Volledig automatisch SSL-certificaten beheren

Geplaatst op 17-03-2021 - gewijzigd op 09-04-2024

SSL-certificaten waren lastig te beheren
Naast technische kennis is het beheer van SSL-certificaten vooral repeterend en onnodig werk. Bij een handvol certificaten in beheer is dat nog te overzien, maar wat als je honderden certificaten in beheer hebt voor je klanten?

Automatische SSL is wat jij nodig hebt
Automatisch SSL beheer: dat klinkt niet alleen ideaal, het is vanaf vandaag mogelijk als reseller bij InternetToday. Automatische SSL is onderdeel van de uitgebreide SSL API en omvat vier belangrijke functies:

 • Servers
  Om het SSL proces te automatiseren hebben wij toegang nodig tot de server waar het betreffende domein toegevoegd is. Om dit mogelijk te maken voeg je de server toe in de portal onder Profielen > Serverprofielen. Voor DirectAdmin kan dit zowel een wachtwoord als een LoginKey zijn met beperkte rechten. Voor SATserver slaan wij na validatie van je servergegevens een API key op met beperkte rechten.
 • AutoValidate
  De aanvraag van een SSL-certificaat begint altijd met het valideren dat jij de eigenaar bent van het domein. Wanneer jij bij de aanvraag aangegeven hebt dat de site op één van de door jou toegevoegde servers aangemaakt is dan maken wij de CNAME-record aan in het control panel in kwestie. Hierdoor hoef je het validatieproces voor een DV-certificaat niet meer handmatig te doorlopen en gaat alles automatisch.
 • AutoInstall
  Nadat het SSL-certificaat gevalideerd is kunnen wij de installatie van het certificaat starten. Ons systeem zal proberen het certificaat te installeren op de door de klant opgegeven server. Wij installeren zowel het certificaat als de root certificaten zodat je een optimaal beveiligde site hebt zonder zelf ook maar iets te hoeven doen.
 • AutoRenew
  De geldigheid van een SSL-certificaat is beperkt tot een jaar en dan begint validatie en installatie opnieuw, maar nu geautomatiseerd. Heb je het certificaat een jaar geleden automatisch laten valideren en installeren dan doen wij het dit jaar weer opnieuw*. Je hebt er geen omkijken meer naar. Je kan zelf instellen hoeveel dagen voor de einddatum je het certificaat wilt verlengen.
  * Mits de AutoRenew van het DV-certificaat aan staat, er een juist (of geen) CAA-record is ingesteld en de DNS wordt beheerd door een server waar wij toegang toe hebben.

 

Geautomatiseerde terugkerende omzet

SSL-beheer was voorheen een gedoe. Nu is het geautomatiseerde terugkerende omzet (recurring), net zoals domeinnamen. Zonder limiet kun jij je nu volledig richten op de verkoop van SSL-certificaten. Dus geef jezelf rust en automatiseer je SSL-certificaten middels deze gratis service van InternetToday.

 

Je blijft geïnformeerd
Geautomatiseerd klinkt als onzichtbaar, waardoor foutmeldingen makkelijk over het hoofd worden gezien. Dat is onwenselijk. Dus als een stap niet kan worden uitgevoerd dan ontvang je hiervan bericht via mail en kun je handmatig herstellen.

Ook word je herinnerd via mail wanneer een AutoRenew gepland staat. Zo blijf je volledig op de hoogte.

AutoRenew aan / uit
AutoRenew staat standaard aangevinkt voor SSL-certificaten die geïnstalleerd worden na 26 januari 2021. Per aanvraag kun je kiezen of je gebruik wilt maken van AutoRenew. Voor oudere certificaten kun je dit via de portal aanzetten. Neem contact op met Support om AutoRenew op je gehele portfolio te activeren.

Automatische SSL beschikbaar voor DirectAdmin en SATserver
De server met domeinnamen waar het SSL-certificaat op geïnstalleerd wordt hoeft niet in beheer te zijn van InternetToday. Automatische SSL werkt op externe servers met DirectAdmin en SATserver. Op de roadmap staat de implementatie van cPanel en Plesk, waarna we de meest gebruikte control panels kunnen voorzien.

Vanzelfsprekend worden gebruikersnamen, wachtwoorden en keys die je verstrekt versleuteld opgeslagen.

Status per SSL in één handig overzicht
In de portal onder SSL vindt je een compleet overzicht van alle SSL-certificaten. Voor een lopende order kun je hier de validatie methode inzien die gebruikt wordt, inclusief de status en te ondernemen stappen.

We helpen je graag
Heb je vragen? Raadpleeg de geüpdatet API-documentatie of neem contact met ons op via +31 (0)88 – 750 70 00, support@internettoday.nl of via de chat op de website.

En heb je feedback of specifieke features, dan horen we dat graag.