Waarom jij ook kunt profiteren van een .EU domeinnaam

Geplaatst op 17-11-2020 - gewijzigd op 17-11-2020

Je wilt een website. Daar heb je een goede domeinnaam voor nodig, maar even belangrijk is de juiste extensie. Je ziet dat personen en bedrijven naast hun landelijke Top Level Domain (TLD), zoals .NL en .BE ook een wereldwijde en Europese domeinnaamextensie registreren. Zorg dat je er als eerste bij bent en laat jouw goede ideeën niet afremmen door iemand anders die sneller was.

.EU is de vertrouwde keuze
Zijn je groeiplannen internationaal, laat dat zien met een .EU domeinnaamextensie, de officiële TLD van de Europese Unie. Doe je al internationaal zaken, dan is 1 TLD een uitkomst voor al jouw business in de Europese Unie. Bij internetgebruikers is .EU een bekende extensie wat zorgt voor betrouwbaarheid en een goede reputatie. Europa staat hoog aangeschreven als het gaat om de kwaliteit die er geleverd wordt, profiteer daarvan met jouw eigen .EU domeinnaam.

Ruim 3.6 miljoen .EU domeinen actief
.EU domeinnamen worden sinds 2005 uitgegeven door de registry EURid. De relatief jonge domeinnaamextensie is gewild en de populariteit blijft groeien. Op dit moment zijn er al ruim 3.6 miljoen .EU domeinen actief, hiermee is het één van de populairste Top Level Domains (TLD). .EU staat bij InternetToday op plek 4 van bestverkochte extensies.

Niet alleen Latijns schrift
De meeste Europese landen schrijven in Latijns schrift, maar niet allemaal. Daarom kun je sinds juni 2016 .EU domeinnamen ook registreren in Cyrillisch schrift (.ЕЮ) en sinds november 2019 in Grieks schrift (.ευ).

Extra voordelig starten met jouw idee
.EU is en blijft betaalbaar geprijsd, maar deze maand kun je extra voordelig starten met jouw .EU-website. Dus ben je enthousiast geworden, registreer dan vandaag jouw idee op www.internettoday.nl