Hoe koop of verhuis ik een groot aantal domeinen in één keer?

Laatst gewijzigd 24-12-2020

Inleiding
In dit artikel wordt omschreven hoe je in bulk domeinen kan bestellen via je account. Dit bespaard veel tijd vergeleken met het registreren of verhuizen van individuele domeinen.

Registreren
Log in op je account via mijn.internettoday.nl. Klik vervolgens in het linker navigatiemenu op het kopje "Activiteiten". Klik in dit menu op ''Bulk bestelling''.
In het grote invoerveld kun je de gewenste domeinnamen invoeren. Elk domein plaats je op een nieuwe regel. Vervolgens koppel je een contactprofiel voor de registrant, admin, tech en billing. Mocht je nog geen contactprofielen hebben aangemaakt, kun je dit doen met het plusje di naast het vergrootglas staat.
Nu kun je een nameservergroep kiezen, en als je voor onze managed DNS kiest, een DNS template koppelen.


Verhuizen
We bieden ook de mogelijkheid om in grote hoeveelheid domeinen te verhuizen via de bulkbestellingsfunctie.
Dit werkt bijna hetzelfde als het registreren. In plaats van enkel een domeinnaam in te vullen, moet nu ook de verhuiscode worden ingevuld.
Dit doe je door het domeinnaam en de code te scheiden met een comma en een spatie, zoals afgebeeld op deze schermafdruk:

Vervolgens heb je ook nog de optie om de contactprofielen en nameservers te kopiëren zoals ze in staan gesteld bij je huidige registrar.
Let op dat deze functie enkel werkt voor .nl domeinen.

Inplannen
Het is ook mogelijk om de registratie/verhuizing uit te voeren in de toekomst. Dit gebruik je op dezelfde manier als het opgeven van een verhuiscode, enkel nu met een datum.
Je scheidt dus het domeinnaam (en eventueel verhuiscode) met een comma en spatie. Zie de volgende schermafbeelding:

Als je de domeinen nieuw registreert, kun je de verhuiscodes uiteraard weglaten.
De domeinen zijn nu ingesteld en klaar om te worden besteld. Klik op ''Toevoegen aan winkelwagen" en reken de domeinen af om ze te registreren.
Was dit artikel nuttig?
Zeker Niet echt!

Vragen over onze dienstverlening?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.