Het kiezen van een CMS voor jouw website of webshop

Geplaatst op 24-08-2023 - gewijzigd op 24-08-2023

Een content management systeem (CMS) speelt een essentiële rol bij het bouwen en beheren van een succesvolle website. Of je nu een blog, een zakelijke website of een webshop wilt opzetten, het kiezen van het juiste CMS is van groot belang. In deze blogpost gaan we dieper in op welk CMS je kunt kiezen en de daar bijhorende features.

Maar eerst nog even dit:
Een CMS, afkorting voor ‘’Content Management System’’, is een softwaretoepassing dat wordt gebruikt om digitale inhoud te creëren, bewerken, organiseren, publiceren en beheren op een website. Dankzij een CMS kunnen gebruikers webpagina’s en andere digitale inhoud maken en beheren zonder uitgebreide technische kennis nodig te hebben.

Het kiezen van een CMS platform

Het kiezen van het juiste CMS platform is afhankelijk van je specifieke behoeften, technische vaardigheden en het type website dat je wilt bouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld populaire CMS platformen voor het opzetten van een webshop.

Er is dus een verschil tussen een CMS voor een website en een CMS voor een webshop. Bij een CMS voor een website is het hoofddoel het beheren en publiceren van verschillende soorten inhoud, zoals teksten, afbeeldingen, video's, blogpost en meer. Het is gericht op het leveren van informatie en het aantrekken van bezoekers.

Een CMS voor een webshop daarentegen is speciaal ontworpen om producten te beheren, catalogi te maken, prijzen vast te leggen, voorraden bij te houden, online betalingen te verwerken en de gebruikerservaring van online shopper te verbeteren. Het gaat dus om het faciliteren van e-commerce transacties.

Het kiezen van een CMS platform voor een website

Er zijn veel soorten CMS platformen op de markt, toch behoren WordPress en Joomla! tot de populairste CMS platformen die worden ingezet om websites te creëren en te beheren. Met een focus op gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid bieden zowel WordPress als Joomla! unieke mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers om professionele en aantrekkelijke websites te bouwen zonder diepgaande technische kennissen.

Over WordPress

Of je nu een persoonlijke blog, een bedrijf of een webwinkel wilt beginnen, de website maak je snel en eenvoudig met WordPress. WordPress is een van de meest gebruikte CMS platformen ter wereld. Het is gebruiksvriendelijk, flexibel en heeft een grote community van ontwikkelaars en gebruikers. WordPress is dus voor iemand die snel een website wil opzetten zonder uitgebreide technische kennis.

WordPress hosting van InternetToday

Met onze flexibele webhostingpakketten zet je razendsnel een professionele WordPress website online. InternetToday verzorgt de dagelijkse back-ups van je website, zodat je altijd een back-up terug kunt plaatsen als dat nodig is. Ook zorgen we ervoor dat je WordPress altijd automatisch up-to-date gehouden wordt.

Bekijk alle voordelen van WordPress bij InternetToday!

Over Joomla!

Ben je al bekend met het maken van website(s) met WordPress, dan is Joomla! misschien wel wat voor jou! Joomla! biedt in de basis al een stuk meer functionaliteiten dan WordPress en is daardoor meer geschikt voor gevorderde dan beginnende gebruiker. Joomla! heeft een breed scala aan templates en extensies, daarnaast heeft Joomla! een geavanceerd gebruikersbeheersysteem. Dit geavanceerde systeem maakt het mogelijk om verschillende toegangsrechten toe te wijzen aan verschillende gebruikersgroepen, waardoor het ideaal is voor websites met meerdere beheerders.

Joomla! ondersteuning van InternetToday

Er bestaat een wereldwijde community van Joomla! gebruikers, waardoor je het antwoord op al je vragen al snel op internet kan vinden. Maar ook wij bieden je graag professionele en persoonlijke ondersteuning. Met onze jarenlange ervaring met Joomla! helpen we je graag bij het opzetten en beheren van jouw Joomla! website.

Meer weten over onze Joomla! ondersteuning

Het kiezen van een CMS platform voor een webshop

Wanneer het aankomt op het bouwen van een webshop zijn er een aantal krachtige en specialistische CMS platformen beschikbaar. WooCommerce, Magento en PrestaShop staan allemaal bekend als robuuste platformen die unieke mogelijkheden bieden om webshops te creëren en te beheren. Lees hieronder welke het beste bij jou past.

Over WooCommerce

WooCommerce is een naadloze uitbreiding op je WordPress-omgeving. Met WooCommerce van WordPress heb je geen uitgebreide technische kennis nodig. Dankzij WooCommerce kan iedereen een webshop opbouwen, daarnaast biedt het een robuuste set functies zoals productbeheer, orderbeheer, verzendopties en nog veel meer.

Meer weten over WooCommerce

Over Magento

Als je een schaalbare en krachtige webshop wilt bouwen, dan is Magento een uitstekende keuze. Magento is een van de meest uitgebreide webshop platformen ter wereld met zowel betaalde als gratis modules die via Magento Commerce worden aangeboden.

Een van de belangrijkste voordelen van Magento is de schaalbaarheid. Het platform is ontworpen om te groeien en kan gemakkelijk worden aangepast aan de groeiende behoeften van je webshop. Magento biedt de flexibiliteit om je webshop uit te breiden en aan te passen naarmate je groeit.

Meer weten over Magento

Over PrestaShop

Als je op zoekt bent naar een flexibel e-commerce platform, dan is PrestaShop zeker het overwegen waard. PrestaShop is een gratis opensource webshopoplossing die wereldwijd door honderdduizenden webshop-eigenaren wordt gebruikt.

Maar wat is opensource precies? Stel je voor dat een softwareprogramma een puzzel is. In een open source-situatie is de doos met stukjes en de instructies voor het maken van die puzzel voor iedereen beschikbaar. Mensen kunnen de stukjes bekijken, veranderen, toevoegen of delen met anderen en zelfs suggesties doen om de puzzel beter te maken. Dit model van samenwerking heeft geleid tot de creatie van veel populaire en nuttige softwaretoepassingen die beschikbaar zijn voor iedereen.

Omdat PrestaShop een opensource webshopoplossing is, biedt PrestaShop verschillende marketing- en promotietools om je te helpen je webshop te promoten en de verkoop te stimuleren.

Meer weten over PrestaShop

Geïnteresseerd in een van deze drie CMS platformen bekijk onze pagina!

Vragen over welke CMS platform het beste jou past?

Neem dan contact met ons op via ons mailadres support@internettoday.nl of het telefoonnummer 088-7507000. Je kunt je vragen ook stellen via onze chatfunctionaliteit.

Neem contact met ons op!