strenge en uitgebreidere verificatieprocedures hanteren om de identiteit van de website-eigenaar te verifiëren. Dit zorgt ervoor dat de websitebezoeker weet dat hij te maken heeft met een betrouwbare partij. Gratis SSL-certificaten worden daarentegen vaak uitgegeven door minder bekende certificaatautoriteiten of door certificaatautoriteiten die minder strenge verificatieprocedures hanteren.

Hogere vertrouwensscore

Websites met een betaald SSL-certificaat hebben doorgaans een hogere vertrouwensscore dan websites die beveiligd zijn met een gratis SSL-certificaat. Gebruikers zien immers dat de website-eigenaar extra inspanning heeft geleverd om een betaald SSL-certificaat aan te schaffen en de identiteit te laten verifiëren. Dit zorgt voor een hoger niveau van vertrouwen bij gebruikers, wat kan resulteren in meer conversies en een hogere omzet.

Uitgebreidere garanties

Betaalde SSL-certificaten worden vaak geleverd met uitgebreide garanties. Dit betekent dat de certificaatautoriteit financiële compensatie biedt aan de gebruiker als er gegevens worden gestolen als gevolg van een fout in het SSL-certificaat. Gratis SSL-certificaten bieden deze garanties meestal niet omdat zij geen of beperktere authenticatie van de website-eigenaar bieden.

Een voorbeeld: het Sectigo PositiveSSL is ons meest verkochte SSL-certificaat op dit moment. Aan dit type SSL-certificaat is een garantie van $10.000 gekoppeld. Deze garantie verzekert de uitgifte van het certificaat. De leverancier (Sectigo in dit geval) moet verifiëren dat jij de eigenaar van het domein bent en het bedrijf bent waar je het SSL voor aanvraagt. Als deze verificatie niet goed verloopt en jij lijdt daardoor schade dan moet dit garantiebedrag worden uitgekeerd.


Extra functies

Gratis SSL-certificaten kenmerken zich doordat de aanschaf zeer laagdrempelig is. Dit heeft als nadeel dat deze varianten geen extra functionaliteiten bieden die betaalde SSL-certificaten wel bieden. Zo hebben betaalde certificaten vaak een hogere sleutellengte voor verbeterde beveiliging, een groter aantal domeinnamen die kunnen worden beveiligd onder één certificaat en ondersteuning voor wildcards.

Klantenservice

Tenslotte willen we misschien wel het meest fijne argument benoemen van een betaald SSL-certificaat: je kunt altijd terugvallen op de customer service afdeling van jouw leverancier. Mocht je problemen hebben bij het installeren of configureren van het certificaat dan kan een belletje naar de klantenservice al voldoende zijn om je uit de brand te helpen.

Gratis SSL-certificaten zijn een goede optie voor kleinere websites waar een beperkt budget beschikbaar is. Maar betaalde SSL-certificaten bieden aanzienlijk meer voordelen op het gebied van beveiliging, vertrouwen van de websitebezoekers en de ondersteuning van de leverancier.

SSL-certificaten van InternetToday

We hebben op dit moment ons meest verkochte SSL-certificaat tijdelijk in prijs verlaagd. Het Sectigo PositiveSSL schaf je nu aan voor slechts € 7,97 per jaar! En om je nog verder te helpen betaal je tijdelijk ook geen installatiekosten (t.w.v. € 49,95) voor dit type SSL-certificaat. Log in in jouw mijn.internettoday omgeving en bestel jouw SSL-certificaat direct. 

Inloggen om direct jouw SSL-certificaat te bestellen