Bel ons vrijblijvend: 088-7507000
Inhoud: 0 artikelen € 0,00

Nieuwe transfer procedure .EU

Vanaf 21 november zal EURid een nieuwe werkwijze hanteren voor de verhuis- en escalatieprocedure van .EU-domeinen en voor houderwijzigingen. Door deze wijziging in de transfer procedure is het morgenochtend (21 november) tussen 6:00 en 9:00 niet mogelijk om registraties of verhuizingen te verwerken.

Momenteel is het zo dat bij de verhuizing van een .EU-domeinnaam, zowel de nieuwe als de huidige domeinnaamhouder via e-mail een link toegestuurd krijgen waarmee zij de verhuizing moeten accorderen. Met de nieuwe werkwijze sluit EURid aan bij veel andere registries, doordat er nu bij de verhuizing een verhuiscode opgegeven kan worden. Het is dan niet meer nodig om op een link te klikken om akkoord te gaan, de verhuizing wordt dan direct doorgevoerd.

EURid heeft ook een nieuwe procedure uitgerold voor escalaties van .EU-domeinen. Wanneer u uw domeinnaam wilt verhuizen en niet beschikt over de verhuiscode (bijvoorbeeld omdat uw registrar deze niet kan of wil afgeven), dan kunt u voortaan via de openbare WHOIS-gegevens uw verhuiscode rechtstreeks bij EURid opvragen. EURid zal dan een handmatige procedure opstarten.

Het wijzigen van de houder is met de nieuwe procedure bovendien gratis, of dit nu direct bij de verhuizing gebeurt of in een later stadium.

Ander nieuws

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2020 Internet Today is een handelsnaam van Today Concepts B.V. | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy