Versleutel je FTP verbinding met FTPS

Geplaatst op 24-05-2022 - gewijzigd op 24-05-2022

InternetToday faseert niet versleutelde verbindingen uit in de loop van 2022

Voor het aanpassen van je website kun je gebruik maken van FTP. File Transfer Protocol gaat over bestandsoverdracht; het up- en downloaden van bestanden.

Een FTP-verbinding is onveilig, want deze is niet versleuteld. Vergelijk het met het bezoeken van een website via http waarbij gegevens, welke worden uitgewisseld tussen gebruiker en website, onderschept kunnen worden door derden. De persoons- of betaalgegevens van de gebruiker zijn in dat geval niet veilig.

Zoals je websites kunt beveiligen met een SSL-certificaat, kun je FTP ook beveiligen. Voor versleutelde FTP-verzending wordt FTP vaak beveiligd met SSL/TLS, genaamd FTPS. Versleutel je FTP verbindingen nu al met FTPS, want InternetToday gaat niet versleutelde verbindingen via FTP uitfaseren in de loop van 2022.

Beveilig jouw FTP
Omschakelen van FTP naar FTPS (beveiligd met SSL/TLS) is niet moeilijk. We hebben een helpartikel geschreven hoe je dit zelf heel eenvoudig in een paar minuten kan instellen.

Kom je er toch niet uit, dan kun je contact opnemen met onze specialisten van support: 088 - 750 70 00 of support@internettoday.nl. We helpen je graag.

FTP is verouderd
FTP bestaat al sinds beginjaren ’70. In die 50 jaar is de techniek nauwelijks veranderd. Het internet daarentegen is in die tijd gigantisch veranderd. FTP kan niet de veiligheid bieden die tegenwoordig noodzakelijk is en daarom is overschakelen naar veiligere alternatieven nodig.