Snel en goedkoop een domein registreren

Snel, eenvoudig en goedkoop jouw eigen domein registreren? Dat doe je via InternetToday. Hieronder kun je direct controleren of het door jou gewenste domein nog vrij is. Bij InternetToday zie je direct of het domein dat je graag wilt vastleggen nog vrij is. Is dit het geval? Registreer je domein dan direct voordat deze geregistreerd wordt door iemand anders. Is het domein al geregistreerd? Dan is het mogelijk om hetzelfde domein met een andere extensie te registreren, naast .NL kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een .COM of .EU domeinnaam, vrijwel alle extensies zijn mogelijk.

Tips voor het registreren van een domein

Als je een paar belangrijke zaken achterwege laat, is het registreren van een goed domein over het algemeen heel eenvoudig. Het domein moet, net als je bedrijfsnaam, passen bij de producten en/of diensten die je als bedrijf aanbiedt. Daarnaast is het goed dat het domein herkenbaar is voor de doelgroep. Houd het domein bijvoorbeeld lekker kort, zodat dit een goede oplossing is voor jouw doelgroep. Is je website gericht op lokale bezoekers? Neem dan de plaatsnaam op in het domein.

Weet je nog niet zeker welke domeinnaam het beste past voor jouw bedrijf? Of wilt je je bedrijf beschermen tegen concurrentie? Registreer meerdere domeinen. Hiermee reserveer je als het ware je plekje op internet.

Bij InternetToday kun je op basis van meer dan 1.100 verschillende extensies een domein registreren. Om je te inspireren zullen we hieronder een aantal suggesties doen.

Domein registreren met plaatsnaam

Is jouw business gericht op lokale bezoekers? Dan kan het handig zijn om een plaatsnaam in je domeinnaam te vermelden. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos: .AMSTERDAM, .PARIS, .ISTANBUL, .LONDON, .BRUSSELS, .GENT, of .NYC

Domein registreren: .SHOP

Summer/Spring/Autumn/Winter sale, Sinterklaas, Black Friday en laten we Kerst vooral niet vergeten. Het zijn periodes waar de advertenties je om de oren vliegen om vooral bij die ene webshop je geld te besteden aan dat ene cadeau of dat speciale outfit! Als website-eigenaar lift je waarschijnlijk mee op een of meer van deze actieperiodes. En wellicht heb je wel een webshop waar je jouw producten aanbiedt. Heb je er in dat geval wel eens aan gedacht om een .SHOP domeinnaam te registreren? Het vastleggen van een .SHOP-domein is uiteraard aantrekkelijk voor jou als eigenaar van een webwinkel of fysieke winkel.

Domein registreren: business

Je kunt ook een domein registreren dat gerelateerd is aan de business waar je je in bevindt. Op deze manier is het voor bezoekers nog herkenbaarder wat je precies doet. Een aantal voorbeelden: .LAWYER, .DENTIST, .CLEANING, .ACCOUNTANT of .TECHNOLOGY.

Domein registreren: events

De laatste tip die we je kunnen geven is om een domeinnaam te registreren rondom bepaalde events. Zo is de extensie .EVENTS natuurlijk voor de handliggend voor evenementorganisatoren. Maar organiseer je een evenement rondom Kerst dan kun je een domein registreren met de extensie .CHRISTMAS. Tenslotte willen we je wijzen op het domein .MEMORIAL als je iets wilt herdenken.

Bij InternetToday kun je kiezen uit ruim 1.100 extensies voor het registreren van je domein.

Registreer vandaag je ideale domeinnaam!

Heb je het ideale domein gevonden? Dan hoef je hem alleen maar te registreren. Domeinen registreren is binnen enkele minuten geregeld via InternetToday.

Kom je er niet uit of wil je een bestaand domein verhuizen naar InternetToday? Neem dan contact op met onze klantenservice en een van onze adviseurs zal je direct verder helpen.

Vragen over een domein registreren?

Heb je vragen over het registreren van een domein? Kijk dan in de 'Veel gestelde vragen'-sectie onderaan deze pagina. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen over een domeinnaam registreren

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een naam om een website te identificeren op het internet en is altijd uniek. Een domeinnaam bestaat uit een naam internettoday en een extensie .NL. Naast .NL zijn er nog duizenden andere extenties waarmee een domeinnaam samengesteld en geregistreerd kan worden.

Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Een domeinnaam registreren doe je bij een domeinregistratiebedrijf, ook wel domeinprovider of registrar genoemd. Bij InternetToday ben je dus aan het juiste adres om een domeinnaam te registreren.

Wat zijn de kosten om een domeinnaam te registreren?

De kosten voor het registreren van een domeinnaam zijn sterk afhankelijk van de domeinprovider en de extentie die je kiest. Vaak geldt hier: hoe exotischer de domeinnaam hoe hoger de jaarlijkse kosten zijn. Bij InternetToday variëren de registratiekosten voor extensies € 0,89 (actietarief) tot ruim € 2300,00 voor een .AUTO domeinnaam-extensie. Naast de kosten voor het registreren van een domeinnaam is het goed om rekening te houden met de kosten voor het verlengen van je domeinnaam. Ook worden er kosten gerekend voor het verhuizen van een domeinnaam.

Hoe lang duurt het om een domeinnaam te registreren?

Het registratieproces van een domein is afhankelijk van de domeinprovider en de extensie die je kiest. Bij populaire domeinnaam-extensies zoals .NL of .COM is een domeinnaam registreren binnen enkele minuten gedaan. Kies je voor een exotische domeinnaam-extensie dan kan dit proces langer duren.

Ik wil een domeinnaam registreren. Hoe controleer ik de beschikbaarheid?

Via de controletool hieronder kun jij de beschikbaarheid van een domeinnaam heel gemakkelijk controleren.

Voor hoe lang kan ik een domeinnaam registreren?

Je kunt een domeinnaam registreren tot maximaal 10 jaar. Na deze periode moet de domeinnaam opnieuw worden geregistreerd om te voorkomen dat deze beschikbaar wordt gesteld aan anderen.

Wat gebeurt er als mijn domeinnaam verloopt?

Als je jouw domeinnaam niet opnieuw registreert, komt deze weer beschikbaar voor iedereen die graag een domeinnaam wil registreren. Dit kan leiden tot het verlies van jouw domeinnaam en de bijbehorende website en e-mailadressen. Zorg er dus voor dat je jouw domeinnaam op tijd verlengt.