Hoe verwijder ik mijn IP-adres van een blacklist?

Laatst gewijzigd 10-12-2020
Hoe ben ik op een blacklist gekomen?
Als je adres veel spam verstuurd, kan het zo zijn dat je IP-adres wordt geblokkeerd voor het versturen van e-mails. Dit heet een e-mail "Blacklist", en houd in dat je mails als spam zullen worden gemarkeerd bij de ontvangende partij. Je zal hierover ook een e-mail ontvangen van de desbetreffende partij die je op hun blacklist heeft geplaatst. Als je wilt controleren of je IP in een blacklist is opgenomen, kan je de domeinnaam van je e-mailadres (alles na het @ teken) opzoeken op een van deze websites:
http://www.anti-abuse.org
http://mxtoolbox.com
Per regel staat aangegeven op welke lijst u staat vermeld. Aangezien wij geen rol spelen in deze kwestie, dient u zelf naar de website van de blacklist te gaan om uw IP-adres te verwijderen.

Verwijderen uit blacklist
Als je op een blacklist bent geplaatst, zal je hier een mail over ontvangen met verdere informatie. Meestal zit hier ook een link in, waar je het IP-adres kan invoeren om deze te deblokkeren. Mocht er geen link zijn opgegeven in de mail, kun je de betreffende blacklist vinden door middel van een Google search.Was dit artikel nuttig?
Zeker Niet echt!

Vragen over onze dienstverlening?

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:30.