Verdediging tegen DDoS-aanvallen

Geplaatst op 16-05-2023 - gewijzigd op 12-06-2023

We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Traagheid op het netwerk of in systemen, een website die voor een bepaalde tijd niet beschikbaar is, social media accounts die niet bereikbaar zijn of een toename van spam in je mailbox. Dit zijn allemaal gevolgen van DDoS-aanvallen. DDoS-aanvallen zijn vaak gericht op webwinkels, online casino’s en bedrijven die online services verlenen met als doel de dienst onbereikbaar te maken. In deze blog vertellen we je meer over een DDoS-aanval en wat je er aan kunt doen.

Wat is een DDoS-aanval precies?

DDoS staat voor Distributed Denail of Service. Tijdens een DDoS-aanval wordt een website, server of netwerk doelbewust overbelast. Dit doen DDoS-aanvallers door een groot aantal verbindingsverzoeken te sturen naar een server. Omdat dit in grote aantallen gebeurt raakt de server overbelast. Het gevolg hiervan is dat de website of applicatie traag wordt of zelfs voor een bepaalde tijd niet meer beschikbaar is. DDoS-aanvallen worden vaak uitgevoerd door hackers die hun doelwitten willen afpersen of willen schaden.

Is een DDoS-aanval een klassieke hack?

Goed om te weten is dat een DDoS-aanval geen klassieke hack is. Bij een klassieke hack probeert iemand met slechte bedoelingen in te breken voor een bepaald doel. Hierbij wordt de integriteit van de online diensten aangetast. Meestal doen hackers dit om data in handen te krijgen, zodat zij vervolgens losgeld kunnen vragen om de hack weer ongedaan te maken. Bij een DDoS-aanval wordt het netwerk van een organisatie overspoeld, met als gevolg dat de weg naar de online diensten wordt geblokkeerd.

Het vervelende van een DDoS-aanval is dat de cybercriminelen geen toegang nodig hebben tot de systemen van het doelwit. Bovendien kunnen cybercriminelen ook steeds makkelijker DDoS-aanvallen kopen.


Hoe beschermen wij onze klanten tegen DDoS-aanvallen?

Gelukkig beschermen wij onze klanten tegen DDoS-aanvallen! Onze DDoS-beveiliging filtert ongewenst verkeer. Wanneer een IP-adres veel connecties maakt, wordt die automatisch geband. Bij ieder webhosting pakket dat wij aanbieden is onze DDoS-beveiliging inbegrepen. Op deze manier blijft jouw website beschikbaar voor jouw bezoekers. Naast onze beveiliging zijn er nog andere manieren om jezelf te beschermen tegen DDoS-aanvallen:

  • Het implementeren van een firewall, die het verkeer naar jouw website kan filteren en beschermen tegen DDoS-aanvallen.
  • Het updaten van jouw website of online service om er op deze manier voor te zorgen dat deze geen kwetsbaarheden bevat die (kunnen) worden misbruikt door aanvallers.
  • Content Delivery Network (CDN) is een netwerk van servers dat dicht bij de gebruiker wordt geplaatst om de levering van de inhoud (bijvoorbeeld afbeelden of teksten) te optimaliseren. CDN’s kunnen ook helpen bij het voorkomen van DDoS-aanvallen door deze te fungeren als een buffer tussen de aanvallen en de organisatieserver. De server van het content delivery network kan het verkeer filteren en de aanval beperken voordat deze de servers van de organisatie bereikt.

Vragen over ons DDoS-beveiliging?

Neem dan contact met ons op via ons mailadres support@internettoday.nl of het telefoonnummer 088-7507000. Je kunt je vragen ook stellen via de chatfunctionaliteit.

Meer weten over onze DDoS beveiliging?