Focus op groei van je onderneming, niet op de techniek

Geplaatst op 26-10-2023 - gewijzigd op 03-11-2023

In de snel evoluerende wereld van technologie is het essentieel voor bedrijven om betrouwbare en efficiënte hostingoplossingen te vinden die voldoen aan hun specifieke behoeften. Een populaire optie die steeds meer aandacht krijgt, is een Managed VPS (Virtual Private Server). In deze blogpost gaan we dieper in op deze vorm van dienstverlening. We benoemen de voordelen en functionaliteiten van een Managed VPS. Daarnaast laten we zien dat je met een Managed VPS je weer kunt focussen op de groei van de onderneming zonder dat je je druk hoeft te maken over jouw IT-infrastructuur.

Wat is een Managed VPS?

Een Managed VPS is een hostingomgeving waarbij een Virtuele Private Server wordt gedeeld tussen verschillende gebruikers, maar met een hoger niveau van ondersteuning en beheer van de hostingprovider. In tegenstelling tot een shared hostingomgeving biedt een VPS individuele serverbronnen die exclusief aan elke gebruiker zijn toegewezen, wat resulteert in een betere prestatie en stabiliteit.

Voordelen van een Managed VPS

Een Managed VPS biedt verschillende voordelen ten opzichte van ‘traditionele’ hostingoplossingen. Door te kiezen voor een Managed VPS, profiteer je van de expertise en technische vaardigheden van ons team, terwijl jij je kunt concentreren op jouw kernactiviteiten.

Je hoeft je geen zorgen te maken over serveronderhoud, incident-afhandeling, monitoring, beveiliging of technische complexiteit, omdat wij het allemaal voor je regelen.

We zetten de voordelen van een Managed VPS voor je op een rij.

  Technische ondersteuning en expertise
  Het belangrijkste voordeel van Managed VPS-dienstverlening is de toegang tot technische ondersteuning en expertise van de hostingprovider. Wij hebben een team met ervaren professionals die zich dagelijks bezighouden met serverbeheer, beveiliging, monitoring en het oplossen van problemen. Op deze manier worden de lasten van jouw eigen technische beheerders verlichten en kun jij je weer concentreren op jouw kernactiviteiten.

  Betrouwbaarheid en prestaties
  Met Managed VPS-dienstverlening krijg je de beschikking over geïsoleerde serverbronnen die zorgen voor verbeterde betrouwbaarheid en prestaties. Omdat de bronnen niet worden gedeeld met andere gebruikers (zoals wel het geval is bij shared hosting), wordt de impact van pieken in het verkeer of het gedrag van andere websites geminimaliseerd, waardoor de algehele prestaties van jouw website worden verbeterd.

  Proactieve monitoring en onderhoud
  Managed VPS-dienstverlening omvat proactieve monitoring van jouw server(s) en website(s). Wij bewaken de prestaties, beschikbaarheid en beveiliging van de server(s) en nemen indien nodig tijdig maatregelen om eventuele problemen op te lossen. Dit helpt jou(w bedrijf) om potentiële downtime en prestatieproblemen te voorkomen.

  Beveiliging en gegevensbescherming
  Managed VPS-dienstverlening biedt geavanceerde beveiligingsmaatregelen om bedrijfsgegevens te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Wij implementeren beveiligingsupdates, patches en firewalls om de server en de website(s) te beveiligen. Bovendien maken we op frequente basis (dagelijks) back-ups van gegevens.

  Schaalbaarheid en flexibiliteit
  Onze Managed VPS-dienstverlening biedt jou de flexibiliteit om snel op te schalen op basis van jouw veranderende behoeften. We zijn in staat om eenvoudig serverbronnen toe te voegen of te verminderen om te voldoen aan de eisen van groeiende verkeersvolumes of veranderende zakelijke vereisten. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt aan te passen aan de marktomstandigheden.

  Nederlands datacenter
  Binnen onze Managed VPS-dienstverlening staat jouw data gewoon in Nederland in een van onze datacenters. Nederland beschikt over een uitstekend netwerk, de infrastructuur is een van de beste ter wereld. Mede doordat we beschikken over een zeer sterk energienetwerk ondervinden we ook minder storingen. Mocht het toch zo zijn dat er een incident is, dan zijn we snel ter plaatse om het incident te behandelen.

Zijn er ook nadelen aan Managed VPS dienstverlening?

Naast de vele voordelen die onze Managed VPS-dienstverlening met zich meebrengen, zijn er ook enkele nadelen die we willen benoemen. In de eerste plaats benoemen we het kostenplaatje. Een Managed VPS kan duurder zijn dan andere hostingoplossingen, zoals een shared hosting. De toegevoegde kosten komen voort uit de technische ondersteuning en beheerdiensten die worden geleverd.

Daarnaast willen we het aspect afhankelijkheid benoemen. Veel bedrijven willen wel graag een Managed dienstverlening afnemen, maar zien op tegen de mate van afhankelijkheid die verhoogd wordt. Neem je Managed dienstverlening af bij InternetToday dan beheren wij jouw server(s) en ben je in die zin afhankelijk van ons ten aanzien van het beheer, de beveiliging en de algemene werking van jouw hostingomgeving. Aan de andere kant hoef je je dan weer geen zorgen te maken over dat beheer want dat is bij InternetToday in uitermate goede handen!

Functionaliteiten van Managed VPS

Waarom zou je kiezen voor Managed VPS dienstverlening van InternetToday?

 • Root-toegang
  Managed VPS-dienstverlening biedt gebruikers root-toegang tot hun virtuele server. Dit geeft hun volledige controle over de serverconfiguratie en de mogelijkheid om aangepaste software en toepassingen te installeren.
 • cPanel/Plesk/DirectAdmin
  Wij bieden verschillende controlepaneelopties zoals cPanel, Plesk of DirectAdmin, waarmee je gemakkelijk jouw server kunt beheren, websites kan maken, e-mails kan configureren en andere administratieve taken kan uitvoeren.
 • Monitoring en rapportage
  Een Managed VPS wordt geleverd met geavanceerde monitoringtools die de prestaties van de server en de beschikbaarheid van websites continu in de gaten houden. Wij bieden ook rapporten en statistieken die inzicht geven in het gebruik van serverbronnen en de algehele gezondheid van de Virtual Private Server(s).
 • Back-up en herstel
  Binnen onze Managed VPS-dienstverlening maken we regelmatig back-ups van jouw gegevens en bieden we opties voor gegevensherstel. Dit minimaliseert het risico van gegevensverlies en helpt jou om je gegevens veilig te houden.

Managed VPS-dienstverlening heeft jou als organisatie zijnde vele verschillende voordelen te bieden, waaronder technische ondersteuning, betrouwbaarheid, prestaties, beveiliging en schaalbaarheid. Door het uitbesteden van het technische beheer kun je je (weer) concentreren op jouw core business en kun je vertrouwen op de expertise van onze professionals. Wij zorgen voor de optimale werking van jouw hostingomgeving!

Wil je meer weten over een Managed VPS? Of ben je benieuwd naar wat onze Managed VPS-dienstverlening voor jou kan betekenen? Ga naar onze speciale Managed VPS pagina en download de brochure voor meer informatie of stel jouw eigen Managed VPS samen. Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen! 

Direct naar onze Managed VPS pagina