Wat betekent de status clientTransferProhibited?

Laatst gewijzigd 24-12-2020

Inleiding:
Alle generieke tld's, zoals bijvoorbeeld .com, .shop, .info, .biz hebben een lock mogelijkheid.
Dit is een extra beveiliging zodat als iemand toch de verhuiscode heeft die dit niet zou mogen hebben, het nog steeds niet mogelijk is om de domeinnaam onbedoeld weg te verhuizen.
De lock kan je zelf beheren door in te loggen in je domeinnaam beheeromgeving.
In de Whois kan je zien of een domeinnaam een lock heeft, wanneer dit zo is zal je bij status: clientTransferProhibited zien staan.
Wanneer er geen lock op de domeinnaam aanwezig is, zal er bij status: OK staan, in dat geval zal de lock niet van toepassing zijn op de domeinnaam verhuizing.

De status 'clientTransferProhibited' kan te herleiden zijn naar twee oorzaken:

  1. Wanneer het domein de status 'clientTransferProhibited' heeft kan het domein niet verhuisd worden door de nieuwe registrar. Je kan kijken of het mogelijk is om zelf de lock er af te halen via de website van de huidige registrar, als de andere registrar deze mogelijkheid niet heeft kan je contact opnemen en verzoeken de LOCK te deactiveren. Wanneer de lock gedeactiveerd is kan de verhuizing opnieuw worden aangevraagd.
  2. ICANN hanteert een transfer/registration policy. Een domeinnaam mag de eerste 60 dagen na verhuizing of registratie door een registrar niet worden verhuisd. Het lukt daarom niet om een domeinnaam binnen 2 maanden na registratie of een verhuizing te verhuizen. In dit geval dien je te wachten tot de 60 dagen voorbij zijn.

Was dit artikel nuttig?
Zeker Niet echt!

Vragen over onze dienstverlening?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.