Veiligste en snelste storage voor virtuele servers (VPS)

Geplaatst op 03-03-2022 - gewijzigd op 03-03-2022

Kan het sneller, betrouwbaarder of veiliger? Dat is een vraag die we bij InternetToday continu stellen als het gaat om onze hardware.

Daarom hebben we onze virtualisatie-omgeving op basis van Virtuozzo voorzien van een nieuwe storage tier die geheel uit Self-Encrypting Drives (SED) bestaat. Deze storage verzorgt out-of-the-box AES-256 encryptie op alle aanwezige data. De hardware encryptie wordt separaat uitgevoerd middels hardware controllers, zonder performance verlies.

De grootste voordelen van de Self-Encrypting Drives (SED):

  • Standaard versleuteling van data
  • Voldoe aan de hoogste veiligheidseisen (ISO en NEN)
  • Supersnel: 2x sneller dan standaard SSD's
  • Verbeterde SEO door twee keer snellere SAS SSD’s

Soms is extra veiligheid verplicht
Organisaties die werken met bijzondere persoonsgegevens zijn het verplicht klantgegevens extra goed te beveiligen. Onder andere BSN-nummer, medische informatie en religie worden het veiligst opgeslagen op onze SAS SSD storage.

Maak je security compliant
Werk je volgens strenge beveiligingsnormen - ISO 27001 of NEN 7510 - dan voldoe je met de Self-Encrypted Drives aan de hoogste veiligheidseisen.

De SAS SSD harddisks zijn voorzien van Data at Rest-encryptie wat betekent dat er geen sprake is van een datalek bij verlies of diefstal van de fysieke datadrager. De disks zijn FIPS-140 level 2 gecertificeerd en daarmee beveiligd met access control. Daarnaast wordt uitgebreide algemene data gelogd waaronder stroomonderbrekingen. Omdat de SAS SSD storage van hoog niveau versleuteld is, is zelfs gecertificeerde deconstructie niet nodig om compliant te zijn.

De storage is supersnel
De SAS SSD harddisks zijn High End++ en jouw data wordt triple redundant opgeslagen. Allemaal mooi, maar de storage is vooral snel; 2x sneller dan standaard SSD’s, want ze kunnen lezen en schrijven tegelijk. Een snellere website zorgt voor betere zoekmachineoptimalisatie (SEO), blije bezoekers en meer conversies in je webshop.

Implementatie zonder downtime
Virtuozzo storage met encryptie kan door InternetToday geïmplementeerd worden zonder downtime – en we rekenen geen setupkosten. Ook toe te passen op jouw (dedicated) servers mits de hardware dit toelaat.

Verkrijgbaar in 20GB, 50GB, 100GB en meer, vanaf 12 Euro per maand. Zie onze website voor alle prijzen.

Vraag je accountmanager naar de mogelijkheden of een passende offerte. Of neem contact op via +31 (0)88 - 750 70 00 of support@internettoday.nl.