Website verhuizen naar andere hosting

Als je je website wilt verhuizen naar een andere hosting kan dat verschillende redenen hebben. Vaak wordt de zoektocht naar een nieuwe hostingprovider gestart nadat je merkt dat de huidige hostingprovider niet meer voldoet aan jouw verwachtingen als het gaat om snelheid, betrouwbaarheid en klantenservice.

Herken je jezelf hierin? Dat is het tijd voor jou om een stap te zetten naar een nieuwe hostingomgeving. Een omgeving die je wél de optimale prestaties biedt die jouw website verdient! Met onze deskundige begeleiding en stressvrije migratieservice maken we de overgang naar andere hosting moeiteloos en probleemloos. Wil je direct jouw website verhuizen naar een andere hosting?

Website verhuizen naar de hosting InternetToday!

Waarom overstappen naar andere hosting?

Heb je eenmaal besloten om je website te verhuizen naar een andere hostingprovider, dan is het van cruciaal belang om met een aantal zaken rekening te houden:

 • Betere prestaties
  Snelle laadtijden en een betrouwbare hostinginfrastructuur zijn cruciaal om je gebruikers een optimale ervaring te bieden. Door je website te verhuizen naar een andere hostingprovider kun je profiteren van geavanceerde technologieën en infrastructuur die de prestaties van je website verbeteren.
 • Schaalbaarheid
  Als je website groeit en meer verkeer begint te genereren, heb je mogelijk behoefte aan uitbreidingsmogelijkheden. Wij hebben onze hostingpakketten zodanig ingericht dat je deze met enkele klikken kunt upgraden.
 • Service en support
  Wij weten als geen ander dat een responsieve en behulpzame klantenservice van onschatbare waarde is wanneer je technische problemen hebt of hulp nodig hebt bij het beheren van je hostingomgeving. Mocht je problemen ervaren of heb je hostinggerelateerde vragen dan kun je onze customer service medewerkers tijdens kantoortijden bereiken via telefoon, mail en chat.

Een naadloze overgang naar andere hosting!

We begrijpen dat het verhuizen van je website naar andere hosting een spannende, maar ook uitdagende taak kan zijn. Ons ervaren team van technische experts staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het migratieproces. Hier is een overzicht van onze stressvrije migratieservice:

 • Analyse en planning
  Indien nodig starten we het migratieproces met een grondige analyse van je huidige website en hostingomgeving. Op basis van deze analyse maken we een gedetailleerd migratieplan op maat dat rekening houdt met al je specifieke vereisten.
 • Back-up en gegevensbescherming
  Voordat we de migratie starten, zorgen we ervoor dat al je bestanden, databases en andere waardevolle gegevens veilig worden opgeslagen. Op deze manier minimaliseren we het risico op gegevensverlies tijdens het migratieproces.
 • Migratie en configuratie
  We verhuizen je website naar de nieuwe hostingomgeving met minimale downtime. We zorgen ervoor dat alle bestanden, databases, e-mails en andere technische instellingen correct worden overgezet. Daarna configureren we de nieuwe hostingomgeving om te voldoen aan de specifieke behoeften van je website.
 • Functionele tests
  Na de migratie voeren we uitgebreide functionele tests uit om ervoor te zorgen dat je website correct functioneert en dat alle functionaliteiten behouden blijven. We controleren ook de laadtijden en de algemene prestaties van je website om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de hoogste normen.
 • Nazorg en optimalisatie
  We blijven je ondersteunen na de migratie. Als je tegen technische problemen aanloopt of hulp nodig hebt, staan onze experts klaar om je te helpen. We bieden ook optimalisatietips en advies om ervoor te zorgen dat je website optimaal presteert in de nieuwe hostingomgeving.

En dat is nog niet alles

Zodra de verhuizing van je website naar InternetToday voltooid is, krijg je webhosting op een hoogwaardig platform. Naast de specifieke features die per hostingpakket kunnen verschillen, zijn er ook een aantal features standaard inbegrepen in al onze hostingpakketten. Zo kun je bijvoorbeeld rekenen op: Redis cache, automatische dagelijkse backups en 60 dagen backup geschiedenis, Installatron, standaard spamfilter en onbeperkt e-mailadressen en subdomeinen aanmaken.

Wij verhuizen je website naar onze hosting!

Wij begrijpen de waarde van hoogwaardige hosting voor het succes van je website. Met onze stressvrije migratieservice helpen we je moeiteloos en probleemloos over te stappen naar onze hosting, zodat je website kan profiteren van betere prestaties, schaalbaarheid en ondersteuning. Neem vandaag nog contact met ons op om de overstap te maken en de volgende fase van succes voor je website te betreden.

Website verhuizen naar de hosting InternetToday!

Heb je een vraag over onze hosting dienstverlening?

Kijk dan hieronder in de meest gestelde vragen over 'website verhuizen naar andere hosting' of neem dan contact met ons op.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik mijn website naar andere hosting verhuizen?

Het verhuizen van je website naar andere hosting kan verschillende voordelen bieden, zoals betere prestaties, schaalbaarheid, verbeterde klantenservice, prijsvoordeel en meer geavanceerde functies die je huidige hostingprovider mogelijk niet biedt.

Hoe lang duurt het verhuizen van een website naar andere hosting?

De duur van het verhuizen van een website naar andere hosting hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang en complexiteit van je website, de beschikbaarheid van de benodigde gegevens en de efficiëntie van de migratieserviceprovider. Over het algemeen kan het verhuisproces enkele uren tot enkele dagen duren.

Is er downtime tijdens het verhuisproces?

Er kan enige downtime optreden tijdens het verhuisproces, maar uiteraard doen wij er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Met de juiste planning en configuratie kan de downtime beperkt worden tot enkele minuten of zelfs helemaal worden geëlimineerd.

Worden mijn e-mails en bestanden ook verhuisd naar de nieuwe hosting?

Ja, een volledige websiteverhuizing omvat over het algemeen het verplaatsen van alle bestanden, databases en e-mailaccounts naar de nieuwe hostingomgeving.

Kan ik mijn domeinnaam behouden bij het verhuizen van mijn website naar andere hosting?

Ja, je kunt je domeinnaam behouden bij het verhuizen van je website naar andere hosting. Je moet ervoor zorgen dat je de nodige stappen onderneemt om je domeinnaam naar de nieuwe hostingprovider te wijzen of de DNS-instellingen dienovereenkomstig bij te werken.

Moet ik een back-up van mijn website maken voordat ik deze verhuis?

Ja, het is altijd verstandig om een recente back-up van je website te maken voordat je deze verhuist. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag en geeft je gemoedsrust in geval van onvoorziene gebeurtenissen tijdens de verhuizing.

Moet ik mijn oude hostingaccount opzeggen na de verhuizing?

Ja, nadat de verhuizing is voltooid en je website correct functioneert op de nieuwe hostingomgeving, kun je ervoor kiezen om je oude hostingaccount op te zeggen. Zorg ervoor dat je alle benodigde bestanden en gegevens hebt overgezet voordat je dit doet.