VPS hosting van hoge kwaliteit

Raakt jouw website of webshop af en toe overbelast? Hebben je bezoekers last van pagina's die traag laden? Het zou goed kunnen dat jouw website zodanig gegroeid is dat je meer servercapaciteit nodig hebt. De VPS hostingoplossingen van InternetToday bieden je in dit geval uitkomst. We vertellen je graag meer over onze VPS hostingoplossingen. Je kunt ook direct zelf je VPS hostingoplossing samenstellen.

Stel jouw VPS hosting oplossing samen

Wat is VPS hosting?

VPS hosting staat voor Virtual Private Server hosting en is een hostingoplossing die een virtualisatietechnologie gebruikt om meerdere virtuele servers op op één fysieke server te creëren. Hierbij opereert iedere virtuele server onafhankelijk van de ander en heeft dus zijn eigen besturingssysteem, CPU, RAM, schijfruimte en bandbreedte. Hier ligt gelijk het grootste verschil met shared hosting. Bij een shared hostingoplossing deel je de serverruimte met andere websites. Het kan dus zo zijn dat als een van de andere websites op de shared hostingoplossing meer capaciteit nodig heeft, dan kan jouw website of webshop daaronder lijden. Met een VPS hosting oplossing heb je hier geen last van.

VPS hosting biedt dus meer controle over je serveroplossing in vergelijking met een shared hostingoplossing. Daarnaast is VPS hosting een meer flexibele oplossing omdat je de server meer en beter kunt inrichten op basis van jouw specifieke behoeften.

De voordelen van VPS hosting

VPS hosting is een uitstekende hostingoplossing voor bedrijven en organisaties waarvan de website matig tot veel verkeer genereert. Ook kunnen we VPS hosting adviseren voor bedrijven met een webwinkel omdat je met de VPS oplossing meer kan sturen bij eventuele piekmomenten en bedrijven die meer controle willen hebben over de eigen serveromgeving. Wat zijn de belangrijkste voordelen van VPS hosting?

Controle en aanpassing

In de eerste plaats biedt een VPS hostingoplossing je de controle over je serveromgeving die je bij een shared hostingoplossing niet of nauwelijks hebt. Daarnaast kun je je VPS omgeving naar wens aanpassen zonder dat je rekening hoeft te houden met andere websites. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde software installeren of wijzigingen aanbrengen in de serverconfiguraties.

Betrouwbaarheid

Een tweede aspect waarom veel partijen kiezen voor een VPS hostingoplossing is de betrouwbaarheid. Je website, webshop of andere applicatie wordt gehost op een afgeschermde virtuele omgeving. Hierdoor is de kans heel klein dat je website of webshop last gaat krijgen van eventuele problemen of storingen van andere websites waar je met een shared oplossing wel degelijk rekening mee moet houden.

Schaalbaarheid

VPS hosting is een ideale oplossing voor als je de mogelijkheid wilt hebben om je server bij te schalen. Het kan zijn dat je webverkeer/ -site groeit en dat je meer bronnen zoals RAM, CPU of opslagruimte nodig hebt. Dan kun je met een VPS gemakkelijk opschalen waar je met een shared hostingoplossing wellicht je website moet verhuizen om de beschikking te hebben over extra bronnen.

Prestaties

Over het algemeen gesproken presteert een VPS hostingoplossing beter als je de prestaties vergelijkt met een shared hostingoplossing. Dit komt omdat je exclusieve toegang hebt tot de bronnen waar jouw virtuele server aan is toegewezen.

Veiligheid

Het laatste aspect dat we willen belichten is de beveiliging. Een VPS hostingoplossing is in de meeste gevallen een veiligere oplossing dan bijvoorbeeld een shared hostingoplossing. Omdat jij alleen gebruik maakt van de beschikbare bronnen van jouw server is het vrijwel uitgesloten dat andere gebruikers jouw bestanden kunnen benaderen of wijzigen.

VPS hosting van InternetTodayDoordat een VPS hostingoplossing toegang biedt aan een afgeschermde omgeving heeft deze oplossing allerlei belangrijke voordelen ten opzichte van een shared hostingoplossing. Een VPS hostingoplossing biedt je meer controle, betere prestaties, een hogere mate van veiligheid en mogelijkheden om het gebied van controle en schaalbaarheid.

De exclusiviteit van een VPS hostingoplossing brengt natuurlijk wel een hogere kostenpost met zich in vergelijking met een shared hostingomgeving. Daarnaast vereist een VPS hostingoplossing wel enige technische kennis zodat je zelf de omgeving kunt beheren en configureren. Daarnaast ben je zelf natuurlijk verantwoordelijk voor dat beheer, maar ook voor het installeren van software-updates en het beheren van beveiligingspatches.

InternetToday biedt een managed VPS hostingoplossing aan. Met deze oplossing bieden wij jou de technische kennis en expertise aan en zijn wij verantwoordelijk voor de installatie van software-updates, het beheren van beveiligingspatches en maken we heldere afspraken om het back-uppen van jouw data. Ook monitoren we de prestaties van jouw VPS hostingoplossing en grijpen we bij eventuele problemen direct in. Wil je meer weten over de managed VPS hosting oplossing van InternetToday? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over Managed VPS hosting

VPS hosting met Virtuozzo

Wij maken gebruik van Virtuozzo voor onze virtualisatieplatformen. Virtuozzo is een van de meest krachtige en flexibele virtualisatieplatformen die wereldwijd beschikbaar is. Er draaien meer dan 5 miljoen bedrijfskritische gevirtualiseerde omgevingen met Virtuozzo. Wij investeren doorlopend in onze platformen voor de snelste prestaties. Bovendien bieden we een uptime welke afgelopen jaren ruim 99,999% was, inclusief onderhoud aan de Virtuozzo-systemen. Dát is het voordeel van redundantie.

Meer weten over VPS hosting van InternetToday??

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.

Veel gestelde vragen over VPS hosting

Heb je een vraag over de VPS hostingoplossingen van InternetToday? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Wat is VPS hosting en hoe werkt het?

VPS hosting is de afkorting voor Virtual Private Server hosting. Het maakt gebruik van virtualisatietechnologie om meerdere geïsoleerde virtuele servers te creëren op één fysieke server. Elke virtuele server functioneert als een onafhankelijke server met toegewezen bronnen en een eigen besturingssysteem.

Wat is het verschil tussen een Virtual en Shared hostingoplossing?

Shared hosting, ofwel gedeelde hosting, is een oplossing waarbij een serveromgeving verdeeld wordt over meerdere website. Bij Virtual Private Server wordt een stukje server afgebakend speciaal voor jouw website. Dit biedt jouw als eigenaar meer controle, flexibiliteit, beveiliging en presetaties.

Welke soorten VPS hosting biedt InternetToday aan?

Eigenlijk zijn er twee soorten VPS hosting: unmanaged en managed VPS hosting. Bij unmanaged VPS hosting beheer je zelf de server en ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Kies je voor managed VPS hosting van InternetToday dan bieden we jou volledige technische ondersteuning en beheren wij de server voor jou.

Wat zijn de kosten van VPS hosting?

De kosten voor het afnemen van VPS hosting zijn afhankelijk van de specificaties van de gekozen server. Daarnaast zijn er een flink aantal opties waar je uit kunt kiezen en die de uiteindelijke prijs bepalen van VPS hosting. Bij InternetToday heb je de mogelijkheid om jouw VPS hostingpakket zelf samen te stellen. Zo kies je zelf zaken als geheugen, type opslag, type control panel, back-up storage en operating system. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw VPS hostingpakket? Stel dan je VPS zelf samen!

Welke speciale functies biedt VPS hosting?

VPS hosting biedt functies zoals root-toegang, installatie van aangepaste software, geïsoleerde omgeving, schaalbaarheid, meer bronnen, betere beveiliging en prestaties, en meer controle.

Wat zijn de voordelen van VPS hosting?

De voordelen van VPS hosting zijn onder andere meer controle, flexibiliteit, schaalbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en prestaties.

Wat zijn de nadelen van VPS hosting?

De nadelen van VPS hosting zijn onder andere hogere kosten, technische kennis vereist, meer verantwoordelijkheid voor het beheer van de server en mogelijke prestatieproblemen.