Hoe kan ik mijn overeenkomst opzeggen via de InternetToday portal?

Laatst gewijzigd 11-10-2022

Deze methode voor opzegging geldt enkel voor opzeggingen binnen mijn.internettoday.nl
Als je je diensten hebt afgenomen via mijn.internettoday.nl kun je je diensten eenvoudig zelf stopzetten. Dit doe je door in te loggen in de portal. Vervolgens ga je in de linker navigatiebalk naar de soort dienst die je wilt opzeggen. In dit artikel worden de opzeggingen per dienst uitgelegd.
Standaard staat de autorenew op alle diensten ingeschakeld. Dit betekend dat 30 dagen voor het einde van je dienst of pakket, deze automatisch zullen worden verlengd. Meer uitleg hierover vind je aan het einde van artikel.

Domeinnamen
Domeinnamen zijn gemakkelijk op te zeggen in je account. Ga in de linker navigatiebalk naar het kopje ''Domeinen". Zoek hier vervolgens naar het domein die je stop wilt zetten. Open de details van de domeinnaam door op het tandwiel te klikken. Wil je de dienst stopzetten, kun je de optie ''Verlengen bij afloop" uitschakelen. Klik vervolgens onderaan op de groene knop ''Opslaan''. Naast de domeinnaam in de lijst kun je de verloopdatum zien. Als je de automatische verlenging hebt uitgeschakeld, zal het domein na deze afloopdatum niet meer worden verlengd.

Hosting
Hosting kun je op dezelfde manier opzeggen als een domeinnaam. Ga in de linker navigatiebalk naar het kopje "Hosting'' en kies het hostingpakket dat je op wilt zeggen. Klik naast het pakket op het tandwiel, zodat de opties van het pakket worden weergegeven. Klik in de opties op de optie ''Autorenew uitschakelen''. Na de aangegeven verloopdatum zal je hostingpakket niet meer worden verlengd.

 

Licenties
In de nieuwe portal kun je je licenties nu ook zelf aanmaken en beheren. Mocht je een licentie willen opzeggen, is dit ook mogelijk via je account. Wanneer je bent ingelogd klik je in de linker navigatiebalk op de knop "Licenties". Zoek in dit overzicht naar de licentie die je op wilt zeggen. Klik hier op het tandwiel, zodat de opties van de licentie worden geopend. Om de licentie op te zeggen, klik je op ''Autorenew uitzetten''. Na de huidige periode waar je voor hebt betaald, zal de licentie niet meer worden vernieuwd.

Autorenew
De autorenew voor alle diensten staat standaard ingesteld op 30 dagen. Dit betekent dat 30 dagen voor de verloopdatum van je diensten, deze zullen worden verlengd. Uiteraard kun je deze instelling zelf ook aanpassen. Hiervoor log je in op mijn.internettoday.nl. Klik vervolgens in de linker navigatiebalk op "Mijn account" > "Instellingen" > "Autorenew". Hier kun je de autorenew aanpassen naar 30, 21, 14, of 7 dagen voor de verloopdatum. Het is ook mogelijk om deze op 0 in te stellen, hiervoor moet je echter gebruik maken van automatische incasso.Was dit artikel nuttig?
Zeker Niet echt!

Vragen over onze dienstverlening?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.