Bescherming van (jouw) privacy in de digitale wereld

Geplaatst op 23-01-2024 - gewijzigd op 26-01-2024

Op 28 januari vieren we de Dag van de Privacy, een cruciale herinnering aan het belang van online privacy en hoe we deze in de digitale wereld kunnen waarborgen. Bij InternetToday begrijpen we de complexiteit van privacykwesties. Daarnaast zien we het als onze missie om onze klanten te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen om de veiligheid van hun online gegevens waarborgen.

Waarom privacy online belangrijk is

Online privacy is niet langer een bijkomstigheid; het is een fundamenteel recht. Of je nu een persoonlijke blog beheert, een e-commerceplatform runt of een complexe bedrijfswebsite hebt, het beschermen van jouw gegevens en die van jouw bezoekers is essentieel om vertrouwen op te bouwen en juridische problemen te voorkomen.

Welke oplossingen bieden wij om jouw privacy te beschermen?

Als vooraanstaande Managed Services Provider (MSP) staan betrouwbaarheid en cybersecurity hoog in ons vaandel. Het waarborgen van privacy is daar voor uitvloeisel van. Welke oplossingen bieden wij om jouw privacy te bewaken?

Veilige hostingomgeving

Onze hostingomgeving is ontworpen met veiligheid in gedachten. Of je nu kiest voor onze webhosting-oplossingen, een VPS bij ons afneemt of een volledige Dedicated Server bij ons in beheer brengt. We implementeren geavanceerde beveiligingsprotocollen om ongeoorloofde toegang tot jouw gegevens te voorkomen. Wij gaan altijd voor hosting op een hoogwaardig platform.

Bekijk onze hosting-oplossingen

SSL-certificaten

Voor elke website die via ons wordt gehost, bieden we SSL-certificaten aan. Dit versleutelt de communicatie tussen de website en de bezoekers, waardoor gegevensbeveiliging wordt gegarandeerd. Beveilig je website met een SSL-certificaat!

Bekijk ons aanbod SSL-certificaten

Privacygericht beleid

Ons privacybeleid is niet alleen juridisch waterdicht, maar ook transparant en gericht op het beschermen van jouw gegevens. We delen geen persoonlijke informatie met derden zonder jouw expliciete toestemming.

Regelmatige beveiligingsupdates

We voeren regelmatig beveiligingsaudits uit om potentiële kwetsbaarheden te identificeren en proactief maatregelen te nemen om jouw gegevens te beschermen.

ISO 27001 gecertificeerd

Wij gaan verder dan alleen het praten over privacy. Wij zijn sinds namelijk ISO 27001 gecertificeerd. Dit betekent dat we voldoende aan de hoogste normen voor informatiebeveiliging. Het ISO 27001 certificaat is een tastbaar bewijs dat jouw gegevens wij ons in veilige handen zijn. ISO 27001 omvat rigoureuze processen en controles om ervoor te zorgen dat alle aspecten van informatiebeveiliging, inclusief privacy, op het hoogste niveau worden gehandhaafd.

Wanneer je met ons samenwerkt, kies je voor een partner die niet alleen praat over privacybescherming, maar die zich er ook actief voor inzet. Onze ISO 27001-certificering is een bevestiging van onze toewijding aan de veiligheid van jouw gegevens, waardoor je met een gerust hart kunt vertrouwen op onze hostingdiensten.

Tips voor jouw online privacy

Naast onze oplossingen in het kader van het beschermen van jouw privacy kun je zelf ook stappen zetten om jouw online privacy te waarborgen.

 1. Gebruik sterke wachtwoorden
  Gebruik unieke, complexe wachtwoorden voor al jouw online accounts en verander ze regelmatig. Wil je meer weten over het kiezen van het juiste wachtwoord en het belang van het regelmatig veranderen van die wachtwoorden? Lees dan onze blogpost over wachtwoorden.
 2. Houd software up-to-date
  Regelmatige updates van software, inclusief beveiligingspatches, verminderen het risico op inbreuken.
 3. Wees bewust van phishing
  Wees voorzichtig met het openen van verdachte e-mails en klik niet op onbekende links. Phishing blijft een veelvoorkomende bedreiging. Wil je meer weten over phishing? Lees dan over blogpost om phishing te herkennen en te voorkomen.
 4. Gebruik een VPN verbinding
  Overweeg het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) om jouw online activiteiten te beschermen, vooral op openbare wifi-netwerken.
 5. Informed consent
  Lees en begrijp het privacybeleid van websites voordat je persoonlijke gegevens deelt. Geef alleen toestemming voor gegevensverzameling waar je comfortabel mee bent.

Wil je meer weten over onze oplossingen om jouw privacy (nog beter) te beschermen? Neem dan contact op met een van onze customer support medewerkers.

Neem contact met ons op