Domeinnaam vastleggen

Wil je jouw eigen domeinnaam vastleggen? Bij InternetToday ben je aan het juiste (web)adres! Heb je al een domeinnaam in gedachte? Bij InternetToday kun je direct checken of je domeinnaam nog beschikbaar is. Mocht je een domeinnaam in gedachte hebben maar is deze al bezet? Dan is het natuurlijk mogelijk om dezelfde domeinnaam vast te leggen met een andere extensie. Wist je dat je bij InternetToday meer dan 1.100 domein-extensies kunt vastleggen? Het kan dan ook niet anders dan dat je jouw domeinnaam nu vastlegt bij InternetToday. Welke domeinnaam wil je vastleggen?

Domeinnaam vastleggen; tips en tricks

Wil je een domeinnaam vastleggen dan is het goed om op een paar dingen te letten. In de eerste plaats moet de domeinnaam aansluiten bij de dienstverlening en/of het productaanbod van jouw bedrijf of activiteit. Ook is het belangrijk om een domeinnaam vast te leggen die direct herkenbaar is voor de doelgroep. De vast te leggen domeinnaam moet bovendien niet al te lang zijn. Hierdoor is de domeinnaam gemakkelijk(er) te onthouden voor je doelgroep.

Is jouw business gericht op lokale bezoekers? Dan is het handig om je vestigingsplaats in je domeinnaam te verwerken. Zo is het mogelijk een .AMSTERDAM domein-extensie vast te leggen. Is je business vooral gericht op Friesland? Leg dan een .FRL domeinnaam vast! De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos: naast .AMSTERDAM is het ook mogelijk om een .PARIS, .ISTANBUL, .LONDON, .BRUSSELS, .GENT, of .NYC domeinnaam vast te leggen.

.SHOP domeinnaam registreren

Summer/Spring/Autumn/Winter sale, Sinterklaas, Black Friday en laten we Kerst vooral niet vergeten. Het zijn periodes waar de advertenties je om de oren vliegen om vooral bij die ene webshop je geld te besteden aan dat ene cadeau of dat speciale outfit! Als website-eigenaar lift je waarschijnlijk mee op een of meer van deze actieperiodes. En wellicht heb je wel een webshop waar je jouw producten aanbiedt. Heb je er in dat geval wel eens aan gedacht om een .SHOP domeinnaam te registreren? Het vastleggen van een .SHOP-domein is uiteraard aantrekkelijk voor jou als eigenaar van een webwinkel of fysieke winkel.

.EVENTS Domeinnaam vastleggen

Bevind jouw business zich in de evenementenbranche? Je kunt een domeinnaam vastleggen met een .EVENTS extensie. Ook is het mogelijk een extensie te kiezen rondom een bepaald evenement of rondom een bepaalde periode. Wat dacht je bijvoorbeeld van .CHRISTMAS.

Je business als extensie

We gaven het eerder op deze pagina al even aan. Het is belangrijk om een domeinnaam vast te leggen die vooral herkenbaar is voor je doelgroep en de bezoekers van je website. En wat is herkenbaarder dat de business te verwerken in je domeinnaam. Heb je een advocatenkantoor dan is .LAWYER erg geschikt. Maar ook als je een tandartspraktijk hebt, een schoonmaakbedrijf, een accountantskantoor of een makelaarskantoor.

Direct je domeinnaam vastleggen?

Zodra je jouw domeinnaam hebt vastgelegd, heb je als het ware een eigen plekje op het internet, al is deze (nog) maar heel klein natuurlijk. Om dit plekje te claimen doorloop je dus 3 eenvoudige stappen:

  1. Bedenk een goede (domein)naam voor je bedrijf
  2. Check of de domeinnaam nog vrij is
  3. Registreer de domeinnaam direct bij InternetToday.
Een domeinnaam vastleggen is via InternetToday binnen enkele klikken geregeld. Waar wacht je nog op?

Kom je er niet helemaal uit? Wil je een bestaande domeinnaam verhuizen naar InternetToday? Of heb je een vraag over het vastleggen van een domeinnaam? Neem dan contact op met onze supportafdeling. Je kunt ook onze online helpdesk; staat jouw vraag ertussen?

Heb je een vraag over een domein vastleggen?

Heb je vragen over het vastleggen van een domeinnaam? Neem dan contact met ons op.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.