Control panels

Ben je op zoek naar een efficiënt en gebruiksvriendelijk control panel voor jouw website? We vertellen je graag over waarom een control panel zo belangrijk is en waar je op moet letten bij het selecteren van een control panel. Daarnaast stellen we de control panels aan je voor die wij ondersteunen.

Wat is een control panel?

Een control panel is een webgebaseerde interface waarmee je verschillende aspecten van je website en hostingomgeving kunt beheren. Met een control panel kun je tal van taken uitvoeren, zoals het maken van e-mailaccounts, het beheren van databases, het installeren van applicaties en het monitoren van de prestaties van jouw website. Daarmee is een control panel dus een essentiële tool voor het beheren en controleren van websites, domeinen, e-mailaccounts en andere online bronnen. Het stelt je in staat om gemakkelijk wijzigingen aan te brengen, instellingen aan te passen en statistieken te bekijken, allemaal vanuit één centrale locatie.

Welke control panels zijn er?

Hoewel er best wel wat verschillende control panels zijn in de wereld, kunnen we ons eigenlijk wel ‘beperken’ tot een drietal meest bekende panelen: DirectAdmin, cPanel en Plesk. Zo’n ¾ van het controlpanelaanbod is in handen van deze grote drie. Ook zijn er een aantal control panels door providers zelf ontwikkeld. Zo hebben wij ooit SATserver ontwikkeld als tegenhanger van de grote drie. We introduceren de grote drie (in alfabetische volgorde):

Control panel | cPanel

cPanel is een van de meest gebruikte control panels en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functionaliteit. Het is compatibel met de meeste Linux-gebaseerde hostingomgevingen en biedt een breed scala aan functies.

Control panel | DirectAdmin

DirectAdmin is een zeer populair control panel dat gebruikers in staat stelt om hun websites en hostingaccounts eenvoudig te beheren. Het biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee zelfs beginners gemakkelijk hun websites kunnen beheren zonder technische kennis.

Control panel | Plesk

Plesk is een veelzijdig control panel dat zowel op Linux als op Windows kan draaien. Het biedt een intuïtieve interface en ondersteunt verschillende programmeertalen en databases.

Voordelen van een control panel

 • Eenvoudig beheer
  Een control panel biedt een intuïtieve interface die zelfs beginners in staat stelt om eenvoudig hun website en gerelateerde diensten te beheren. Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om wijzigingen aan te brengen of instellingen aan te passen.
 • Tijdbesparend
  Met een control panel kun je snel en efficiënt taken uitvoeren die anders veel tijd en moeite zouden kosten. Je kan eenvoudig nieuwe e-mailaccounts aanmaken, domeinen toevoegen of wijzigen en applicaties installeren met slechts een paar klikken.
 • Veelzijdigheid
  Control panels bieden vaak een breed scala aan functies en mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig back-ups maken en herstellen, SSL-certificaten installeren, statistieken bekijken en nog veel meer. Dit alles op één plek, zonder dat je verschillende tools en interfaces hoeft te gebruiken.
 • Toegankelijkheid
  Een control panel is over het algemeen toegankelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding. Dit betekent dat je jouw website en instellingen kunt beheren, ongeacht waar je je bevindt, zolang je maar een computer of mobiel apparaat bij de hand hebt.
 • Ondersteuning
  De meeste control panels worden geleverd met uitgebreide documentatie en ondersteuning. Je kunt eenvoudig handleidingen en tutorials vinden om je te helpen bij specifieke taken, en als je nog steeds hulp nodig hebt, kun je natuurlijk rekenen op technische ondersteuning van ons customer service team!

Het control panel van InternetToday

Een control panel is een onmisbare tool voor het beheren en controleren van jouw website en hostingomgeving. Het stelt je in staat om efficiënt wijzigingen aan te brengen, instellingen aan te passen en statistieken te bekijken. Met een gebruiksvriendelijk control panel kun je kostbare tijd besparen en je richten op het laten groeien van jouw online aanwezigheid.

Bij ons kun je rekenen op een betrouwbaar en krachtig controlpanel dat voldoet aan al jouw behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ons controlpanel u kan helpen uw websitebeheer te vereenvoudigen.

Neem contact met ons op!

Do you have a question about our control panels?

Neem dan contact met ons op.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen over control panels

Wil je gebruik maken van een van de control panels die InternetToday aanbiedt en heb je nog een vraag hierover? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Wat is een control panel?

Een control panel is een grafische interface die wordt gebruikt om het beheer van een website of server te vergemakkelijken. Het biedt gebruikers een eenvoudige manier om de verschillende functies van hun website of server te beheren en te configureren, zoals het toevoegen van e-mailaccounts, het beheren van databases, het wijzigen van DNS-instellingen en nog veel meer.

Waarvoor wordt een control panel gebruikt?

Een control panel wordt gebruikt om het beheer van een website of server te vereenvoudigen. Het biedt gebruikers een intuïtieve manier om verschillende functies te beheren en te configureren, waardoor het gemakkelijker wordt om een website of server te onderhouden en aan te passen aan de behoeften van de gebruiker.

Welke control panels zijn er beschikbaar?

Er zijn veel verschillende control panels beschikbaar, waaronder cPanel, Plesk, DirectAdmin, en vele anderen. De meeste control panels zijn ontworpen voor gebruik met specifieke besturingssystemen, zoals Linux of Windows.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een control panel?

Het gebruik van een control panel biedt vele voordelen, waaronder een vereenvoudigde interface voor het beheer van een website of server, en een eenvoudige manier om de verschillende functies van een website of server te configureren. Het kan ook tijd en geld besparen omdat het de noodzaak voor gespecialiseerde kennis of vaardigheden vermindert.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een control panel?

Een van de nadelen van het gebruik van een control panel is dat het soms de prestaties van de website of server kan verminderen. Bovendien kunnen sommige control panels duur zijn, vooral als ze worden geleverd met extra functies of add-ons.

Kan ik een control panel installeren op mijn eigen server?

Ja, de meeste control panels kunnen worden geïnstalleerd op een eigen server. Dit kan echter een complex proces zijn, en vereist vaak geavanceerde kennis van servers en besturingssystemen. Het is raadzaam om professionele ondersteuning te zoeken als u van plan bent om een control panel op uw eigen server te installeren.

Moet ik een control panel gebruiken voor mijn website of server?

Het gebruik van een control panel is niet verplicht, maar het kan het beheer van uw website of server aanzienlijk vereenvoudigen. Als u niet bekend bent met het beheren van servers of websites, kan een control panel een waardevol hulpmiddel zijn. Als u echter voldoende kennis en ervaring heeft, kunt u er ook voor kiezen om zonder control panel te werken.