Wat is een EV certificaat?

Laatst gewijzigd 24-12-2020

Inleiding
InternetToday biedt diverse certificaten waarbij de Extended Validation certificaten met uitstek geschikt zijn voor versleutelen/encrypten van belangrijke gegevens. Bovendien straalt een EV certificaat vertrouwen uit, mede door de validatie en de naam van jouw bedrijf welke zichtbaar is in het certificaat.

WHOIS gegevens
Bij de aanvraag van een dergelijk EV certificaat zoals het True Business EV wordt jouw identiteit gecontroleerd. Dit begint al bij de WHOIS gegevens van het domein. Deze moeten overeenkomen met de gegevens die je aanlevert, hier is het belangrijk dat deze gegevens ook overeenkomen met het Kamer van Koophandel uittreksel. Dit uittreksel zal ook aangeleverd moeten worden op verzoek van de certificaat uitgever. In het geval van particulieren is een kopie van het identiteitsbewijs voldoende.

Goedkeuring aanvraag
Wanneer de aanvraag door ons is geplaatst ontvang je op het e-mailadres van de domeinnaamhouder of op een vooraf vastgelegd adres zoals postmaster@ , admin@ , administrator@ etc. een bevestiging van de aanvraag. De aanvraag zal goedgekeurd moeten worden door de link te verifiëren in deze mail en de code in te vullen welke in de mail wordt vermeld.

Overeenkomst met Certificate Authority (CA)
Het is ook mogelijk dat je een overeenkomst van de uitgever (CA) ontvangt welke door jou (de domeinnaamhouder) ondertekend zal moeten worden. Hierna zal dit document weer teruggestuurd moeten worden naar de uitgever.

Controle KVK-uittreksel
De Certificate Authority controleert de gegevens in het uittreksel. Wanneer de bedrijfsnaam afwijkt van de WHOIS gegevens van het domein zullen de WHOIS gegevens aangepast moeten worden door de domeinnaamhouder.

Professional opinion letter
Vanwege het hoge verzekeringsbedrag wat de CA biedt wordt soms (wanneer er nog enige twijfel is) de professional opinion letter gevraagd. Hierbij dient een advocaat de identiteit van de domeinnaamhouder te bevestigen. Hierbij kan de CA contact opnemen met de advocaat om de identiteit te controleren.

Bovenstaande is een opsomming van de validatie mogelijkheden, het is niet altijd nodig alle validatie methodes door te lopen. Bovendien word je gebeld op de telefoonnummer uit het KvK of op de telefoonnummer in de WHOIS van het domein in kwestie waarbij jouw bedrijfsgegevens worden gecontroleerd.

Alle certificaten van InternetToday zijn wat betreft versleuteling aan elkaar gelijk. De verschillen zitten in de validatie, waarbij bij een EV certificaat de identiteit van de domeinhouder 100% zeker moet zijn.


Was dit artikel nuttig?
Zeker Niet echt!

Vragen over onze dienstverlening?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.