E-mail hosting; waar let je op bij het kiezen van een hostingpakket?

Geplaatst op 21-02-2024 - gewijzigd op 21-02-2024

Veel mensen registreren een domeinnaam om er een mooie website of webshop mee op te zetten. In de meeste gevallen gebruik je de domeinnaam van die website/webshop ook om e-mail te ontvangen en te versturen. Maar het kan zijn dat je graag een uniek e-mailadres wilt gebruiken voor jouw e-mailcommunicatie. In dat geval kies je voor een e-mail hostingpakket. Als het gaat om het kiezen van zo’n pakket, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de beste service krijgt die past bij de behoeften van jouw bedrijf.

Als ervaren hostingprovider weten we natuurlijk als geen ander wat er komt kijken bij het selecteren van die juiste provider. In deze blogpost geven we een aantal tips en tricks en bespreken we waar je op moet letten bij het selecteren van een e-mailhostingprovider.

Bekijk direct onze e-mail hostingpakketten

Betrouwbaarheid en uptime

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een e-mailhostingprovider is de betrouwbaarheid en uptime van de service. Je wilt er zeker van zijn dat je e-mails te allen tijde beschikbaar zijn en dat de provider een solide uptime-garantie biedt om ervoor te zorgen dat je communicatiekanalen altijd operationeel zijn.

Beveiligingsmaatregelen

Beveiliging is van het grootste belang als het gaat om e-mail hosting. Let bij het inventariseren van e-mail hostingpakketten op de beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling van e-mails, spamfilters, antivirusbescherming en authenticatiemethoden zoals DKIM en SPF om ervoor te zorgen dat je e-mails veilig blijven en beschermd zijn tegen bedreigingen.

De e-mail hostingpakketten van InternetToday bevatten allemaal een spamfilter waarmee je zelf kunt bepalen hoe streng je het e-mailadres in kwestie wilt beschermen tegen spam. Daarnaast bieden onze pakketten je bescherming tegen DDoS aanvallen en kun je bij de meeste pakketten op onze malware- en virusscanner rekenen; deze scanners controleren je pakket op kwaadaardige code.

Ook bieden we je de mogelijkheden om de krachtige spamfiltering van SpamExperts aan te schaffen. Met de inkomende e-mail filteroplossing van SpamExperts zorgen we voor een optimale e-mailcontinuïteit en bescherming tegen spam, virussen, ransomware, phishing, malware. Met de uitgaande e-mail filteroplossing hebben we juist het misbruikbeheer op orde om IP-blacklisting te voorkomen en de bezorging van e-mails te verbeteren.


Schaalbaarheidsopties

Naarmate je bedrijf groeit, moet je e-mailhosting ook kunnen meegroeien. Schaalbaarheid is daarom een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je wilt namelijk gemakkelijk op kunnen schalen als dat nodig is, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of betrouwbaarheid van de service.

De e-mail hostingpakketten van InternetToday zijn onderverdeeld in drie soorten met elk zijn eigen eigenschappen, snelheden en groottes. Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op onze speciale e-mail hostingpagina.

Gebruiksvriendelijkheid

Een intuïtief en gebruiksvriendelijk controlepaneel is essentieel voor een soepele e-mailervaring, net zoals je dat gewend bent bij het beheren van jouw website of webshop. Zorg ervoor dat de provider een eenvoudig te gebruiken interface biedt waarmee je eenvoudig e-mailaccounts kunt beheren, instellingen kunt aanpassen en toegang kunt krijgen tot belangrijke functies zoals het maken van aliassen en doorsturen van e-mails.

Kies je voor een e-mailhostingpakket van InternetToday dan kun heb je de keuze uit de drie van de meest gebruikte controle panelen ter wereld: cPanel, DirectAdmin en Plesk. Dit maakt het beheer voor een stuk eenvoudiger. Daarnaast bieden we ook de webmailfunctionaliteit aan waarmee je, waar je je ook ter wereld bevindt, gemakkelijk kunt inloggen om je e-mail bij te werken. Zo hoef je nooit meer berichten te missen en ben je niet afhankelijk van een e-maildoorstuurservice.

Ondersteuning en klantenservice

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de ondersteuningsmogelijkheden en klantenservice vanuit de e-mailhostingprovider. Zo bieden wij technische ondersteuning via meerdere kanalen. Je kunt ons telefonisch bereiken, een e-mail sturen (vanzelfsprekend) en je kunt ons een chatbericht sturen bij eventuele problemen of vragen.

Door rekening te houden met deze belangrijke aspecten bij het selecteren van een e-mailhostingprovider, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt die voldoet aan de behoeften van je bedrijf en je helpt om effectief te communiceren en samen te werken via e-mail. Maar eigenlijk hoef je niet verder te zoeken, want de e-mailhostingpakketten van InternetToday zijn precies wat je zoekt!

Bekijk direct onze e-mail hostingpakketten