IT Managed Services door InternetToday

IT Managed services, ofwel het uitbesteden van jouw IT-beheer. Steeds meer bedrijven schakelen over naar IT managed services. Men wil graag meer en beter inzicht in de kosten die IT-beheer met zich mee brengen. Ook wil men in mindere mate alleen afhankelijk zijn van de eigen IT-afdeling. Als een van de grotere managed services providers van Nederland besteed je jouw IT-beheer uit bij InternetToday, precies op de manier zoals jij dat graag wilt. Ben je benieuwd hoe wij onze IT Managed services voor jouw organisatie in kunnen zetten? Neem dan contact met ons op! We vertellen je er graag over!

Direct naar onze E-mail hosting! Of plan direct een afspraak in met een van onze IT Managed services specialisten.

IT Managed services

Wij bieden hoogwaardige IT-oplossingen. We bieden oplossingen die jouw bedrijf of organisatie verder helpen groeien én efficienter te werken. Met ruim 20 jaar ervaring zetten wij onze ervaring en expertise in om jouw te helpen bij het beheren en onderhouden van jouw IT-infrastructuur. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op je core business.

Waarom IT Managed services

In de huidige digitale wereld is het van cruciaal belang dat jouw IT-infrastructuur goed functioneert. Het is immers de levensader van jouw bedrijf en daarmee medebepalend voor het succes van jouw onderneming. Het opzetten maar vooral het onderhouden van die IT-infrastructuur door jouw interne IT-afdeling kan een tijdrovende en kostbare aangelegenheid zijn. Dit is waarom veel bedrijven kiezen voor IT Managed services.

 • Kostenbesparing
  Door te kiezen voor IT Managed Services hoef je geen dure IT-infrastructuur aan te schaffen en deze te onderhouden. Je betaalt alleen voor de diensten die je daadwerkelijk afneemt bij InternetToday. Op deze manier kun je kosten besparen.
 • Expertise en ervaring
  Onze IT-professionals hebben uitgebreide expertise en ervaring op verschillende vlakken binnen de Informatietechnologie. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en best practices, waardoor ze snel en efficiënt kunnen reageren op jouw IT-behoeften.
 • Focus op kernactiviteiten
  Door het uitbesteden van jouw IT-beheer kun je je volledig concentreren op jouw kernactiviteiten. Je hoeft je zich geen zorgen te maken over het oplossen van IT-problemen of het onderhouden van de infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt, zodat je je kunt richten op de groei van jouw bedrijf.
 • Prestaties en beveiliging
  Met IT Managed services heb je de beschikking over 24/7 monitoring en onderhoud van jouw IT-infrastructuur. Hierdoor ben je verzekerd van hogere prestaties, heb je minder (kans op) downtime en heb je betere resultaten. Daarnaast doen wij alles om je te beschermen tegen cyber- en/of data-aanvallen.

Onze IT Managed services

IT Managed services door InternetToday betekent; beheer vanuit pure passie voor techniek, stabiliteit en klanttevredenheid. Wij weten als geen ander wat het belang is van adequaat beheer, constante stabiliteit en de prioriteit van beveiliging. We werken dan ook met een team van mensen met een zeer hoge betrokkenheid en die zich volledig inzetten om incidenten te verhelpen, wijzigingen door te voeren en die signalen analyseren waardoor problemen voorkomen kunnen worden. Bovendien houden we van het maken van heldere afspraken en vinden we dat jij de managed services moet kunnen inrichten op een manier waar jij je het prettigst bij voelt. Onze dienstverlening op het gebied van IT Managed services ziet er alsvolgt uit:

 • Netwerkbeheer
  Wij zorgen voor het ontwerp, de implementatie en het beheer van jouw netwerkinfrastructuur. Of je nu een lokaal netwerk hebt of juist een meer geavanceerde oplossing nog hebt, wij zorgen ervoor dat het netwerk veilig en betrouwbaar is.
 • Serverbeheer
  Onze experts zorgen voor de installatie, configuratie en monitoring van de servers. Of het nu gaat om fysieke servers of cloudgebaseerde oplossingen, wij optimaliseren de prestaties en zorgen voor een veilige en stabiele werking.
 • Gegevensbeveiliging
  We begrijpen hoe belangrijk jouw bedrijfsgegevens zijn. Daarom bieden we uitgebreide software beveiligingsoplossingen om jouw gegevens te beschermen tegen bedreigingen zoals hackers, malware en gegevensverlies.
 • Helpdeskondersteuning
  Onze vriendelijke servicedeskmedewerkers staan klaar om je te helpen bij al jouw vragen en problemen als het gaat om jouw IT-infrastructuur. Of het nu gaat om het oplossen van technische problemen of het verstrekken van gebruikersondersteuning, wij zijn er om jou te helpen!

Je kunt op drie manieren de Managed services dienstverlening van InternetToday afnemen:

Laten doen

Wij zijn verantwoordelijk voor het beheren van de infrastructuur, de beschikbaarheid, snelheid, kwaliteit, en rapporteren hier op periodieke wijze op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je bent volledig ontzorgt en focust op jouw core business en de tevredenheid van jouw klanten.

Samen doen

Wij beheren samen de infrastructuur, waarbij wij bijvoorbeeld de 24/7 monitoring onder onze verantwoordelijkheid hebben, de back-up omgeving leveren en bij incidenten of afwijkingen jouw beheerteam(s) op de hoogte brengen, waarna we je desgewenst kunnen ondersteunen.

Zelf doen

Wij leveren je de infrastructuur, beheren de onderliggende netwerk omgeving(en) en het hardware park. Jij beheert de infrastructuur, operating systemen en kritische processen. Natuurlijk kun je ons altijd om advies vragen en kunnen wij je bij calamiteiten bijstaan.

Netwerk
Hardware
Software onderhoud
Software beveiliging
Systeem configuratie
Performance monitoring
Webapplicatie
Managed
Laten doen
Zelf doen
Co-managed
Laten doen
Samen doen
Zelf doen
Unmanaged
Laten doen
Zelf doen

IT Managed services door InternetToday

Als je op zoek bent naar betrouwbare IT Managed services die aansluiten bij jouw behoeften, neem dan nu contact met ons op! Onze Managed services medewerkers adviseren over en helpen je bij onze hoogwaardige oplossingen op het gebied van IT Managed services. Verbeter de efficiëntie van je bedrijf en laat ons jouw IT beheren zodat jij je weer kunt richten op jouw core business. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen!

Heb je een vraag over onze IT Managed services?

Neem dan contact met ons op.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen over IT Managed services

Wil je gebruik maken van de IT Managed services dienstverlening van InternetToday en heb je nog een vraag hierover? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Wat zijn IT managed services?

IT Managed services zijn IT-diensten die worden geleverd door een Managed Service partner (een MSP) om de infrastructuur en applicaties van een bedrijf te beheren en te onderhouden. Denk hierbij aan hardware-, software-, netwerk- en databasebeheer.

Wat zijn de voordelen van IT Managed services?

Als je bedrijf profiteer je van de volgende voordelen van IT Managed Services:

 • Er is één aanspreekpunt voor jou en je technische toeleveranciers voor cloud beheer
 • Je krijgt de beschikking over 24/7 technische supportdienst  
 • Je krijgt uptime garantie van 99,99%
 • Je maakt heldere afspraken over bovenstaande zaken en legt deze vast in een SLA (Service Level Agreement). Zo weet je precies waar je als bedrijf aan toe bent. 
 • Je breidt als het ware je eigen IT-afdeling uit met veel extra kennis en ervaring
 • Door deze kennis en ervaring verbeter je de stabiliteit en performance van je cloud platform
 • In veel gevallen is het uitbesteden van cloud beheer financieel aantrekkelijker dan een of meer beheerder(s) in dienst nemen
 • Je creëert een flexibele schil rondom jouw IT afdeling waardoor er snel opgeschaald kan worden bij calamiteiten. 

Zijn er ook nadelen aan IT Managed services?

Ja, er zijn ook nadelen aan IT Managed Services en die kunnen voor ieder bedrijf verschillend zijn. Het kostenaspect kan als een nadeel ervaren worden door bedrijven. Dit komt doordat het uurtarief van een MSP vaak hoger ligt in vergelijking met het intern uitzetten van het IT-beheer. Daarnaast is er ook een zeker mate van afhankelijkheid van een MSP en dan met name als het gaat om het oplossen van eventuele incidenten. Wij maken hierover heldere afspraken in een Service Level Agreement, zodat we van beide kanten weten waar we aan toe zijn.

Ik wil het IT-beheer volledig uitbesteden. Heb ik nu helemaal geen omkijken meer?

Een van de grootste valkuilen voor bedrijven als het gaat om Managed services is de organisatie van de communicatie met de MSP. Wij willen het uitbesteden van IT-beheer zo efficient mogelijk regelen en dat vereist wel dat er aan jouw kant een (of meerdere) gesprekspartner(s) aangewezen worden.

Deze efficiëntie bieden we ook de andere kant op met een SPOC en een SMD. InternetToday verzorgt Managed Services op platformen zoals CloudStack, Amazon (AWS), Azure, Virtuozzo of op dedicated servers. In veel gevallen hebben we te maken met meerdere leveranciers waardoor communicatie van cruciaal belang is. Daarom bieden we de beste klantervaring aan met onze Single Point of Contact (SPOC) en Service Delivery Management (SMD). Met deze service nemen we de centrale leiding in de ondersteuning en order delivery en zijn wij de spil in je platform.