SSL-certificaten

Met onze API en via jouw mijn.internettoday omgeving kun je SSL-certificaten volledig automatisch verkopen via je eigen website. Ons aanbod SSL-certificaten bevat de bekende merken als Sectigo (voorheen Comodo), Symantec, Thawte en GeoTrust.

InternetToday levert white label SSL-certificaten waardoor bezoekers er op geen enkele manier achter komen dat je jouw diensten en producten bij InternetToday afneemt. Wij bieden uitgebreide support via wiki, e-mail, telefoon en chat zodat je het juiste SSL-certificaat selecteert. Daarnaast ondersteunen we bij de aanvraag en de installatie van SSL-certificaten.

De voordelen van reseller SSL-certificaten

Betrouwbare aanvulling op producten en diensten

Een SSL-certificaat geeft een betrouwbaar signaal af aan bezoekers van websites waarop deze zijn geïnstalleerd. Een leverancier die SSL-certificaten levert toont zich een professionele IT-partner.

Oranje Duim Omhoog Icoon

Automatisch SSL-certificaten verkopen

Jij vermarkt SSL-certificaten, wij doen de rest. Via onze API en mijn.internettoday zijn de certificaten automatisch te verkopen via jouw website. InternetToday kan veel SSL-certificaten, afhankelijk van het type, snel leveren. Professionele dienstverlening kan zo eenvoudig zijn.

Oranje blokje met het woord 'API'

White label SSL-certificaten

Jouw klanten weten niet beter dan dat jij de leverancier bent van de SSL-certificaten. Zij kunnen op geen enkele manier zien dat je jouw producten en diensten afneemt bij InternetToday. Daarnaast zullen wij op geen enkele manier direct contact opnemen met jouw klanten.

White label Icoon

Gratis professionele ondersteuning en advies

InternetToday biedt jou als partner gratis professionele ondersteuning en advies. Je kunt altijd rekenen op ons vakkundig supportteam. InternetToday begeleidt je graag bij het selecteren, installeren en beheren van alle SSL-certificaten.

Headset Icoon

SSL-certificaten zijn een must voor elke professionele website

Voor iedere professionele website is een SSL-certificaat een must. Allereerst om er zeker van te zijn dat de website zelf én de gegevens van klanten of gebruikers veilig zijn. De Nederlandse internetgebruiker is zich bewust van online veiligheidsrisico's en kiest voor webshops die aantoonbaar verantwoordelijk en betrouwbaar zijn.

SSL-certificaten zijn er dus niet alleen voor de veiligheid; ze zijn onmisbaar om succesvol te ondernemen en te communiceren op het internet.

Jij verkoopt SSL-certificaten, InternetToday verzorgt de rest

Door SSL-certificaten te verkopen als partner van InternetToday biedt je belangrijke en vitale producten aan in een handomdraai. Jij bepaalt volledig hoe en onder welke voorwaarden je jouw SSL-certificaten aanbiedt aan jouw klanten, InternetToday verzorgt de rest.

Bestel SSL-certificaten in jouw mijn.internettoday

Wanneer je naast het SSL-certificaat ook de hosting bij InternetToday afneemt, verzorgen wij de configuratie en installatie van het bijbehorende SSL-certificaat. Uiteraard kun je ook rekenen op onze professionele ondersteuning en advies bij het verkopen van de SSL-certificaten.

Voor iedere uitdaging vanuit techniek of klant; je bent altijd verzekerd van de specialistische kennis van het team van InternetToday.

Soorten SSL-certificaten

InternetToday biedt vier verschillende soorten SSL-certificaten aan. Welk soort SSL-certificaat je aanbiedt aan jouw klanten, is afhankelijk van de wensen en de grootte van de website van jouw klant.

 • Single domain SSL-certificaat
  dit is een certificaat dat enkel voor het hoofddomein geldt (bijvoorbeeld internettoday.nl en niet voor eventuele subdomeinen (bijvoorbeeld subdomein.internettoday.nl). Dit certificaat is daarom niet geschikt voor websites waarbij klanten een eigen account aan kunnen maken.
 • Wildcard SSL-certificaat
  bij dit certificaat zijn alle subdomeinen wel beveiligd.
 • Multi domain SSL-certificaat
  hiermee kun je verschillende domeinen met een certificaat beveiligen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een bedrijf hebt dat in verschillende landen websites met verschillende domeinnamen heeft.
 • Extended validation SSL-certificaat
  dit certificaat beveiligt je website op dezelfde manier als alle andere certificaten, maar zorgt ervoor dat de adresbalk groen wordt en extra bedrijfsinformatie weergeeft. Voor dit type moet de certificaatautoriteit die het certificaat uitgeeft een bedrijfscheck uitvoeren. Hierbij worden de bedrijfsgegevens gecheckt en wordt ter verificatie een telefonisch gesprek met de aanvrager gevoerd.

InternetToday biedt SSL-certificaat van 5 verschillende leveranciers.

Logo van SECTIGOLogo van geoTrustLogo van thawteLogo van SymantecLogo van RapidSSL

Hoe werkt het aanvragen van een SSL-certificaat?

Als reseller is het aanvragen van een SSL-certificaat voor jouw klanten heel eenvoudig. Een SSL-certificaat wordt in de basis aangevraagd bij een certificaatautoriteit, zoals Sectigo. Bij InternetToday regelen wij dit eenvoudig en snel voor je. Ook installeren we het certificaat meteen. Zo is de website van jouw klant binnen de kortst mogelijke tijd beveiligd en gecertificeerd. Een certificaat is minimaal een jaar geldig. Elk jaar kan je het opnieuw verlengen, maar je hebt ook de mogelijkheid om het SSL-certificaat automatisch te laten verlengen (autorenew). Als reseller doorloop je de volgende stappen om voor jouw klant een SSL certificaat aan te vragen.

 1. Log in in jouw mijn.internettoday omgeving
 2. Kies aan de linkerkant van het portal voor 'SSL'. Je ziet dan het overzicht van de SSL-certificaten die je al reeds hebt aangevraagd.
 3. Kies voor 'Nieuw SSL'. Je krijgt dan een overzicht van de meest verkochte SSL-certificaten. Je kunt op basis van type validatie en type certificaat ook een ander SSL-certificaat kiezen.
 4. Klik op 'Bestellen'
 5. Vul vervolgens de gevraagde gegevens bij Organisatie, Admin of Tech en klik op Genereer CSR. CSR staat voor Certificate Signing Request en is een stukje code waarin informatie opgeslagen is van het aan te vragen certificaat. Voor ieder SSL maak je een nieuw CSR aan.
 6. Een van de gegevens die je nu in moet vullen is het domein. Dit vul je in bij Common name / (sub)domein
 7. Klik op 'Genereer'.

Inloggen in mijn.internettoday

Meer weten over de SSL-certificaten voor Resellers van InternetToday?

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.