Virtual Private Server

Raakt jouw website vaak en snel overbelast? Of heb je last van webpagina's die traag laden? Een van de oorzaken hiervan kunnen zijn dat jouw website zodanig gegroeid is dat je eigenlijk meer capaciteit nodig hebt. Je website verhuizen naar een Virtual Private Server is dan dé oplossing voor jou! Op deze pagina gaan we je alles vertellen over een Virtual Private Server, ook wel Virtuele Server of VPS genoemd.

Virtual Private Server samenstellen

Wat is een Virtual Private Server?

Een Virtual Private Server (VPS) is een vorm van webhosting waarbij een fysieke server wordt opgedeeld in meerdere virtuale servers met elk een eigen besturingssysteem en eigenschappen. Een VPS wordt als hét alternatief gezien voor een fysieke server. Kies je voor een Virtual Private Server dan hoef je geen volledige fysieke server te huren maar kun je toch een server volledig naar wens inrichten en beheren. Hoewel meerdere virtuele servers op dezelfde fysieke machine draaien, is elke Virtual Private Server geïsoleerd van de andere en functioneert deze als een onafhankelijke entiteit.

Iedere Virtual Private Server heeft namelijk zijn eigen besturingssysteem, toegewezen CPU-kracht (of wel: rekenkracht van de machine die de snelheid bepaalt), geheugen, schijfruimte en netwerkbronnen. Hierdoor kunnen gebruikers de VPS aanpassen en software installeren die past bij hun specifieke behoeften, vergelijkbaar met het hebben van een eigen fysieke server.

Virtual Private Server vs. Shared hosting

Ben je ooit klein begonnen met jouw website dan beschik je waarschijnlijk over een shared hosting omgeving. Bij deze webhostingoplossing deel je jouw website met andere websites op een server. Een van de grote nadelen van deze oplossing is dat als een van die andere websites capaciteit nodig heeft, dat gevolgen heeft voor de rest van de websites binnen die omgeving. Dus ook jouw website. Je deelt namelijk de capaciteit met de andere websites.

Merk je dat de bezoekersaantallen van jouw website stijgen of groeit je website qua content, dan voldoet de shared hostingoplossing vaak niet meer. De oplossing hiervoor is een Virtual Private Server: een afgebakende, virtuele omgeving op een fysieke server. Die fysieke server wordt dus wel in meerdere virtuele servers opgedeeld, maar het stukje ruimte dat voor jouw website is afgebakend, kan niet aangetast worden. Je bent hierdoor zeker van de hoeveelheid rekenkracht die jouw website kan gebruiken.

Voordelen van Virtual Private Servers

Een VPS biedt een aantal voordelen ten opzichte van gedeelde hosting, waarbij meerdere websites dezelfde serverbronnen delen.

  • Hosting via Virtual Private Servers biedt grotere website (veel) meer capaciteit. Hierdoor kan jouw website niet in een klap overbelast raken waardoor je bezoekers en wellicht verkopen mist.
  • Jouw website beschikt op een VPS over een eigen stukje server. Hierdoor heb je meer controle over jouw hosting in vergelijking met bijvoorbeeld een shared hosting omgeving.
  • Een Virtual Private Server omgeving biedt de gebruikers dus meer controle. Hierdoor kun je je ook focussen op nog betere presetaties en betere beveiliging.

Een Virtual Private Server biedt de gebruiker veel voordelen. Daarentegen is het goed om rekening te houden met het feit dat een VPS iets hogere kosten met zich meebrengt in vergelijking met een shared hosting oplossing. Daarnaast vergt een VPS ook iets meer onderhoud en is enige technische kennis vereist zodat je wijzigingen kunt aanbrengen in de serverinstellingen. Wij bieden je op dit vlak graag ondersteuning met onze Managed VPS dienstverlening.

Virtual Private Server samenstellen

Virtual Private Server bij InternetToday

Virtual Private Servers worden vaak gebruikt voor webhosting, het uitvoeren van bedrijfstoepassingen, ontwikkeling en testen van software, het hosten van websites en blogs, en andere situaties waarin een flexibele en geïsoleerde hostingomgeving gewenst is. Voor onze Virtual Private Servers maken we sinds jaar en dag gebruik van de meest betrouwbare en meest technisch vooraanstaande virtualisatiesoftware: Virtuozzo.

Als je op zoek bent naar betrouwbare leverancier voor jouw Virtual Private Server oplossing die pro-actief met je meedenkt en luistert naar jouw behoeften, neem dan nu contact met ons op! Onze customer service medewerkers adviseren over en helpen je bij onze hoogwaardige VPS oplossingen. Verbeter de efficiëntie van je bedrijf en laat ons jouw Virtual Private Server beheren zodat jij je weer kunt richten op jouw core business. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen!

Heb je een vraag over onze Virtual Private Servers?

Neem dan contact met ons op.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen over Virtual Private Servers

Wil je gebruik maken onze dienstverlening op het gebied van Virtual Private Servers en heb je nog een vraag hierover? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Wat is een Virtual Private Server (VPS)?

Een Virtual Private Server is een virtuele machine die wordt aangeboden als een service. Het is een geïsoleerde hostingomgeving op een gedeelde fysieke server waar gebruikers volledige controle hebben over hun eigen besturingssysteem en middelen.

Wat zijn de voordelen van een Virtual Private Server?

Enkele voordelen van een VPS zijn: volledige controle over de serverconfiguratie, hogere prestaties en betere beveiliging in vergelijking met gedeelde hosting, schaalbaarheid van middelen, geïsoleerde omgeving en de mogelijkheid om aangepaste software te installeren.

Wat is het verschil tussen een VPS en shared hosting?

In tegenstelling tot een shared hosting oplossing, waarbij meerdere websites dezelfde serverbronnen delen, biedt een VPS geïsoleerde omgevingen waarbij elke VPS onafhankelijk functioneert met toegewezen middelen. Dit resulteert in betere prestaties, meer controle en hogere beveiliging.

Wat kan ik doen met een Virtual Private Server?

Met een Virtual Private Server kun je tal van taken uitvoeren, zoals het hosten van websites en blogs, het uitvoeren van bedrijfstoepassingen, het ontwikkelen en testen van software, het opzetten van e-mail- of gaming-servers, en nog veel meer. Het biedt flexibiliteit en aanpasbaarheid voor diverse doeleinden.

Heb ik technische kennis nodig om een VPS te beheren?

Hoewel het beheren van een Virtual Private Server enige technische kennis vereist, biedt onze Virtual Private Server omgeving een gebruiksvriendelijke interface en beheertools om het proces te vergemakkelijken. Ook kun je onze Managed VPS dienstverlening afnemen.

Is een VPS veilig?

Een Virtual Private Server biedt een hoger beveiligingsniveau dan een shared hosting oplossing. Dit komt doordat de omgeving geïsoleerd is van andere gebruikers. Je kunt ook extra beveiligingsmaatregelen implementeren, zoals firewalls en beveiligingspatches, om jouw VPS te beschermen tegen bedreigingen.