“Je hebt het nog nooit gedaan; maar wij denken dat je het kunt!”

Geplaatst op 08-06-2023 - gewijzigd op 12-06-2023

Heb je er wel eens aan gedacht om je (online) business uit te breiden naar Scandinavië en dan specifiek naar Zweden? Wist je namelijk dat de Zweedse bevolking eerder kiest voor een .SE URL of zoekresultaat met een .SE domeinnaam in vergelijking met bijvoorbeeld een .COM domeinnaam? Bovendien is de .SE domeinnaam de domeinnaam-extensie die steeds populairder wordt!

Direct een .SE domeinnaam registreren

.SE domeinnaam

Het registreren van een .SE domeinnaam is in meerdere opzichten een goed plan. In de eerste plaats is het business technisch aantrekkelijker om een .SE domeinnaam te registreren in vergelijking met bijvoorbeeld een .COM. Op deze manier kun je je specifiek onderscheiden op de Zweedse markt ten opzichte van concurrenten met alleen een .COM of .EU domeinnaam. Bovendien werkt een .SE domeinnaam in jouw voordeel omdat je hiermee een betere zichtbaarheid onder het Zweedse publiek creëert en je hiermee je merk extra versterkt.

Daarnaast helpt een .SE domeinnaam met het verbeteren van je positie in de zoekmachines als het gaat om lokale zoekresultaten. Wanneer je een .SE domeinnaam gebruikt, geef je zoekmachines zoals Google en Bing een signaal dat je gericht bent op de Zweedse markt. Dit kan helpen om je zoekresultaten te verbeteren voor Zweedse gebruikers die op zoek zijn naar lokale bedrijven en services. Door het gebruik van een .SE domeinnaam kun je dus een hogere ranking krijgen in Zweedse zoekresultaten.

Tenslotte is Zweden de op twee na grootste online markt van de EU. Bijna 7 miljoen Zweden kopen hun producten online. Als dit geen goede reden is om jouw business uit te breiden naar Zweden..?

Business doen in Zweden heb je wellicht nog nooit gedaan, maar door een .SE domeinregistratie zet je de eerste stap naar de Zweedse markt! We hebben hierboven al een aantal redenen genoemd waarom business doen in Zweden interessant is. Wij denken dat je het kunt en helpen je bij de eerste stap: het registreren van een .SE domeinnaam!

.SE - wist-je-dat..

Een paar leuke wist-je-datjes over de .SE domeinnaam:

  • In 1983 werd de eerste .SE domeinnaam geregistreerd. Dat aantal verdubbelde in 1984 en vertienvoudigde in 1985. 
  • Pas sinds 2002 is het aantal .SE domeinnaam registraties echt gaan groeien. Eind 2002 waren er in totaal ruim 106 duizend .SE domeinnamen actief. 
  • Inmiddels staat de teller op bijna 1,5 miljoen actieve .SE domeinnamen.
  • Internetstiftelsen is de uitgevende instantie van de Zweedse .SE domeinnaam. 
  • Een .SE domeinnaam moet minimaal 3 karakters hebben en mag maximaal uit 63 karakters bestaan. 
  • Je bent vrij om letters A tot en met Z en cijfers 0 tot en met 9 kiezen in je domeinnaam. Daarnaast kun je het koppelteken (-) gebruiken in de domeinnaam. 
  • Bij het registreren van .SE domeinnamen is er geen lokale aanwezigheid nodig. Je hoeft dus niet per se in Zweden gevestigd te zijn om een dergelijke domeinnaam te kunnen registreren. 

Direct een .SE domeinnaam registreren

.SE domeinnaam registreren?

Registreer nu jouw .SE domeinnaam bij InternetToday! Wil je weten of jouw beoogde domeinnaam nog vrij is; je Je kunt de beschikbaarheid gemakkelijk checken via onze domeinnaamcontrole tool. Is jouw nieuwe domeinnaam nog vrij en heb je een account bij InternetToday dan leg je jouw .SE domeinnaam binnen enkele klikken vast. Je kunt ook een .SE domeinnaam registreren in jouw mijn.internettoday omgeving.

Heb je nog geen account dan maak je gemakkelijk en snel een account aan waarna je natuurlijk direct jouw domeinnaam kunt registreren.

Welkomstcadeau bij het registreren van een .SE domeinnaam

Heb je een of meerdere .SE domeinna(a)m(en) geregistreerd dan ontvang je van ons een welkomstgeschenk*. Om te vieren dat je de eerste stap hebt gezet naar de Zweedse (online) markt ontvang je van ons een Zweedse tafelvlag. Op deze manier kun je aan iedereen laten zien dat je je business hebt uitgebreid naar Zweden! Grattis!

Registreer nu je .SE domeinnaam

*Deze promotie is geldig t/m 30 september 2023 en is geldig voor registraties op het eerste jaar.