Domein verhuizen? Simpel en snel geregeld

Het domein, de website of webshop of het blog heb je al. Maar je wilt graag alles naar InternetToday verhuizen. Dat kan! Wij helpen je graag met de verhuizing en zorgen ervoor dat je website al die tijd gewoon online blijft. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over een domein verhuizen.

Domeinnaam en hosting

Elke website bestaat uit een domein en een hostingpakket. Het domein en de extensie vormen samen de url van je website, bijvoorbeeld ‘InternetToday .nl’. De hosting is de plek waar de inhoud van je website opgeslagen is. Meestal registreer je zowel het domein als de hosting bij dezelfde provider.

Domein verhuizen

Het verhuizen van jouw website naar InternetToday verloopt in twee delen. In de eerste plaats moet je je domein bij ons configureren. Daar heb je meestal een verhuiscode voor nodig en in veel gevallen moet de huidige provider toestemming voor de verhuizing geven. Een domein verhuizen gebeurt natuurlijk niet van de een op andere dag. Er zijn verschillende redenen waarom je je domein wilt verhuizen.

  • Betere prijs-kwaliteitverhouding
    Het kan zijn dat het beheer van je domein via een andere domeinprovider prijstechnisch aantrekkelijker is. Je doet er goed aan om periodiek het aanbod van verschillende domeinnaamaanbieders met elkaar te vergelijken. Je kijkt dan naar de prijs van een domein, de functies en de aanvullende diensten. In de meeste gevallen zal een kortingsactie of een promo de trigger zijn om je domein te verhuizen.
  • Slechte klantenservice
    Een van de grootste redenen om je domein te verhuizen naar een andere domeinnaamaanbieder is een slechte ervaring met de klantenservice. Het kan zijn dat jouw vraag niet, te laat of te traag wordt opgelost. Je wordt slecht te woord gestaan of de technische know-how van de klantenservice laat te wensen over. Het zijn allemaal redenen voor een negatieve ervaring met de huidige domeinnaamprovider en de overweging om je domein te verhuizen.
  • Slechte klantenservice
    Een domein verhuizen doe je natuurlijk niet snel. Maar als jouw domeinnaam een slechte reputatie heeft dan kan je snel (moeten) besluiten om je domein te verhuizen naar elders. Een slechte domeinreputatie kan komen door bijvoorbeeld spam- of phishing-activiteiten. Je domein verhuizen kan dan helpen om deze problemen op te lossen en je online reputatie te optimaliseren.

Verhuisservice van InternetToday

Een verhuizing klinkt misschien ingewikkeld, maar met onze verhuisservice is de overstap zo geregeld. Met ons meest uitgebreide hostingpakket profiteer jij bovendien gratis van onze verhuisservice. Hierbij zorgen wij ervoor dat jouw bestaande website van je huidige provider naar InternetToday wordt verhuisd. Dit is mogelijk met vrijwel alle extensies.

Waarom je domein verhuizen naar InternetToday

WordPress en Joomla worden wereldwijd het meest gebruikt om websites mee te bouwen. De systemen zijn eenvoudig in gebruik, bieden talloze mogelijkheden, zijn snel en betrouwbaar. WordPress hosting en Joomla hosting zijn onze specialiteit. Wij bieden flexibele WordPress en Joomla hostingpakketten aan, waardoor ook jij eenvoudig een website bouwt of beheert. Als je ergens hulp bij nodig hebt, bieden we je persoonlijke ondersteuning.

Haal meer uit je website en kies vandaag nog voor hosting bij InternetToday. Onze specialisten verhuizen je domeinnaam en website graag. Website en domeinnaam verhuizen? Het is simpel en snel geregeld bij InternetToday.

Veel gestelde vragen

Wil je een of meerdere domeinen verhuizen? Bekijk dan hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Hoe verhuis ik een domein?

Wil je een domein verhuizen? Dat is eenvoudger en sneller geregeld dan je denkt. Bij de meeste domeinnaam-extensies heb je een verhuiscode (of verhuistoken) nodig om het domein te verhuizen. Deze code (of token) kun je opvragen bij de huidige leverancies van het domein.

Ik wil in één keer een groot aantal domeinen verhuizen. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt bij InternetToday in één keer grote aantallen domeinen te verhuizen. Dit kan met de speciale bulkbestellingfunctionaliteit in je InternetToday portal. Het verhuizen van domeinen werkt bijna op eenzelfde manier als het registreren van domeinen. Je vult een domein in met daarachter ook de verhuiscode (of verhuistoken). Dit doe je door het domein en de code te scheiden met een komma en een spatie. Let op: dit geldt alleen voor .NL-domeinen. Lees ook het artikel over het in bulkaantal verhuizen van domeinnamen in onze Helpdesk-omgeving.

Hoelang duurt het om een domei te verhuizen?

Een domein verhuizen hoeft in de basis niet heel lang te duren. Zeker een .NL-domein kan binnen een paar uur geregeld zijn. Voor internationale domeinen kan het verhuizen langer duren.

Wat betekent de status clientTransferProhibited?

Zodra je een domein gaat verhuizen kun je bij bepaalde domeinnaam-extensies de status 'clientTransferProhibited' zien staan. Alle generieke tld's (.COM, .SHOP, .INFO, .BIZ etc) hebben een lock-mogelijkheid. Deze lock-mogelijkheid is een extra beveiliging in het verhuisproces. Mocht het zo zijn dat iemand de verhuiscode van een domein heeft die dit niet zou mogen hebben, dan zorgt deze beveiliging ervoor dat het domein niet verhuist kan worden. Deze lock kun je overigens zelf beheren. Lees meer over de status 'clientTransferProhibited' in onze helpdesk-omgeving.

Vragen over het verhuizen van een domein?

Heb je een andere vraag over het verhuizen van een domein? Neem dan contact met ons op.

Onze support is op werkdagen bereikbaar van 9:00 - 17:30.