Wereld Backupdag vraagt aandacht voor backups

Geplaatst op 31-03-2021 - gewijzigd op 31-03-2021

Vandaag de dag mag het belang van backups niets nieuws zijn. Een gecrashte laptop, een server die down gaat, brand, diefstal, stroomuitval, virussen, malware, ransomware, het verwijderen van bestanden zonder herstelmogelijkheid. Er zijn talloze manieren om data kwijt te raken. Heb je data, zakelijk of privé, op één plek opgeslagen, dan zoek je onnodige risico’s op.

De oplossing is backup. Een tweede, en soms zelf derde en vierde, locatie om jouw data te bewaren. Gaat er iets mis, dan kun je terugvallen op een kopie. Een backup kan een externe harde schijf zijn, cloud-opslag of een externe server.

De locatie is belangrijk, backups fysiek op dezelfde plek opslaan als het origineel is af te raden, denk aan brand. Ook de frequentie is van belang, wil je iedere dag een kopie of wekelijks of maandelijks? Hoe langer de periode, hoe groter het verlies bij het terugzetten van een (oude) backup. Een te hoge frequentie zorgt echter voor enorm veel dataverkeer. Het gaat om balans, waarbij 1 dag voor de meesten uitstekend werkt.

InternetToday heeft jouw back(up)
Jij kunt als klant van InternetToday rekenen op betrouwbare backups. Wanneer je kiest voor de hostingpakketten IT Easy, IT Starter of IT Professional is backup geen product wat je afneemt tegen extra kosten, maar gewoon gratis ontvangt. Backups zijn standaard ingesteld op DirectAdmin en SATserver. Wij vinden dat een essentiële dienst inbegrepen moet zijn.

Op DirectAdmin kun je tot 60 dagen backups terughalen. Maak je gebruik van SATserver dan kun je terughalen tot ruim 4 maanden. En niet alleen worden de database en server-bestanden geback-upt, ook je emailaccounts kun je zelf terugzetten in SATserver.

Jouw data is veilig bij InternetToday, een fijn gevoel.